Pozitívne prodtilátky na kravské mlieko

leknolina
20. máj 2019

Ahojte mamicky prosim vas pekne. V krvi nam vysli pozitivne protilatky na krav.mlieko ... doktorka mi povedala ze mam obmedziť krav. Mlieko...
Ja maleho stale kojim ale mlieko mu pit nedavam. Myslim si ze to budu tie jogurty na ranajky...
Syncek ma 16 mes. Mozem nahradit kravske mlieko sojovym? Pripadne mali ste prosim nejaká mamicka podobny problem??? Moze mat neskor alergiu na mlieko ??? Ďakujem

jolanamacku
20. máj 2019

@leknolina Ahoj. Mojej dcere tiez zistili protilatky na bielkovinu krav. mlieka . Ale ona uz ma 14 a tak to mam lahsie. Mala krce, bolesti brucha, zapchy a tak som teda nahradila mlieko, vsetky mliecne vyrobky rastlinnymi nahradami. To su sojove, ryzove, kokosove a mandlove ci uz mlieka a aj vyrobky z nich. Doma varim a peciem z nich. Ale zaroven nechcem aby jej travenie uplne zabudlo na mliecnu bielkovinu a tak obcas si doprajeme ajnieco mliecne, kusok cokolady, kopcek zmrzliny, obcas maslo do zemiakovej kase a tak podobne.
Takze mlieko, tvaroh, syr, jogurt vymen za rastlinne, ale obcas tych bielkovin skus dopriat aspon trocha. Samozrejme, ak bude mat traviace problemy porad sas lekarom a vysad mliecne vyrobky uplne.

nini1010
20. máj 2019

My sme nahradili bezlaktozovym a problemy ustupili.

nini1010
20. máj 2019

Na margo sojoveho- skusala som aj sojove ale mala ho nechcela.to okolo mlieka ani nebezalo,ochutnala som a je s prepacenim hnusne.

jolanamacku
20. máj 2019

@nini1010 Nam doma tiez moc nechutia, ale zdravie nepusti. Nepije ho same, zalejem nim lupienky, varenie , pecenie. Mne viac chuti ryzove, no dcera uprednostnuje sojove. Robi si kakao, tak asi preto.

jolanamacku
20. máj 2019

@nini1010 A treba dat pozor. Intolerancia laktozy, to je mliecny cukor, a alergia na mliecnu bielkovinu je rozdiel.

leknolina
autor
20. máj 2019

Ďakujem vam damy.. vysadim zatial mliečne vyrobky a nahradim rastlinnymi uvidime co to spraví... nevyznam sa v tychto veciach a keď sa vas mozem spýtať co to znamena pozitivne protilatky na mlieko? Je to intolerancia alebo co to znamena...ďakujem

jolanamacku
21. máj 2019

@leknolina Ahoj. Protilatky v krvi naznacuju alergiu na kravsku bielkovinu. Ale kazde dieta reaguje inak. Moju zapekalo, krce, bolesti brucha, niekoho prehana, naduva. Mozu vznikat zapaly creva a zle sa vstrebavaju ziviny do tela.Mam koleginu v praci a jej dcera ako dieta tiez mala tuto alergiu a vyrastla z nej. Ma15 a vraj v pohode zje jugurt a doma pouziva mlieko. Kazdy reaguje inak.
Tiez sa za pochodu ucim. Zistili nam to asi pred pol rokom a to vies lekari. Velmi vela informacii som nasla na nete. Drzim palce, nech sa malemu dari.

jolanamacku
21. máj 2019

@leknolina ale ked budes u lekara spytaj sa, ci vysli protilatky na laktozu alebo bielkovinu. Laktoza je mliecny cukor a niektore deti ju nedokazu stravit, ale bielkovina im nesposobuje problem. Tym staci obycajne mlieko a vyrobky vymenit za bezlaktozove.
Ale ak vysli protilatky na bielkovinu, tak sa pouzivaju rastlinne nahrady. Deti vtedy nemozu kravske mlieko.
Urcite sa spytaj ktory konkretny pripad ma tvoj syn.

soldi
21. máj 2019

@leknolina sojove mlieko nie je vhodne pre tak male dieta. urcite skus radsej mandlove, ktore ma lahodnu chut, ci ryzove, ktore je tiez mierne sladkaste.

leknolina
autor
21. máj 2019

@jolanamacku ďakujem velmi pekne