Posunutý spánkový režim

batmanica
23. jan 2017

Ahojte, potrebovala by som nazor skysenych mamiciek. Mam polrocnu dcerku, a cadom sa jej spanok dostal do rezimu celkom rychlo, prespi celu noc, ale casom sa jej nocny spanok posunul na cas od 02.00 - 09.00 resp. Ak papa mliecko okolo 8.00 () zobudi sa na krmenie, ale pocad toho opat zaspi,tak vyspi aj do tej 10:30. Spocatku som sa jej vedel a prisposobit, ale teraz uz akosi je to aj na mna vela, manžel pracuje v zahranici.. a aktivna je hlavne od tej 21.00 az 02.00 @a to ani von, ani nic....hrame sa v obyvacke....ja ani telku.velmi nechcem pozerat, lebo v tom case su to akcnaky....a babatka to urcite vnímajú uz od narodenia, ...cez den spi ak vstane okolo 9.00 tak od 11.00 -12.00. Potom od 13.- 15.. to s nou chodim von. A potom zaspi este dvakrat na hodinku okolo 18.00....a 20.00....predvcerom zaspala o osmej vecer, spala do deviatej a vydrzala.byt hore do druhej....Nevien, poradte mi ako jej posunut aby vstavala sjor a zaspala aspon o tej jedenastej....aj ked moj sen je mat po kupani spiace dieťa....kupem ju o siedmej....dakujem.....a skusaka som ju nedat spat....vydrzala do jedenastej, pospala hodinku a frcala do stvrt na tri....tie cykly su fajn, len keby sa posunuli od rannej hodiny....ma niekto podobnu skúsenosť, ako ste to riesili? Dakujem....

krajco
23. jan 2017

Ahoj, podla mna spi strasne vela cez den, moja ked mala 6 mesiacov tak spala mi hodinu doobeda a hodinu poobede a to bolo vsetko, ale kazde dieta je ine. Skus s nou doobeda potihnut do 12 a potom nech vydrzi spat aspon do 14 a potom este by som ju dala na hodinku okolo 17 lebo bude mrncava a potom uz ked budem vidiet ze je unavena okolo tej 20-20:30 tak uz dat spat na noc.

janickacrazy
23. jan 2017

@batmanica Nedávno tu bola podobná téma. Odpoved je jednoduchá, treba spánok postupne poposúvať tak, aby dieťa chodilo spať o 19:00 alebo 20:00 večer a spalo v noci ako treba, samozrejme to nepojde zo dna na den, ale postupne ju dávať večer spať skor a ráno budiť skor. Predstav si, žeby si mala doma ešte jedno staršie dieťa,ktoré by chodilo do školky a musela by si vstávať o 7 ráno, určite by si niečo takéto nemohla dovoliť. Človek nemá byť otrokom vlastného dieťaťa podľa mna. Ja mám 3 deti a od malička som ich učila chodiť spať o 19:00. Občas boli nejaké výkyvy, ale viac menej to pekne fungovalo.

bienennest
23. jan 2017

@batmanica tvoja dcerka hodinky nepozna, takze jej je to urcite jedno kedy spinka 🙂, lebo podla toho co pises ma spanku dostatok, ale ti verim, ze pre teba je to ernomna zataz. ten nocny spanok u nej zacina strasne neskoro. ak som spravne pochopila spinka tvoja dcerka v tychto casoch:

02.00-09.00 (pripadne 08.00-10.30)
11.00-12.00
13.00-15.00
18.00-20.00

to je strasne vela po sebe.. necudo ze vecer sa snazi dobehnut co prespala 🙂. polrocne dietatko uz dokaze byt hore aj 3 hodiny bez spanku. Takze skus je upravit spanok tak, ze pokial sa ti rano zobudi o 09.00 tak nech sa napapa a daj ju spinkat az o takej 12.00 po obede (bud po kasicke alebo ak kojis tak po kojeni). a presun vasu prechadzku na taku 15.00/16.00 aby mala tak svoj poobedny spanok. potom ju uz len daj spinkat na nocny spanok okolo 20.00. tiez by tie spanky cez den nemali trvat dlksie ako 1-1,5 hodiny (mozes ju skusit jemne zobudit ak by spinkala dlksie).

Ja viem, ze sa to lahko pise a tazsie uplatni, ale vyskusaj. aj ja som musela pri mojich chlapcoch dbat na pravidelne odstupy pri spanku, aby dostali rytmus, a relativne rychlo si na to zvykli.

batmanica
autor
23. jan 2017

Dakujem velmi pekne, vyskusam

batmanica
autor
23. jan 2017

@bienennest dakuhem.krasne, ano presne tak spi.....ja som skusala vela toho, potiahnut do 12 este nie..uvidime....najprv vydrzala po prebudeni, co spala ako nocny spanok len hodinku, teraz uz vydrzi dve.....mozno zvladne aj tri.....problem je v tom, ze ono to.dobre vyzera ta k do siestej....a uz si myslis ze dnes to dame...pekne zaspi o idmej deviatej, okupana.....pospi hodinu, hodku a pol a potom vydrzi aj 5 hodin vkuse byt hore do.tej druhej....keby to bolo od stvrej do osmej....uplne idealne....no uvidime. Idem skusat a sledovat dalej, vdaka moc

bienennest
23. jan 2017

@batmanica neboj, je to vsetko len zvyk..ty ju musis skusit len naucit na ine rozlozenie spanku. U mna pomohlo ked som natahovala cas, tak som zobrala mojich chlapcov na ruky a chodili sme po byte a vsetko v nom objavovali (od zrkadla po lyzicku)..tak som dokazala potiahnut aj hodinu do spanku 😊. ked si navyknu uz to robit nebudes musiet. Drzim palce!

marissenka
23. jan 2017

Naša keď bola taká malá , spávala len v kočíky na prechadzke..doobeda okolo 10 a potom cca o 3-4...treba natiahnuť čas,dat napapat,nakojit a sup späť...a rano nevyspavat,..tiež som to robila pri prvom,ale zas vecer 22.hod a ja padala na hubu a dieťa svieže...

batmanica
autor
25. jan 2017

Dievcata, za dva dni sa b am podarilo vstat o siedmej rano 🙂 pevy den som ani nevedela oci otvorit, mala bola svieza, vcera vydrzala do pol deviatej, spala potom do pol 11, uspech. ..dnes vstala o 7, potiahla som ju do 9, spala do 11....uvidime co bude dbes...vcera spala poobede od 13 - 15, vydrzala do 19.....spala, ale este sa zobudila....konecna o polnoci.....a le aj to he uspech.....uvidime, uz vstava v rozumnom case, uvidume ako to bude s natahovanim ...dikes moc

janickacrazy
25. jan 2017

@batmanica No vidíš, nie je to také ťažké, len treba vydržať, do 2 týždnov sa to upraví hádam. Už ste na dobrej ceste. 👍

batmanica
autor
26. jan 2017

No vyzera to na fungovanie od 7.00-23.00.... nie zle s tym co bolo, vdaka