Prebaľovanie na práčke

eva64
21. apr 2022

Ahojte. Prosim o radu. Potrebujem vyriesit prabalovanie na podlozke na pracke. Ako ste to vyriesili? Viem, da sa tam polozit ta vystuzena prebalovacia podlozka, co sa da polozit aj na postielky, ale zaujali ma podlozky Leander z Vanda store a potom Snuggy, su to take polyuretanove, len ta cena🤦 Ci stoja za tie peniaze?🤷 Co by ste mi odporucili? Dakujem pekne

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bestmate
21. apr 2022

jejda, multifunkčné práčky, nie iba na pranie ale aj na prebaľovanie, stačí obyčajná podložka na ňu látková plienka aby to nestudilo a je to. Ja som používala takú žirafkovu podložku.

tapala
21. apr 2022

Nepotrebujes ziadnu specialnu podlozku za neviem kolko eur. Rovnako prebalis dieta na takej za 10 eur ako na takej za 100 eur.

metuzalem
21. apr 2022

@eva64
@raja95 ja som prebalovala na pracke, mala som obyc vystuzenu podlozku tega baby za 13e ci kolko...ked pracka zmykala, tak som pockala par minut. Len davat na babo velky pozor a nepustat z oci ani na sekundu. Ked som brala nieco, vzdy polozenu jednu ruku na dietati, nikdy neviete kedy sa pretoci.

cacianka
21. apr 2022

Načo míňať € na nejaké drahé blbosti, nám stačila hrubá deka/ obyčajný molitan, kúsok igelitu a osuška.
Naozaj je nevyhnutné všetko mať nastajlovane, značkové a tutifruti ? A potom sa predvádzať na sieťach aha ihi čo ja mám...

magdalenal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danyelia
21. apr 2022

Ahoj, no pri prvom bábätku som mala podložku aj ja, no teraz pri štvrtom, priznám sa, dám pod malú len takú obyčajnú tenkú nepremokavú podložku (z DM napr.) a prebalím hoci aj na posteli, na gauči, hocikde...Tá klasická veľká leží v skrini, nechýba mi vôbec...

1mina
21. apr 2022

Staci uplne podlozka obycajna za 10 e 🙂 navyse ako ktore dieta potom z toho aj vyrastie niektore rychlejsie niektore menej 🙂 ja som mala tu obycajnu na prebalovacom pulte pri starsej, vyuzivala som ju asi rok hlavne po kupani, a pri druhom som ju este mala doma a nepouzila ani raz :D :D toho uz som prebalovala len na gauci posteli atd :D

vivuska666
21. apr 2022

Ja som mala uterak na pracke. Ak sa nahodou zaspinil, isiel hned do pracky alebo do kosa na pradlo.

jaskolka
21. apr 2022

Ja som mala pracku v kuchyni,a na nej sušičku,takže ani mi nenapadlo, prebalovat na tom. Ale podľa mňa úplne stačí obyčajná podložka za 10 eur, taka penová.
Ja som prebalovala na posteli, alebo gauči, mala som papierové podložky, bohato stačilo.

masinka
21. apr 2022

Bezne cez den som prebalovala na posteli, ale pri kupani som vyzliekala/obliekala na pracke, inde v panelakovej kupelni nebolo miesto. Na kus kartonu som polozila tenky cca 1 cm molitan, na to igelitovy obrus, zospodu som to zalepila lepiacou paskou a obojstrannou paskou som to prilepila na pracku, investicia asi 2 E a v pohode to prezilo 3 deti.

sissy27
21. apr 2022

@eva64 žiadnu podložku som na tej pračke nemala 😀 normálne len uterák a dieťa v osuške, vybavené, ušetrené, dobre bolo 😀
Ja mám pocit, že výrobcovia a predajcovia detských vecí už fakt nevedia koľko peňazí vyťahovať od ľudí...

luccija
21. apr 2022

@eva64 ja som prebaľovala na práčke len, keď sa išla kúpať a mala som obyčajnu podložku bežne z obchodu.Potom som ju dala do spálne na posteľ a tam som prebalovala

jazula
21. apr 2022

Ja mám na práčke takú vcelku obyčajnú polstrovanú podložku, nemá pevný spodok a je to v pohode.

marzuz89
21. apr 2022

@eva64 prebalovala som na posteli na jednorazovej podlozke, nikdy som nemala prebalovak, podlozky, komody atd.. Ak, tak urcite nepotrebujes drahe dizajnove.
@sissy27 presne. Ja sa tak cudujem nad tym, ze dievcata tu kupuju postielky 120cm, 140cm, 160cm, 180cm a potom az 200, to som prednedavnom zistila, ze existuje aj 90cm pre novorodeniatko a potom o mesiac prejdes na 120 🙈. Za mna to je tiez zbytocnost, cisto zmychacka na peniaze, ako aj dalsich 90% babatkovskych veci.

