Ahojte baby v poslednej dobe mi vadi ze vsade kam pridem porovnavaju moju malu s inymi detmi nasa 15mesacna dcerka sama este nechodi neie sama na nocnik atd a vsade pocujem len taka velka a nevie este chodit a nosi plienky..mne to ale nea ju to pomaly ucim a viem ze sa to raz nauci ale tie nechapave pohladt ma uz stvu ako nato reagujete vy?
lenka0283 mas pravdu, strasne vela ludi porovnava a potom sa len pytaju, preco nas nevie to a to, najnovsie kazdeho "trapi" , ze preco ma este cumlik. Ja na taketo reci velmi nereagujem, alebo sa len usmejem a myslim si svoje 😉 Nenechaj sa tym vytacat, je to ich hlupost, nie tvoj problem 🙂
@lenka0283 nevsimaj si to.. btw. chcela by som fakt vidiet 15 mesacne dieta bez plienok...- to moze iba nejaky zakomplexovany clovek zo seba vypudiť...
kazde dieta je ine a ide svojim tempom...Jedno vie rozpravat uz v 1,5 roku, niektore (ako moja dcera), poriadnu vetu nezostavi pomaly ako 3-rocna.. Takze, nerieš..
@lenka0283 ahoj, tiez by som si taketo reci nevsimala 😉 😉 😉 mne to sice nikto nehovori, ale ja neznasam, ked sa ine matky chvalia, co ich deti uz vedia, co uz rozpravaju atd... proste cirosproste vychvalovanie mi lezie totalne na nervy, ale ignorujem 😀 😀
Ja som saniekedy bránila a "hádala " sa... teraz dávam jedným uchom dnu a druhým von... ináč, môj drobec má 14 mesiacov a urobí tak sám pár krôčkov po izbe, to súúúú reči :D :D ignorujem.. a tie zaručené rady, ťžeť ked ho dám na pár dní do pavúka, tak sa rýchlo naučí.... :D :D :D nereišim.... do škôlky pôjde po svojich a do školy už bez plienok :D
@lenka0283 veru netrap sa vobec............mne ked sa niekto divi, ze nas syn spi s nami v spalni, tak sa spytam, ci to tomu dotycnemu vadi a ci ho to nejak rusi v jeho spanku, lebo nas nie a vyhovuje nam to tak🙂)) mrk do pasu, kolko ma syn rokov 😉 akoze fakt ti moze kazdy vyskocit na hrb................to potom vsetci komplet v 25 rokoch by sme mali mat ukoncene vysokoskolske vzdelanie a minimalne medicinu a kto neznasa krv, tak pravo🙂
Koncom januára som tu na kona hodila anketu, kto má dieťa, čo v 18m bolo na totál bez plienky, nech sa ozve.. a kto také nemal, nech dá lajk.. pomer ostal 92:0, z toho v prvom čísle sú aj dvoj, troj-, viac-násobné mamy 😉
Podobne je to aj s ostatným.. a každé dieťa je iné..
@lenka0283 aaale,kazde dieta je ine.do troch rokov sa nejak podobiehaju.a porovnavaniu deti sa nik nevyhne.ci uz nahlas,ci len tak sam pre seba.kazda maminka riesi,ci jej dieta je ok a ci zvlada veci,ktore by cca na svoj vek zvladat mohlo.jasne,ze je trosku mimo riesit v roku a pol ,ze dieta nehovori vo vetach alebo v 6 mesiacoch,ze dieta nesedi. 😀 ale je samozrejme ine,ked si tieto porovnavacky riesi maminka sama pre seba a je ine ked ina maminka ci hocikto vyhodi dotycnej na oci,ze jej dieta v tom danom veku robilo to ci hento a to dalsie dieta to este nevie.to su uplne zbytocne spochybnovania a potom sa maminka len trapi a riesi ci jej dietatko by predsa len nemalo byt "sikovnejsie".moj syn si napr sadol v 10mesiacoch a hovorit tazsie slova zacal uz v roku,teda jednu vec zvladol pomerne neskoro v porovnani s rovesnikmi a tu dalsiu zas v predstihu. a co? kazde dietatko si ide svojim tempom. 😉
vobec sa tym netrap.. nasa ninka zacala zas moc skoro chodit nemala este ani 9 mesiacov a chodila, a kazdy na mna pozeral ze to urcite som ju do toho nutila a neviem co .. to ze je vysoka ani nehovorim .. maju pocit ze ma uz min. 3,5-4 roky.. a tak aj na nu pozeraju .. preco este nevie toto alebo tamto a ked poviem ze je este na to mala tak kukaju ako puk.. a napr. sa cuduju ze sa este obcas vozi alebo spi v kociku .. ja som povedala ze nocne plienky / aj ked uz hodnu chvilu suche) a kocik je to uuuuuplne najposlednejsie co budem riesit.. pre mna zamna nech sa vozi aj ako 4 rocna ked sa jej to paci a vyhovuje.. do 18 plienky nebude mat.. neboj vsetko chce svoj cas.. a nutiti do niecoho je uplna hovadina..
