Porucha spánku u ročného dieťaťa

majuska4401
8. okt 2020

Ahojte , idem si k vám pre radu resp, ktoré máte s tým skúsenosti pripadne co pomohlo, radu ktorá pomôže vyvazim zlatom 😄🍀❤️💙👏😘 ide o to, že môj syn ktorý má 1 rok a 3 mesiace posledný mesiac a pol spí strašne, resp nespi vôbec. Vstane o pol druhej, nie keď, o druhej, niekedy o pol jednej a nevie zaspať naspäť, je hore vždy minimálne do piatej pol šiestej rána hore, skáče, je plný energie, proste aj keď zazmuri oči nevie zaspať, skúšali sme všetko, nič nepomáha, stále to isté, dokonca aj keď ho hojdame v kočiari, nič. V postieľke dlho nevydrží, plače, chce ísť z nej von, plač sa stupňuje, skúšali sme si ho nevšímat, no nedá sa, lebo tam výstraja čím je tam dlhšie tým viac. Pri nás tiež zle, skáče nám po hlave, tancuje, neľahne ani za nič, už sme zúfalí, takto to je každú noc, manžel ráno do práce rozbitý, ja cez deň ako po diskotéke, takto sa fungovať nedá, čo máme podľa vás robiť? Už to trvá veľmi dlho aby sme sa vyhovárali na zuby

anjelicek26
8. okt 2020

Zarucena univerzalna rada nie je...ale asi vela spi cez den, ze ma tolko energie v noci...aky mate spankovy rezim cez den? Moji v tom veku uz na obed nespali... A vyrevat sa s postielky uprostred noci len tak, ze potme, v tichu, nezazinat, nech si lozi, nekomunikovat ani slovom... po par nociach ho to prestane bavit. Ale musi byt unaveny... ked ti spi 2-3-4h pocas dna, moze byt o druhej-tretej rano vyspaty.

majuska4401
autor
8. okt 2020

@anjelicek26 spi 2 hodiny denne, dlhšie ho nedám nikdy, nechávame ho tak, ale zas revať hodinu vkuse nieje moc dobre u decká, stupňuje sa to vrieskal na celú bytovku a to zas len tak nechať nemôžeme, musíme brať ohlad

anjelicek26
8. okt 2020

@majuska4401 a kedy rano vstane (ked potom znova zaspi?)

majuska4401
autor
8. okt 2020

@anjelicek26 ráno vstáva okolo pol deviatej ,keď zaspí o pol šiestej, večer chodí späť o 21,00

anjelicek26
8. okt 2020

Takze spi 3,5h nadranom, 2h cez obed, v noci 5h... teda 10,5h denne... nie je to ziadna slava, ale bohuzial ani porucha spanku...len to ma velmi blbo rozlozene. Rano zobudit o pol osmej, na obed o 12-14, vecer o osmej postel... podla mna to moze pomoct, ze bude unavenejsi... a mne je uplne jasne, ze to zo dna na den nebude... ze si tiez unavena po takej noci...

tilko
8. okt 2020

Ja by som skúsila upraviť spánkový režim a vybiť energiu...zo začiatku to bude možno o držku pre teba, no skúsila by som...hlavne ráno by som dieťa budila skôr, maximálne do 7mej ho nechať, doobeda aj dve hodinky motkať sa von, ale na nohách, žiadne ruky či kočík....na obed uložiť tak okolo 12tej a nechať spať len hodinku...poobede zase von (niekedy medzi 15tou až 18tou ako počasie dopraje)...inak ja chodím von s deťmi aj keď fúriky padajú 😀...susedka tak nazvala...večer by som dieťatku dopriala čľapkanie vo vani, do tej 20tej aby bol uložený...nezávidím, dúfam, že sa čoskoro vyspíte...

