Posadenie 5,5-mesačnej dcéry

2. júl 2024

Ahojte dnes sme boli u svokry a opytala sa ma ci malá už sedi na co som jej odpovedala ze jasne ze nie ved ma 5,5 mesiaca .. o chvilu ked ju mala na rukach a ja som odbehla a vratila sa tak mi vravi ved pozeraj vie sediet.. posadila ju na stolicku a ona čupela vedla nej .. mna skoro porazilo.. hned som ju vzala ze co to robi ze sa to este nesmie tak ma vysmiala … nemohla malej nejak ublizit? Mohla tak sediet cca 4 minuty ak ju posadila hned kym som si odbehla

deti95060810
2. júl 2024

nie neublížila jej ...bolo to krátko.

viestta
2. júl 2024

Nepodliehaj panike, za tych par minut sa nic nestalo

haanovajana
2. júl 2024

Určite nie,mne sedel sám,ked mal 5,5 mesiaca.

deedol
2. júl 2024

Raz sa nic nestane, ale nech to neopakuje 🙂

isis234
2. júl 2024

Na stoličku nie, na gauči môže, lebo ešte nevydrží dlho udržať rovnováhu. Ak padne, tak na mäkké
Za 4 minuty jej nemohla ublížiť

zorkahorka
2. júl 2024

jezis maria 🙈 nedramatizuj!

jaass
2. júl 2024

Neublížila nijako ale nabuduce už nenechávaj diaťatko so svokrou nikdy samé. Moja svokra tiež chcela si robiť po svojom ale dohodli sme sa s mužom, že vždy budeme pre istotu pri nej lebo už viackrat urobila čo nemala 🤦‍♀️ a najhoršie, ešte sa z toho smiala🤦‍♀️

paciko9
3. júl 2024

Nepanikar, nic jej nebude. Dnes je ina doba, ani ja som neznasala ,ked to robili. Davaj ju posadzat,lebo sa to nenauci🤣. Kedy chupis chodak? Ja, nikdy, vsak ma remene na nohach tak ako by tam asi bola. My to prezivame inak,ale nase mamy, a babky to praktizovali. A budis nic in to neurobilo,len im zostala stara skola🤣.

eva233
3. júl 2024

@isis234 ani na gauci sa dieťa nepodsadza.... Tie ta si ma prejsť motorickym vývinom - 1,2. Vzpriamenie, stvornozkovanie, posadenie sa, postoj na rytiera, stoj, chôdza a atď.... samé maximálne s pomocou cvičení a nie davanim pasívne do pozície....
Ale samozrejme ak to bolo na chvíľu tak sa nič nestalo, len treba vysvetliť svokre, že tieto umelé posadzania sú už dávno za nami a nerobí sa to, lebo vo väčšom množstve to škodí chrbtici aj celej motorické dieťaťa....
Keď dieťa dáme do umelej pozície jasne ze to vie, novorodenec ktorý má 1 deň vie chodiť ak ho postavíme a tiež tu na svete nemáme dvojdňové chodiace deti

isis234
3. júl 2024

@eva233 myslela som to tak, že že na chvíľu a pri ňom dospelý. Jasné že v takej polohe nebude dlho.

cali2016
4. júl 2024

Nič sa jej nestane, neboj.Moji svokrovci to malej tiež robili, nesúhlasila som tým, našťastie sme u nich boli len 1x týždenne.Starí ľudia sú stará škola ešte, kedysi sa deti dávali sedieť. Dnes sa má dieťa posadiť samé. Väčšinou je to okolo 9 mesiaca.