Potrebuje novorodenec SPF ?

28. feb 2024

Ahojte, termín mám v máji.
Potrebuje bábo na leto nejaký krém s SPF ? Samozrejme ho nebudem vystavovať silnému slnku, respektíve žiadnemu, ale zaujíma ma či sa nemôže spáliť cez strechu kočíka , počas cesty v aute cez tienidlo, atď..

a_alexandra_a
28. feb 2024

Samozrejme, že NIE. Novorodenec nepotrebuje žiadnu špeciálnu kozmetiku, už vôbec nie SPF ... čo ho plánuješ aj odličovať?

natall113
28. feb 2024

Rodila som v máji a v lete som aj po odporúčaní kožného doktora natierala holé miesta opaľovacím krémom

milanemila
28. feb 2024

Nie nepotrebuje nic natierat na pokozku. Nemal by byt na slnku (co aj sama pises, ze vies), cez strechu kocika sa ti neopali (skor trciace nizicky v lete, tak ak sa da odparkuj kociar v tieni, ja som pouzivala clonu na kocik) Inac pozor aj na ocka, sietnica takychto krpcov prepusta ovela viac UV ziarenia ako dospele oko.
Ehm k tomu spaleniu cez sklo auta a tienidlo ti iba tolko napisem, ze ci si mala fyziku v skole 🙈

samimami777
28. feb 2024

Do pol roka minimálne sa to neodporúča radšej chrániť klobúčikom, clonou na kočík s UV filtrom, slnečníkom na kočík... Ak ale už silou mocou bude "treba" tak toto:

https://www.loveki.sk/detske-opalovacie-kremy/o...

samimami777
28. feb 2024

Pridávam aj link na clonu na kočík s UV filtrom 🙂
https://www.market24.sk/leokid-slnecna-clona-ko...

veselo_neveselo
28. feb 2024

Nie, novorodenec nie, nema byt vystavovany slnku. Cez kociar, a oblecenie sa nespali. Pozor, aj v tieni "opaluje", tskze ked ma vystrcene hole nohy vonku, treba na to davat pozor.

Dala by som tak od 6mes najskor, skor po porade s dr., - kvoli moznemu podrazdeniu ci vyrazke.

3petka
28. feb 2024

Tak zase ja som mala predčasne narodené dieťa a mne výslovne povedali že mám dieťa vystavovať slnku. Samozrejme že nie priamemu a ani poobednému. Keď je ráno a zasvieti na neho nič sa mu nestane. No žiadne krémy nepotrebuje.
A ešte aj napriek tomu že mával nožičky na slnku nebolo znať že by ho vôbec opálilo

autor
28. feb 2024

@a_alexandra_a nie, normálne som sa spýtala, kedže mi to pediatrička odporučila, no mne sa to nezdalo, tak že sa spýtam aj tu skúsených mamičiek.

anavixy
28. feb 2024

Nepotrebuje spf pretoze NEBUDE na slnku. Je ine davat dieta k oknu kvoli zltacke (sice zbytocne, ale budis a aj to by malo byt regulovane) a ine je ist v kociku kde mu prazi na nohy. Kociky uz dnes vacsinou (aspon tie “lepsie” znacky) maju strechy robene z latky s UPF 50. 🍀

zuzanka.zuzu
28. feb 2024

pediatra alebo kožného, ktorý odporučí natierať novorodenca opaľovacím krémom, by som okamžite menila 🙈😠 ešte je potom možnosť, že mamičky sa samé vyhovoria na "odporučil mi to lekár" 😉 v tom prípade sú praštené ony...

iwesska
28. feb 2024

Urcite nie,chemiou zbytocne zatazovat telo,ked je babo stale mimo slnka je zbytocne. A keby aj bolo chvilu na slnku,tak aspon naberie D vit.

tana85
28. feb 2024

prvyrok sa snaz ho drzat maximalne v tieni. nie je chemia ako chemia. rocnym detom sme davali aderma protectkids spf50, genialny lebo aderma proste vie, co robi. chvilka slnka mu neuskodi pokial ho nenechas na plazi mimo slnecnika cele poobedie ;) pediatra by som nemenila aj preto, ze ich je zalostne malo a v inych temach moze byt rozumnejsi

lalu_sk111
29. feb 2024

takze zkusene mamicky, ktore tu hovoria o fyzike ale neuvedomuju si, ze aj cez sklo prejdu luce, ktore sice ,,neopalia,, ale su skodlive su viac ako doporucenie pediatricky? cisto filozoficka otazka

jankasmejka
29. feb 2024

Aha, takže tu Vám lepšie poradia ako pediatrička....

princezna_bosorka
2. mar 2024

urcite potrebuje. Pred slnkom je chraneny len ak ma oblecenie UF filter 50, prip. ak ma taky filter korba kocika a tienidlo kocika (tienidlo na kociku sme malis UV filtrom 50, mazala som ho aj tak kazdy den). Cim mensie dieta, tym dolezitejsie je chranit ho pred slnkom (jemna kozicka sa lahko spali a mozes malemu zarobit na poriadny problem). V lekarni kupis krem s mineralnym filtrom, tym mu urcite neublizis.

princezna_bosorka
2. mar 2024

@samimami777 preboha, kto neodporuca? Bude niekde par min na slnku a budu mat pruser so spalenou kozou alebo upalom... kremovat ho treba tak ci tak, specialnym opalovakom pre deti mu urcite neublizi...

princezna_bosorka
2. mar 2024

@zuzanka.zuzu a ja by som okamzite menila pediatra a kozneho, ktory neodporuca natierat... boze, to je tu fakt vykvet.

zuzanka.zuzu
2. mar 2024

@princezna_bosorka "mazala som ho každý deň" novorodenca??? to ty si riadny výkvet 🙄

kathhii
2. mar 2024

Ak nemusíš nenatieraj. Nejdeš s ním k moru... Dieťa drž v tieni... Prípadne ešte pouzi slnečník na kočík... A ak je možnosť dieťa daj v aute na stranu kde nesvieti slnko... Ale zase cez to sklo prejde malo žiarenia. Naše staré mamy ako nosili deti po vonku? V šatke a na poli bolo v trojnozke a plachta nad ním... Žiadne UV filtre... Áno, slnko nebolo takéto agresívne, ale ani žiadne filtre na kočíku a slnecniku neboli...

kathhii
2. mar 2024

A nechoď s dieťaťom von v čase keď je prudké slnko...