Používanie klobúčika

stellien
12. okt 2018

Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať na váš názor na používanie klobúčika. Ja by som sa ho rada zbavila, keďže to odporučila aj laktačná. Ale akosi nám to nejde. Mávame dobré dní, kedy to ide bez neho úplne hladko a horšie, kedy plače. Tým plačom sa nedám zlomiť, niekedy, ale keď už zaspí od plaču aj druhýkrát, tak mi to nedá. Jednoducho si dáme cez klobúčik a všetko je v poriadku, dieťa ako vymenené, samozrejme kľudne a usmiate. No niekedy si nepripadám ako mama, veď len nakojiť, prebaliť a uspať. No a to, že teda laktačná, že bez a tak sa fakt snažíme. Myslíte, že si to moc pripúšťam, ako ste na tom vy? Ďakujem za diskusiu dievčatá.

evatko
12. okt 2018

@stellien Kolko ma dieta?Ja som pouzivala klobucik 12 mesiacov. 6 pri plnom kojeni.

ladyblcha
12. okt 2018

Ahoj, kolko ma drobcek? Ja som pri prvej pouzivala asi 4tyzdne, ale ta bola bezproblemova v kojeni, len ja som mala vpacene bradavky. Teraz pri druhej az do 4m, moja druha dcerka bola ale hrozna na prisatie, nechcela otvorit usta, davala som jej podrezat jazyk, nepomohlo, nevedela chytit prso bez. Neustale som to skusala, ale ked jej to neslo a plakala, tak som to nechala tak a zase skusila neskor. Do dna mozno 3x som skusila. Mne klobuciky vadili, obmedzovalo ma to, mna. Ze ich musim vkuse hladat, vyvarat, nasadzovat (vonku ked som kojila), nebolo mi to komfortne. Nakoniec jednu noc sa prisala uplne v pohode bez klobucika (skusala som v podstate kedy mi napadlo) a potom cez den pindala ale bez neho, tak druhu noc zase bez a potom dalsi den sme nejak dali bez klobucika, aj ked s protestmi, ale potom to uz bolo uplne super. Aj to prisatie sa jej zrazu pekne opravilo, ale trosku som jej pomahala ze som si prsko stlacila aby jej lepsie voslo. A tramdatadaaa, cize az 4m sa toto podarilo 🙂 ale podarilo a kojim.uz druhy mesiac bez klobucikov, aka lahoda ,len dam prsko a je 🙂 inak stale si myslim, ze keby moja druha dcera bola mojim prvym kojenym dietatom, tak to vzdam po mesiaci. Hrozne nesikovna bola 😂

ladyblcha
12. okt 2018

@stellien a to tym chcem povedat, ze kojis, ci s klobucikmi ci bez, uzivaj si to ak chces kojit. Neries, jednoducho koj ako sa ti da. Nepripustaj si ako kojis, kojis tak ako ti to ide a mas to robit s radostou a nie s nozom pod krkom, ze laktacna kazala. Netrap sa vobec. Skusaj dalej a ked sa podari, vyborne. Ked sa nepodari, je to tiez ok 🙂

basska_b
12. okt 2018

@stellien Ja kojim s klobúčikmi už ôsmy mesiac a všetko je v poriadku. Užívam si to. Kašľala by som na nejaku laktačnu. Nenecham dieťa plakať kvôli blbým rečiam laktačnej. Práve keď som počula, ako sú oni proti klobúčikom, som rada, že som na ich rady nedala ani cent.

Mne klobúčiky zachránili kojenie, lebo jednu mám plochu, z druhého to ide aj bez klobúka, ale teraz práve z toho horšieho mi aj viac vypije. Mlieka je dosť, dieťa je spokojné, zje trosku prikrmu, ale stále je pre neho primárne kojenie, a tak si spokojne kojim s nimi.

Nevidím na tom nič zle. Majú aj ochrannú funkciu, keď to trvá dlho alebo keď už má zuby. Čítala som, že pri prvom dieťati sa musia bradavky "vyťahať" a pri druhom by to už mohloísť aj bez 🙂 hej- je to plast, ale stále lepšie ako umelé mlieko resp. nejaké odsavanie a stres z rád laktačnej... 🙂 držím palce

mogaa
12. okt 2018

@stellien tie klobúčiky sú vyrobené na to, aby uľahčili kojenie - dieťa si nevie dobre chytiť bradavku, klobúčik mu v tom pomôže....Laktačné sú fajn, ale niektoré mi pripadajú ako fanatičky - len kojiť a prirodzenou cestou....Dôležité je, že dieťa je napapané a super že kojíš...Blbými rečami sa netráp. Neterka teraz kojí 9 mesiac(od 4.mesiaca dáva aj príkrmy) a kojenie je stále občas s klobúčikom🙂....Dôležité je zdravé, napapané a spokojné dieťa. Za mňa určite račej napapané a usmievavé bábo (síce kojené s klobúčikom alebo flašou s UM) ako hladné, nervózne a uplakané.

