Maminky poraďte. Môj 8 mesačný chlapček na MM sa mi budi už 3 mesiace v noci aj 8 krát niekedy aj 12krat. Keď sme hore 5krat tak to je zázrak a je to tak raz za 2 tyzdne. Prikrm ujem ho. Na večeru som skúšala dat kašu, krupicu alebo len MM. A nič. Spinka v postieľke sám do tej 2hej potom už nevládzem skákať kazdku hodinu a prekladat ho. Ide spinkať okolo pol 8 a už je hore o pol 9tej a tak skoro každú hodinu do rána. Zúbky mame už 2 spodné a horný 1. Poznáte nejaké triky ako prekonať nespavosť?
dobre tipy su vraj v tejto knihe, tiez sa chystam si ju kupit, pred spaním by rodičia mali s dieťaťom robiť pravidelne tie isté činnosti, napríklad ho okúpať, zaspievať mu uspávanku alebo prečítať rozprávku, na základe toho dieťa pochopí, že nastal čas spánku... skuste si precitat tento clanok - https://dennikn.sk/1606901/deti-dokazu-prespat-...
@vladimira369 akym sposobom zaspava?
@bibina666
Doobeda spi tak pol hodinku a poobede spi niekedy hodinu niekedy hodinu a pol. A niekedy spi za celý deň iba pol hodinku ale potom na 4 deň si posli 2 hodiny a potom zase funguje 3 dni s pol hodinovymi spankami.
@malicka_mysicka
Niekedy zaspí pri kojeni a niekedy nie tak ho uložím do postieľky a tak 10 minut a spnka inokedy si ho zoberiem k sebe na posteľ a zaspí a potom ho preložím.
@vladimira369 myslim si, ze potrebuje tvoju blizkost..vies sam v postielke ked bol s tebou v brusku celu dobu...oni tak dva roky potrebuju vela blizkosti podla mna chciet od takeho malickeho spat sam v postielke je vykon no zaroven chapem, ze tak to chces chcete doma a to ti vyhovuje...dudlik ma ? je podstatne ci spinka cez den dobre mal by mat dva spanky doobeda a poobede max do 4tej..
@brita7777 tiez by som preventivne dala na noc gel na zubky....mne pomohlo, ze s mojou dcerkoy od 6m zacal spat muz lenze my spime s nimi v jednej posteli..ja so synom ten ma 3 a on s dcerkou ta ma teraz 15m..to zabralo ze on zacal spat s nou, lebo uz som nezvladala nocne kojenie...lenze my sme ich nedavali spat do vlastnej postielky az okolo 20m sme zacali ucit syna zaspavat sam a bol v pohode...tiez deti prechadzaju v 1roku tzv spankovou regresiou...v urcitych mesiacoch ked sa ucia nove veci ako stvornoskovat alebo chodit a vtedy to zvyknu cez noc spracovavat a spia horsie skus kuknut mozno tie spankove regresie u dojciat...
@vladimira369 a čo robí keď sa budí? Lebo ak sa len zobudí, tak netreba hneď k nemu ,,skákať,,. Ja by som neprišla/nevstala ku nemu, ak sa len prebudí. Takto si len zvykne, že zakaždým k nemu niekto príde. Samozrejme nehovorím o vyrevaní, ale pokiaľ sa len bábo zobudí, mrnčí, tak je zbytočné k nemu chodiť. Keď k nemu prídeš, tak čo robíš? nakŕmiš ho a zaspí, alebo ho len polohuješ a zaspí? alebo čo sa deje keď k nemu prídeš po zobudení?
@jamika27
Keď sa poriadne napapaa o tej pol 8 a zobudí sa hneď o 9 s takym plačom ako hrom. Tak ho mam problém utíšiť a trva to aj pol hodiny a nakoniec zaspinka na posteli pri mne. Takže ho nekojim. Papa v noci okolo 12 tej a potom okolo 4tej. Mi príde nelogické aby dieťa jedlo v noci každú hodinu a keď viem ze sa dobre nacucal tak mu nedávam papať. Ale vždy keď sa v noci zobudí tak plače väcsinou kým v skočím z postele a k nemu prídem tak už sedí a placka. A nepomôže ani keď ho dám na bok ani keď ho hľadám ani nič. A cumlik odmieta.
Už som skúšala ho mat aj celú noc pri sebe nič. Dala som.mu moje tričko aby cítil moju vôňu a nič. Mal obľúbenú zavinovačka z deky keď bol malý tu som prestrelka do postieľky a nič. Mal aj hniezdo v postielke. Tak už som v koncoch naozaj neviem.
Ale asi niečo bude na tej spavkovej regresii777.
@vladimira369 ja mam podobny problem nasa ma sice len 4 mesiace ale uz par tyzdnov sa jej rapidne zhorsil nocny spanok..tiez bojujem s prekladanim z postielky nakojim do postielky a spi dalej...nadranom uz nevladzem tak ju necham v posteli na cice...rozmyslam ako ju to odnaucit...bez kojenia je plac...kojit chcem aj nadalej, nevadi mi aj v noci ale nie kazdu hodinu :( :(
@vladimira369 aj my sme posledny mesiac bojovali a regresiou ale uz je lepsie, nas potreboval nejaku 'pomocku' pri zaspavani, nevedel zaspat sam a teda vzdy v noci ked precitol, tak chcel pomocku a to chce podla mna aj tvoj. Mesiac sme ho ucili spat sameho, nebolo to vzdy srandovne a nepacilo sa mu to ofc 😀 ale naucil sa zaspavat sam (aj ked v noci precitne), isli sme podla knizky kazde dieta sa vie naucit spat (s civilizovanym placom, teda kazdych par minut som chodila za nim a ukludnila som ho, je to narocnejsie ako vyplakanie ale ja som nemala srdce ho nechat plakat)
Dobry den, skuste mozno zredukovat denny spanok ak ich mate viac ako jeden. Kuknite pripadne na blogu mamapauza.sk Su tam clanky aj na tenu detskeho spanku. Pisem ich ja, lebo sme sa aj my natrapili 😉 pekny den