Potrebuje dieťa veľa hračiek?

9. feb 2023

Zdravím zaujíma má má vás názor na hračky pre dieta...Taká doba teraz že Skoro všade v detských izbách je veľa hračiek, dieťa sa poriadne s ničím nehrá... ja mám teda otázku či podľa vás malé deti jeden dvojročné naozaj potrebujú veľa hračiek alebo im stači zopár?

viestta
9. feb 2023

V tom veku boli aj tak najzaujimavejsie hracky "nehracky". Hrnce, misky, varechy, topanky, pradlo v skrini... Neverila som s cim vsetkym sa da hrat, a z akych zakuti si hracky dokaze povyberat.

katka700
9. feb 2023

Každé dieťa je individuálne, takže všeobecne napísať neviem. Keď je hraciek veľa dá sa polovica zobrať na 2-3 mesiace schovať a potom vymeniť 😊

evqa93
9. feb 2023

Ahoj, ja si myslím že im netreba niak veľa hračiek, zažívam to sama mám 2 ročnú malú, izbu plnú hračiek a hrá sa možno dokopy z 5timi. Keby že viem vrátiť čas, čo je nemožné, určite by som kupovala len hračky ktoré sú vzdelávacie a dieťaťu aj niečo prinesú napr. Knižky. Moja ich rada číta resp pozerá ukazuje na obrázky, stavia z kociek vežu, má aj stan z gulickami do ktorého sa šmýka. Všetko ostatné no dúfam že keď bude väčšia sa stým začne hrat ako je napr kuchynka a plno príslušenstva k nej. A T d.

simona20201309
9. feb 2023

My máme neskutočne veľa hraciek, ale všetko je odložené v hosťovskej. Vždy vyberiem 2-3 a s tým sa hrajú celý deň. Podla toho co ich momentálne bavi, tak to im nechávam. Keď vidím, že už ich to nebaví, vytiahnem nové.
Priznám sa, z duše neznášam hlúpe hracky a som nešťastná, keď deti dostanú nejaké hluposti z coop jednoty za 3e. Plastové somariny ktoré sú zaujímavé prvých 12minut. Toto hádžem hneď do koša, alebo posúvam ďalej. Ja hracky vyberám veľmi poctivo. Všetko čo kúpim sú edukačné hračky a edukačné pomôcky. V herni majú akurát vždy detskú kuchynku, stôl s farbickami a papiermi a knihy. Toto .aj dostupné vždy.
Takže určite dieťa hracky potrebuje, ak ho chceš rozvijat, ale mali by to byt rozumne hračky. Prakticky aj nepotrebuje, ale to zas by si musela byt tvorivá a vždy mu niečo ponúkať a vymýšľať. Ja na to nemám vždy náladu🙂 (nie vždy sa mi chce vysavat ryžu, utierat vodu, zbierať gombíky, zoskrabovat lepidla....)

beata_k
9. feb 2023

No len kym prides na to, aky typ hraciek tvoje dieta bavi tak obcas kupis aj nepotrebnu. Sice brutal edukacnu, ale dieta nezaujme.
Dalsia vec je, ze dietatu treba rozsirovat obzor. Zistovat co ho bavi. Ciste technicky mu staci zopar hraciek, ale ktore? 🤔

zuzuliatko18
9. feb 2023

My máme časť hračiek schovanú a časť má k dispozícii, pravidelne ich obmieňam.

deti95060810
9. feb 2023

najskôr konkretizuj slovko veľa hračiek.... to je 10, 20 a či 35?
pre každého to môže značiť iný počet...

maminecka266
9. feb 2023

no pre niekoho moze byt 10 vela a niekomu to stacit nebude aj keby sa na hlavu postavil🙂 kazdopadne si myslim, ze vobec netreba dietatu prilis vela hraciek, potom si nic nevazia a ani si nevedia poriadne vybrat spomedzi vsetkych tych, co doma maju🙂

beronsche
9. feb 2023

Vela hraciek rozrusuje pozornost dietata, takze je skor na skodu zahcovat ich vecami.

maryetta
9. feb 2023

Cim viac hraciek tym horsie. Mame 3deti. Kazde nieco dostalo. Fakt to uz redukujem alebo rovno posuvam dalej.
My sme kupili ozaj minimum. Vsetko dostali ked prisla nejaka navsteva.

ivangeline
9. feb 2023

Nie. Nepotrebuje. Potrebuje pozornost a trpezlivost a zapajat sa do vsetkeho,co robis ty.. Obcas cas na nudu..

jaskolka
9. feb 2023

Ja vymieňam tak 1x do mesiaca. Proste časť vezmem, a v krabici ukryjem do izby, kde deti nechodia.

mane01
9. feb 2023

nie, nepotrebuje

angel993
9. feb 2023

Nie nepotrebuje. Najlepšie sa dieťa zabaví, keď má na výber zo zopár hračiek. Ale mnohí rodinní príslušníci si myslia, že dieťa potrebuje žiť v hračkárstve. My máme 1/10 hračiek v detskej izbe a 9/10 odložené. A to všetko podostavalo ešte prvé dieťa. Pri druhom sme už dali zákaz nosiť hračky.

zorkahorka
9. feb 2023

Najlepsie je polovicu schovat a po dvoch mesiavoch vymenit,lebo nech ich je kolkokolvek, dietatu sa zunuju. Najlepsia hracka - cudzia hracka.

simonettasimonova
9. feb 2023

Stačí zopár

konikkon
9. feb 2023

Nie, malé dieťa nepotrebuje veľa hračiek. Mám ročne dieťa a vždy má k dispozícii zopár hračiek, s ktorými sa vie pekne hrať. Keď mám pocit, že ju už tieto hračky nebavia, zamením jej ich za iné, ktoré sú odložené v krabici. My sme niektoré hračky, čo dostala na Vianoce ešte ani nerozbalili. Pri množstve hračiek také malé dieťa nedokáže udržať pozornosť a nevie si vybrať. Potom sa v nich len prehrabava. A samozrejme, najviac sú v kurze varešky, misky, spoločne triedenie prádla, vyhadzovanie suplikov a pod. Ja ešte dbám na to, aby mala dcéra k dispozícii kvalitné knihy.