@lenka0283 oooo a este nieco.moj drobec mal cca 20mesiacov ked sme odplienkovali na den a teraz v dva a pol roku spi tretiu noc bez nocnej plienky(uz hodne dlhu dobu ich mal prazdne,no dali sme mu dokedy sme mali zasoby) . a to si myslim,ze to zvladol krasne ukazkovo .15 mesacne dietatko s plienkami nie je ziadna raritka,skor tak stare dietatko bez plienok je pomaly muzealny exemplar 😀 😀 😀 a hovori sa ,ze deti zacnu chodit zhruba v roku,to vsak neznamena,ze kazde jedno si to odkraca k svojej prvej torte so svieckou.takze vobec to neries.nauci sa to.skor ci neskor sa to nauci.praveze to ber z tej stranky,ze mas teraz relativny pokoj ,lebo ked sa ti raz rozbehne,uz sa nezastavi 😀 😀 😀
@lenka0283 neboj, ja sice deti zatim nemam, ale chodit som sa naucila skoro ako dovojrocna, jednoducho sa mi nechcelo a teraz mi to ako super ide? :D......a s plienkami sa nestresuj, kopec deti chodi este aj do skolky a plienkuju 3 -3,5 rocne, tak klidek a ako ti tu ostielane maminy radia - inoruj a hlavne sa pre tie reci netrap, bolo by to uuuplne zbytocne trapenie
netras sa s tim kazde dieta je ine aj moje deti boli uplne ine najstarsi syn chodil v 17 mesiacoch, dalsi v 12 mesiacoch, dalsi v 15 mesiacoch a dcerka az v 21 mesiacoch a nic nezmeskali a plienky mali do 2 a pol roka dcerka do 3 rokov
@lenka0283 vobec nechapem preco sa pozastavuju nad tym, ze este nechodi a ma plienky???? keby aj nieco precitali,tak by zistili, ze choditresp.nechodit mozu deti ovela dlhsie a nie je to ziadna vada-moj starsi zacal az v 13-tich alebo 14 mesiacoch a bez plienky to bolo cez dva a pol roka,lebo odmietal sa pytat na nocnik a az teraz (ma tri a pol roka) je to skoro uplne bez plienky (este v noci sa pocika ked ma tuhy spanok-pricom ze je normalne ze sa deti pocikaju v noci az do 5-tich rokov). Mladsi syn ma teraz 1rok a 9 mesiacov a bez plienky ani na krok- najhorsie je ked sa nechas tymito vecami znervoznovat a potom by si mala prehnane poziadavky na svoje dieta-ja som tiez taka bola a potom to bolo zle-teraz tieto dobre rady tzv. ignorujem a ked som si neni niecim ista tak sa nehanbim spytat pediatricky.
Jednym uchom dnu, druhym von 😉
@lenka0283 urcite sa najde nieco,v com je tvoje slniecko sikovnejsie ako ine deti.osobne nenavidim ludi,co porovnavaju deticky.kazde dieta ma svoje tempo a nemyslim si,ze ma zmysel ho niekam nasilu tlacit a nutit ho robit nieco,co este samo nechce.moze sa tym skor uskodit ako napredovat.pokial v tom neni nejaky zdravotny problem a je to v ramci normy a tabuliek,tak by to malo byt ok.
nerieš, ani ja neriešim 😀 😀 😀 😉 respektíve riešim, to, čo je v mojich silách, ako odúčanie od plienok v rozumnej miere a s tým, že ak vidím, že ešte na to malá jednoducho nemá, tak to nesilím, s dudlom obdobne....
k maturite nepôjde ani s jedným, ani s druhým, takže pohoda lesná 😀 😀 😉
ale verím a viem, že je to nepríjemné, tie otázky a názory a dobré rady.... každá to vnímame podľa svojej povahy, ja si to nepripúšťam, prípadne sa dobre bavím 😀 😉
veľa zdaru vo všetkom prajem a krásne leto 😵
Veď to nemá byť o súťažení, niektoré dokážu skôr, niektoré neskôr. Ak je dieťa zdravé, príde deň, že samo sa bude pýtať na nočník alebo priamo na wc. Príde deň, že dieťa ktoré nerozprávalo, prekvapí nás slovnou zásobou....
Nič som si nerobila z toho, že moje deti nemali rekordy ( práve naopak). Nič nezmeškali, nezaostali...