lubik87
12. okt 2018

@stellien prečo ho chces dať preč.ked to vyhovuje a bez nevyhovuje ? Akú máš značku ? 🙂

tatranka4
12. okt 2018

Ja tiez pouzivam, povedali ze je to blbosť ale inak by sim nedojcila lebo mam plochce bradavky a je to lepsie tak, mala spokojna ja spokojna lebo papka

stellien
autor
12. okt 2018

@evatko má 3 mesiace 🙂

stellien
autor
12. okt 2018

@ladyblcha naša má 3mesiace. Ja už som tiež skúšala všeličo a aj keď bradavky pekne sa vytiahnu, stláčam prso a snažím sa jej to tam vsunut ako opisuješ. No ja v noci s klobúčikom, skúsim bez. A tiež ma to odmedzuje, preto by som najradšej bez.

stellien
autor
12. okt 2018

@ladyblcha ďakujem, strašne som chcela kojiť, tešila som sa na to. A ďakujem za podporu 🙂

stellien
autor
12. okt 2018

@basska_b ďakujem za podporu 🙂

stellien
autor
12. okt 2018

@mogaa ďakujem, máš pravdu, najviac je spokojne bábo 🙂

veronicka993
12. okt 2018

@stellien treba oducat od klobucika hlavne v noci, vtedy je babatko take ,,omracene,, a nevymysla tolko 🙂 a zvykne si potom aj cez den - vlastna skusenost 🙂

stellien
autor
12. okt 2018

@tatranka4 tak super, presne byť hlavne spokojná 🙂

stellien
autor
12. okt 2018

@veronicka993 skúsime, ďakujem 🙂

dorotka9819
12. okt 2018

@stellien my sme tiež najskôr papali s klobúčikom, vždy keď išiel maličký papať skúsila som najskôr bez klobúčika. Niekedy sa chytil pekne, inokedy sa mu nedarilo tak som dala klobúčik. Jedného dňa pekne chytil a nepotreboval už vôbec. Niektorým deťom to trvá dlhšie, niektorým kratšie. Bábätko ti samo povie kedy už netreba pomoc 😃 mne malý prestal pýtať klobúčik keď sa mi prestali tak veľmi nalievať prsia, dovtedy bol problém.
Držím palce aby sa podarilo ✊

zlaticko118
12. okt 2018

@stellien : tiez som kojila s klobucikom prvu dceru lebo nevedela chytit bradavku. A tiez som citala ze klobuciku su zle a pod na mamila, na margo toho som skusala bez nich a boli sme len obe nervozne....
Naozaj sa vykasli na take rady ked sama vies ze to momentalne inak nejde. Dcera mi chytila bradabku bez klobucika pryraz ked mala 4 mesiace. Ked tak skus ju len ponuknut prsom bez klobucika a uvidis ci zoberie, ak nie tak nasad klobucik a akus znova o tyzden, ale zbytocne sa kvoli tomu nestresuj lebo to je horsie ako ten klobucik.
Ps: druhe dieta som uz nemusela kojit s klobucikom lebo bradavky boli uz "predpripravene" ;)

ladyblcha
12. okt 2018

Inak ja som pri prvej klobuciky opat vytiahla, ked jej narastli prve zuby a skusala co s nimi dokaze 😂 potom ked ju presla chut mi odhryznut bradavku, zase som ich odlozila. A v pohode, ziaden problem nebol ze ich chvilu mala a potom zase nie. Uz su sikovnejsie v takom veku 4-6m

nelinka888
12. okt 2018

Mne kamoška tiež hovorila, že ona mala s týmto problém, že proste jej malá bola na toto strašne nešikovná, že sa nevedela prisať a ona kojila s klobúčkom až do 8 mesiaca. Lebo proste jej bolo ľúto ju nechať sa trápiť, plakať tak si ho zakaždým potom nasadila ale vraj to potom nejako samé prišlo, lebo to stále skúšala a raz sa proste malá pekne prisala a bolo, už to bolo. Treba byť len trpezlivá a ešte to vydržať nejakú dobu len hlavne to stále skúšajte 🙂

stellien
autor
12. okt 2018

@lubik87 asi kvôli rečiam a trochu to obmedzuje. Ale ako čítam, tak hlavne spokojne obidve aby sme boli 🙂 používame Mam.

stellien
autor
12. okt 2018

@zlaticko118 tak to je fajn. Budeme skúšať a ponúkať teda. Ďakujem 🙂

ladyblcha
12. okt 2018

@nelinka888 presne, nasa druha bola hrozne nesikovna, ja by som ani neverila keby som nezazila. 🤦‍♀️

@stellien mne po prvej zostali uz bradavky vo ku, nevratili sa nazad do vpacenych a napriek tomu sa tato moja druha nevedela prisat. Podla mna skus urcite v noci ked je rozosoata, ze len sa na kojenie prebudi a potom neskor si sama uz odkoriguje a nauci sa. Drzim palce 🙂

stellien
autor
12. okt 2018

@nelinka888 budeme, ďakujem 🙂

stellien
autor
12. okt 2018

@ladyblcha skúsime, ďakujem 🙂

lubik87
12. okt 2018

@stellien vôbec nerieš reči 🙂 hlavne je ako to vám vyhovuje 🙂 skús možno použiť inú značku ja som.mala.avent a medela sú úplne tenulinke

stellien
autor
12. okt 2018

@lubik87 medela, som ani ešte nepočula. No skúsime tie, keď sú tenké, uvidíme, možno bude ľahší prechod potom 🙂 a ešte sa chcem. Opýtať pri 3mesačnom mam používať už 2?