Používate pre svoje bábätká perinku?

baska1930
14. okt 2019

Ahoj dievčatá používa niektorá perinku? Balíte na široko? Robí sa to ešte vôbec ?

ivusikk
14. okt 2019

Ja som ani nebalila a ani perinku sme nepoužívali. Ale všetko záleží od babatka.

ukulela
14. okt 2019

@baska1930 ja som balila na siroko len do prveho usg noziciek. perinka - niektorym maminam vyhovuje viac mat dieta zabalene takto pevne, ja som mala perinku rpe svokrovcov, oni sa vnucikov bali bez nej drzat. mne osobne viac vyhvovala ulitka. starsiemu tiez. a mladsi bol najradsej volny. ale su babatka, ktore perinku toleruju, resp v nej aj lepsie spia, ked maju pobalene aj rucky. citia sa bezpecnejsie, nestrhavaju sa.

veronikaszabova
14. okt 2019

@baska1930 ani jedneho som nebalila na siroko.
Pouzivali sme zavinovacku - ked si ich chcel niekto vziat 🙂

saskia_98
14. okt 2019

@baska1930 perinku klasicku ano, je pevnejsia ako tie nove a balenie na široko nie. Moj mal ukazkove klbiky cize netrebalo. A napr moje babo nemalo zaviazane ručky v perinke ale aj tak bez nej vrešťal. Jednoducho v nej spal aj ked nohy uz trcali. Vela zaleži od babatka..

nataly93
14. okt 2019

Ja som balila naširoko až kým na usg nepovedali ze je to v poriadku.. Perinky som mala ale nepoužívala to viazanie bolo pre mňa nepraktické.. Ale dlho som využívala zavinovacky s kokosovou vlozkou mala sa narodila v zime tak dlho sme ich používali.

katren
14. okt 2019

@baska1930 mam 3 a nepouzivala som ani jedno...

jeliz59
14. okt 2019

Ano používala som perinku najlepšie klasická mala som oválnu a stvorcovu. Samozrejme nebol celý deň môj syn uviazaný aj odhalený bol dosť počas dňa aby si ponaťahovať kostičky a ruky som. Mu nikdy näzvezovala tie mal voľné pretože vtedy sa cítil dobre...
Využívala som perinku do cca mesiac a pol až 2 potom sa dobrú nezmestil už bol veľké miminko,
Aj som balila na široko,a keď sme šli na kontrolu v 6 týždňoch či ako sa chodí neviem presne už lebo máme 2 roky....tak sama dr,nám povedala že máme krásne klbiky vyvinuté zahojene atď,že už baliť nemusíme.....pekný zvyšok večera....🤗🤗🤗

lenqua_12325
14. okt 2019

Ja som mala pri mladsom v pôrodnici tu modernú zalepovaciu perinku a malému to vyhovovalo ale doma len na spanie. Radšej som si ho tulila bez nej a mala som takú väčšiu dôveru v samú seba. Potom som sa nebála ani kúpať ani nič.
Pri staršej sme mali klasickú zavinovačku a bola v nej do 1 Roka! Ona si to proste vyžadovala.

Balenie naširoko, tansme staršiu balili, lebo mala zle kĺby, do pol roka... mladšieho som nebalila, sono v nemocnici bolo fajn, takže nebolo treba a preventívne by to bolo zbytocne.. asi sa to už nerobí pokiaľ nieje treba. Boli sme na prvej kontrole kĺbov a potom som už nešla na ďalšie ani.

soviatko
14. okt 2019

Ja som balila na široko do prvého usg, keď lekárka povedala že je všetko ok, už som to ďalej neriešila. Perinku som nepoužívala, ale zavinovačku s kokosovou vložkou áno. Synček sa narodil maličký - 2,7kg a 46 cm a vsetci sa ho báli chytiť, lepšie sa s ním takto manipulovalo. Aj jemu samému bolo v zavinovačke lepšie. Rúčky som mu nikdy nebalila, ak som sa o to aj pokúsila, do troch sekúnd ich mal vonku. V zavinovačke bol asi 3 mesiace, kým nepodrástol a nepribral, samozrejme nie stále. Len kým mu tam bolo pohodlne.