@monika15 aj ja mám niekedy pocit, že si mamičky "robia dobre" 😀
@zdraviezprirody
jasne... co ine....
inak smutne... dobre ze nevytlacia dieta a uz rovno svadba 🙂)))))
bleeeee 🙂)))))
ja to beriem vsetko tak ako maly chce.... 🙂 on je taky pohodak....
vedel chodit ale nechcel.... ked nikto nevidel tak sup na nohy alebo ked sa slo za nejakou hrackou....
a tak ci tak mesiac na to sa pustil sam.... 🙂)) netlacila som nic 🙂)))
@lenka0283 ani nevies ako si ma touto temou potesila,tiez som sa trapila tym ako ine mamy riesia moju malu.nielen ze nechodi (tiez ma 15mes) ale navyse je vraj
VELKA na svoj vek
(ma takmer 12kg)-vraj to muselo byt extremne velke mimino pri narodeni atd..no a mam ja kazdej cudzej zenskej vysvetlovat ze sa narodila o 6t skor mala len 2340g nepapala grckala a ze som teraz rada ze lubi papat? Uz kaslem na to a nereagujem,aj ked vo vnutri ma ide rozdrapit od jedu. Nech sa kazda stara o svoje dieta,ja tu moju kukulienku lubim aj ked este nechodi aj ked nerozprava aj ked ma plienky.
ja mam rocneho syna tiez este nechodi, dcera uz behala v 11 mesiacoch a tiez to stale svokrovci riesia.A tie plienky?To moze povedat len nejaky neznaly clovek slusne povedane. Dcera zacala hovorit po 2 rokoch a svokra ma s nou uz posielala k logopedicke, tiez mi to ide neskutocne na nervy ale jednym uchom dnu a druhym von. POznam jednu maminku ktorej 5rocny syn ma plienky na noc a co ma byt?Ako ma donutit to dieta aby necikalo v noci???NIjako, jednoducho to pride ked to ma a hotovo. A etse do teraz stale na dceru hovorili aka je baculata ako lubi papat, teraz je podstatne menej, vytiahla sa a pekne schudla tak uz je chuba to, ze ja ako papek, nevyhovies ani tak ani tak 😠
Prave koli tomuto nechodim uz tak casto s malou na detske ihriska,do cukrarne a vsade tam,kde sa nachadzaju vsetky tie dokonale mamicky,ktorych deticku uz vsetko vedia,narodili sa s nocnikom a so stonasobnou zasobou slov, 🙂 uz som to jednoducho nemohla pocuvat!!!!Nie len zeby sa vypytovali mna,akonahle si niekam sadnem,ale uz len tie dialogy,ktore viedli medzi sebou.hruuuuza!!!!
Takze sme na dedine,chodime na dlhe prechadzky po prirode,stretavame sa s matkami ,ktore nic neriesia,chodi grilovat,opekat,na ryby ,do Zoo-a ja som tak stastna,ze mozem vyjst pored barak a nemusim sa bat,ze niekde spoza plota na mna niekto vyrukuje:"Taka velka slecna a nevie pozdravit?Ma plienku?A kolko vazi? 😉
@lenka0283 to nerieš vačšinou to ešte rozpravaju aj take čo ich deti boli "po zadu" zo všetkym. Každe dieta ma ine svoje tempo.
@lenkab1984 ja mam opačny problem naš maly ma 3 a roka a ma necelych 13 kg a je taky drobny od narodenia. A "milujem" otazky typu : A on je taky malý??? 😕 A ja vždy odpoviem : A čo ho mam tahat za uši ked je nizky? A každy mi da pokoj 😀 Nebyva chory,my sme s mužom nizky teda aj cela rodina a syn ma tepmo presne po nas,naposledy sme boli na gastro vyšetrenie a pani doktorka sa vyjadrila že je uplne ok a na 99% je nizky vzrast len genetikou. A ludia nech sa staraju o seba niekto je velky iny zase menši a čo ? 😉 🙂 😎
ignorujem, môj syn mal 2 a pol a ešte poriadne nerozpráva celé vety. ja mu rozumiem, vie asi 50 slov ale celé vety nie. ked sa ho pytaju ako sa volá - tak sa hanbí ale vie povedat len prvé slabiky, a potom ze nevies pozdravit, podakovat, ked sme napr v obchode a tie reči, čo sa hanbís? ved si velky, nemás jazyk. ? nepocuva sa to dobre, ale ignorujem, je to moje dieta, ja ho poznam najlepsie a dala by som za neho aj zivot
@bubinko83 ja mam presne opačny problém, moj syn vyzerá na 3 a pol , na 4, je vysoky a ma 2roky 7 mes a kedze nosí ešte aj okuliare, tak ze aky je vyspely, aky je vysoky, čím ho krmite 🙂 ale to zvyknu len susedky na dôchodku ktoré nemaju čo robit, ohováraju, staraju sa do inych. a kedze ešte nerozpráva tak ako by mal, do toho reči, prečo a čo ho neučím.
plienky nerieste, chodenie by bolo dobre, ak by sa na to pozrel odbornik, ci nema nejake problemy s nozickami, mozno by stacilo dat pevne vysoke topanocky, ale to moze posudit iba lekar, Vas dr. to nemusi zbadat, treba to konzultovat, ale este nie je neskoro, nemusi tam byt chyba, ale pre istotu...
@lenka0283 ja som reagovala, ze klud, do skoly uz nepojde v plienkach🙂