zuzuliatko18
21. apr 2022

Prebalovala som na latkovej, resp. Nepremokavej podlozke na posteli, vsetky ostatne sa mi zdali zbytocne, takto som mohla.ptebalit kedykolvek a kdekolvek, na postielky, na gauci... A hlavne na hocico orebalovat je riziko,.ked SA dieta zacne.pretacat, co.vacsina robi okolo 3-4 mesiaca. Z postele aj ked sa stoxi na bok nepadne, je tam dost miesta.

qwer2019
21. apr 2022

@raja95 čistá riťka a masáž ako bonus 😆

eva64
autor
21. apr 2022

@eva64 dievcence, dakujem krasne vsetkym. Tak ziadna draha superpodlozka nie je asi potrebna, skusim poriesit co najjednoduchsie a lacno👍

tosomja
21. apr 2022

Tak malé bábätko môžeš prebaliť aj na tvrdom, stači nepremokavá podložka, osuška. Ja teraz aj na zemi mám v kúpeľni. Kupem syna, dám na zem osušku, sadne, poutieram, oblečiem, dám druhú osušku, okupem druhú dcéru, dám ľahnúť, poutieram, oblečiem. 😀 Aspoň nespadnu keď si sebou "trepú" 🙈

eva64
autor
21. apr 2022

@raja95 tak aj pohojda😄

evaachesa
21. apr 2022

@eva64 máme túto na práčke s poťahom a je super za pár €.
https://www.ikea.com/sk/sk/p/skoetsam-prebalova...

sissy27
21. apr 2022

@eva64 veľmi veľa vecí pre deti je fakt zbytočných, proste je to len o tom vytiahnuť z teba prachy, nič viac a nič menej. Hlavne ti všetko vydrží len chvíľu, dieťa rýchlo rastie a vyvíja sa. Ja som napr. veľmi túžila po takom tom vedierku na kúpanie - vtedy to bola novinka, ťažko zohnateľné a drahé ako drogy 😂 tak som sa toho vzdala. A veľmi rýchlo to bolo už len na zasmiatie, využila by som to možno tri mesiace aj to bohvie a potkýňala sa o to v kúpeľni.
Určite sú veci ktoré sú praktické a využiteľné a oplatí sa do nich investovať, ale nie je ich veľa.

blumchen2
21. apr 2022

@sissy27 pobavil ma seriál "zavolajte sestričky", kde dávali novorodencov do šuflíka namiesto postieľky.

sissy27
21. apr 2022

@blumchen2 nepoznám, ale mne mama hovorila, že prvé mesiace som spávala v takom prútenom koši na prádlo 😀

oblecenie99
21. apr 2022

@marzuz89 Náááááhodou ja som si teraz objednala po klasickej detskej postieľke (120 cm) posteľ 70x140 cm, a viem, že blbosť, a lepšie mať už väčšiu, ale mali sme na to objektívny dôvod: iná sa nám nezmestí do izby a zatiaľ nemám chuť, odhodlanie a najmä financie... :D riešiť prerábku bytu z dvoj na trojizbový, kde by už mal malý vlastné privátne miesto.
@eva64 no ja som mala aj prebaľovací pult, a napokon som skončila na posteli, kde som dala samozrejme poctivo tú podložku, potom už len tú nepremokavú plachtu a niekedy už len uterák či ani to (ja viem, idem s týmto do rizika)... :D ale z dôvodu, že hneď ako malý dokázal stabilne stáť na nohe sme už veľkú potrebu riešili umytím zasiahnutých "inštrumentov" vo vani.

eva64
autor
21. apr 2022

@evaachesa a neprepadava okolo pracky, je dlhsia ako pracka, ci ma vystuzeny spodok?

kandelabra
21. apr 2022

ja mám najlacnejšiu prebaľovaciu podložku a prebaľujem na zemi, mne to tak vyhovuje lebo tam môžem dieťa kľudne nechať keď niečo potrebujem a nebojím sa, že sa pretočí a spadne

evaachesa
21. apr 2022

@eva64 má vystužený chrbát, nič sa neprepadava a to nemáme práčku úplne pri stene. Pošlem ti foto do správy 🙂

deti95060810
21. apr 2022

moje 4 deti nemali žiadnu podložku - ale že vôbec žiadnu....a tiež som ich sušila na práčke...prebaľovala na manž. posteli .... Chrbát prežil - však som bola mladá.

domireb
21. apr 2022

Ja mám na práčke deku, za pol roka mi ju počúrala až raz. Na deku uterák, utriem zadok, dám rovno plienku a hotovo.