jankapare
8. okt 2020

@majuska4401 ahoj, toto bohuzial nikdy nepochopi niekto, kto take dieta nemal doma..bohuzial, ja som si tymto presla a este asi aj v horsom ako ty...bola som aj za "odbornickou" na Kramaroch, ktora mi povedala na to akurat tak to, ci chcem malej davat lieky alebo ju mam nechat vyrevat v postielke - super rada. Tiez spala cez den 2 hodiny ako obedny spanok a potom kludne vydrzala byt 12h hore, o polnoci si zdriemla na 1h a potom celu noc hore, nadranom zaspala na 2h a tiez sa zobudila o 9 akoby nic. Jej skratka nechybal spanok - co sa neda povedat o mne. Ja som bola na prasky z toho. Zacalo to ked mala dcera rok a skoncilo po 10 mesiacoch, z jedneho dna na druhy, tak ako to prislo aj odislo.

majuska4401
autor
8. okt 2020

Áno už som chcela skúsiť aj to ze vstaneme skôr trebárs o pol ôsmej ale ešte som sa nato neodhodlala 😄 kým on zaspí ja som taka prebudena že aj hodina kým zaspím ,staršia dcéra do školy atď, čiže mne už ráno tak dudni v hlave a tak oči stipu , že potrebujem fakt tu chvíľku pospať, je to strašne fakt, najviac ma udivuje to aký je živý, a ze vôbec nevie a nechce zaspať v noci, my sme starší a máme dosť ruky sa mi podlamuju v noci a on ide rozbiť postieľku od energie, pomaly ju prelezie už od spekulanstva tak to sa ani nedá

stela01
8. okt 2020

@majuska4401 možno to znie blbo ale bohu žiaľ . Skús ho zobudiť ráno a nastaviť spánok inak ... a akú má stravu ?

fiafia
8. okt 2020

@majuska4401 posunúť spánok, bohužiaľ inak to nepôjde. Tiež som si musela nastaviť budík o 7 niekedy skôr, obedny spánok od 12 do Max 14tej. Večer o 21 spat. Ono deň od dňa bolo lepšie. My sme mali okolo roka obdobie,že sa budila stále a okrem toho od pol 1 do cca pol4 byvala v noci hore. Ja už som nevládala ani oči držať otvorené a bola som hotová. Treba veriť,že raz to prejde 😎

tulipanicek
8. okt 2020

Koľko spánková denne má? Ak 1 tak od akého veku? A ako má cez deň rozložené spanky?
A čo cez deň je?

majuska4401
autor
8. okt 2020

@tulipanicek raz denne 2 hodiny a papa normalne rano mliečko nejaky chlebik alebo jogurt pripadne ovocie pomedzi potom obed klasika masko zeleninka podvecer vecera chlebik alebo buchticka alebo kasa ci ovsene vlocky s ovocim a vecer pred spanim mliecko

carduelis
8. okt 2020

@majuska4401 Z knihy od spankovej antropologicky Lenky Medvecovej Tinkovej, ma aj blog prosimspinkej.cz

maturielka
11. okt 2020

@majuska4401 ach čítam to a je mi zle nik nepomôže iba to treba vydržať ? Mám to doma podobne ...... už nevydržím 😩😩😩 dnes cez deň hodku a pol s dlhým uspavanim a stálym hojdania poobede cca o 15:00 asi 40 s dlhým uspavanim a hojdanim nedá teda nemôžem sa od neho pohnúť teraz je 2:53 v noci keď to píšem a ti šiel spat po 21:00 a od. 23:10 na prsníku a od 23:30 nespime nik uspavam ja strieda manžel maly má zavreté oči a hmka hmýri sa a nedá sa mu zaspať dcéra 5 rokov samozrejme tiež hore lebo o 1:45 ráno sme ho dali do postieľky nech si teda reve ale to sa nedá vydrzat viac ako 20 minút takze je to na maslu .... vydržať nevydržím ? Zuby ? Ach nie nemôžu to byt furt zuby a ani nočné desy to niesu 🙏😞😩😩