nini1010
14. okt 2019

Balila som nasiroko kym mi nepotvrdil dr ze ma ok nozicky a perinku vyzuvame este ajbteraz (2.5 mes.)nakolko maly v nej zviazany ovela lepsie spava akonked je len navolno.

v_alika12
14. okt 2019

Nie a nie

iveta143
14. okt 2019

ja som nebalila na siroko ani jedno dieta a perinku som pouzivala pri obidvoch..neboli v nej velmi pevne zviazane,ale boli v nej spokojne deturence,pouzivala som ju vacsinou doma a ked sme niekam isli,tak zavinovacku...no i tak to trvalo velmi kratko, kedze jedno sa narodilo v juli, a druhe v maji...rucky som nikdy nebalila dovnutra ku telicku, nechceli takto byt...

ave_eva
14. okt 2019

Aj balenie naširoko aj perinou;) s perinou som si bola ako prvorodička istejšia ( perinka mala v sebe vložku z kokosového neviem čoho čiže bola pevnejšia) a už v pôrodnici nám radili balit naširoko, robila som tak do vysetrenia u ortopeda

titla
15. okt 2019

Syn spaval v perinke rad (rucicky ale musel mat volne), avsak pouzivali sme perinku len kratko - zhruba mesiac. Bol letne babo a v tych horucavach mu bolo v perinke teplo. V ulitke alebo zavinovacke sa mu nepacilo.

bobo1983
15. okt 2019

Prve ano/ano...druhe a tretie nie/nie

akcul13
15. okt 2019

Pouzivala som klasickú perinku, je pevnejšia ako tie nové kupované a balila som naširoko asi 3 mesiace pre istotu 🙂

anulka1944
15. okt 2019

Ahoj 🙂 je to na tebe .... na siroko som balila do prveho vysetrenia( potom sme uz nemuseli) a perinka? Za mna ano 🙂 babatko je v teplucku a vies ze sa mu nic nestane.... ktokolvek si malicke zoberie nemusis sa vat ze ho zle dzri alebo ze mu boze chran spadne ... a zober si este tak malicke viazes do perinky tak 3 mesiace a potom uz nie aspon tie 3 mesiace mas na rukach malicke klbko stastia a potom bez perinky je uz cely zivot ... tak preco nie? Nie je to na skodu... este som nikdy nepocula aby perinka niekomu nejakym sposobom uskodila ... podla mna nic tym nepokazis... v perinke som mala deti iba doma alebo u rodicov... inak nie na cestovanie v aute jednoznacne vajicko ziadna vanicka .... toto je moj nazor ☺️

lenka2710
15. okt 2019

@baska1930 ja som mala tiež perinku,ale asi len prvý mesiac možno mesiac a pol a nasiroko som balila prvé tri mesiace, ja som tak ci tak používala prvého pol roka klasicke plienky,nie pampersky, takže oni sú objemnejsie

adamadent
15. okt 2019

Pri prvej som balíka do perinky narodila sa na jeseň aj v nej spinkala na široko som balila tri týždne. Druhú som do perinky dala iba keď prišla návšteva a chceli ju na ruky, ale nezapinala som ju neznášala to, narodila sa v lete bolo jej teplo v tom ale na široko som balila do pol roka, odporučil ortopéd na základe usg.

evkamotka
15. okt 2019

Nasiroko sa nema balit preventivne. Treba pockat na usg klbikov, ak by bol problem, az potombalis na siroko.
Perinka je vec zvyku a preferencii (na rozdiel od klbikov), moj ju mal velmixrad aj mne vyhovovala na manipulaciu, kedze mal len 2,3kg. Pouzivali sme do 11m

hennyinnsbruck
15. okt 2019

Perinka záleží od babatka a mamičky ... Niektoré babetka spinkaju lepšie v perinke. Ja som dala perinku po týždni preč. Lepšie sa mi s nou narabalo bez i keď mala len 2320gr.a spinkala dobre aj bez nej.
Na široko sa už preventívne nebali.

asia83
15. okt 2019

@baska1930 Perinku určite, dáva to deťom pocit bezpečia, ako keď boli v bruchu, navyše sa lepšie manipuluje s dieťaťom, nepadá mu všade hlávka. Naširoko baliť nie, to som zásadne proti.

siska53
16. okt 2019

@baska1930 perinku sme.pouzivali, na siroko sme.nebalili.