Pôsobí spln mesiaca na spánok vášho dieťaťa?

borisvolcko
1. okt 2012

Môj syn pravidelne keď je spln zle spí. Ale tento raz to bolo ako ťažké nočné sny. . Budí sa zo spánku, plače, kričí, vykrikuje slová a keď zapnem svetlo , tak on spí. Pýta sa do postele ku nám, čo zvyčajne nerobí a potom sa nič nevyspíme, lebo kope dookola, mece sa s krikom a plačom a toto sa deje vždy tak okolo 3.00- 4.00 nad ránom. Už to trvá 4 noci. Máte s tým niekto skúsenosť?

katy1979
1. okt 2012

Mam s tym skusenosti. Ci uz u seba ci u starsieho syna. Niektori ludia su na spln citlivejsi inym to je jedno. Mne sa pocas splnu snivaju domotane sny a nocne mory a desy ma sprevadzaju od detstva. Synovi nocne desy presli ale zle sny sa mu snivaju stale

mirkave
1. okt 2012

Mam dve deti a obe su citlive na spln ☹ akurat dnes tobiasko uz dvakrat zvreskol zo spanku,skoro som sa pototo ako som sa zlakla ☹ simonka sa vela krat budi pocas noci,pride do nasej izby uplakana,umrncana,ze nemoze spat...nesledujem lunarny kalendar,ale ked simonka v noci buntosi,tak hned vieme,ze je spln ☹ hold,niektore deti(aj dospeli) su citlive,coo sa mesiacu tyka

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wieruss
2. okt 2012

Ano , kazdy mesiac katastrofa ... Vcera nechcel uz poobede spat, vecer potom po zaspati kazdu 3/4 hodinu hore a vstal dnes 4:15 ..

nanulik
2. okt 2012

aj moj je citlivý na spln. to sa len kruti v postielke ☹

dankamat
2. okt 2012

Od narodenia, teda už skoro 15m pravidelne každý mesiac viem kedy je spln. Ale vieš čo nám ako tak zabralo? Malý mal postieľku pri okne, tak sme dali do kúta, kde je úplná tma a je to o trošku lepšie, ale aj tak sa nahadzuje, mrnčí.

sendy182
2. okt 2012

@borisvolcko skúste premiestniť postieľku, ak máte v spálni zrkadlo - odstránte .............

borisvolcko
autor
2. okt 2012

Ďakujem dievčatá za odpovede, zrkadlo nemáme vôbec, najhoršie je , že spálňa je taká malá, že postieľku nie je kde preložiť, ale je v kúte a zaťahujem žaluzie aby bola tma. Inak spáva úplne v pohode okrem tohto raz do mesiaca, ale teda v takomto štádiu sme ešte neboli, tak dúfam len , že to nebude každý mesiac takto.

sendy182
3. okt 2012

@borisvolcko http://www.edusan.sk/zdravoveda/rodicia/dieta_s... palce....určite je to dosť vyčerpajúce ...........skúste si ho neako pritúliť a uložiť do postele......./ja som jemne zavinula do detskej dečky/.........tiež vôbec nevnímalo dieťa.....skúste mu vyšetriť nosnú mandľu........aj vtedy majú deti nepokojný spánok...........ráno si aj niečo pamätá?

borisvolcko
autor
3. okt 2012

@sendy182 Ráno vôbec nič nenasvedčuje tomu , čo sa deje v noci, najhoršie je že večer sa pýta so strachom či je vonku havo...pritom máme doma psa a všetky tak strašne ľúbi, že aj cudzie chce ísť bozkávať a chytať a vôbec nemá strach, nikdy nemal nijaký negatívny zážitok so psom, neviem odkiaľ sa berie ten večerný strach, vždy vonku brešú psy a nikdy doteraz mu to nevadilo...Snažím sa ho v noci túliť ale on sa nechce dať, dokonca aj keď sa ho dotknem, že ho napravím v postieľke alebo v posteli tak kope a správa sa agresívne, nepriíma to pritúlenie. Ale budem sa snažiť to nejako skúšať, dúfam, že sa to spraví, uvažujem či mu nejdu nejaké zuby a z toho by to bolo...

sendy182
3. okt 2012

@borisvolcko trocha to poznám......môj Luki keď bol vo veku tvojho syna.....sa vedel zobudiť dve hod. po zaspaní s plačom....krikom samozrejme spal, nevnímal......nezobudil sa............ja som ho preto zavinula do dečky vzala do náručia a upokojila........trochu protestoval....opakujem nevnímal ani na svoje meno.......tíšila som ho, hladkala......a upokojil sa hneď.......dieťa si pamätá negatívne zážitky.....môj už nechcel spať na obed ...občas večer mal nepokojný spánok....ráno si nič nepamätal 😲 .................a neskôr mu zistili nosnú mandľu......