Poraďte s odpoveďami na otázky deti

majkalaborcova
21. júl 2014

1. S manželom sa snažíme o bábätko. Aj včera o 23:00 (cca) sme sa snažli. Detičky už spali, tak nás nemohli vyrušovať. Zrazu k nám vbehla Nellka a opýtala sa ma čo to robíme. Ja som povedala (v šoku) že bábätko. Ona dnes každému vykrikuje ( aj ked som jej to už zakázala a prišli tresty) že maminka robila bábätko. A navyše sa ma pýta ako. Otravuje ma s tým celý den a neviem čo jej mám povedať.
2. Stalo sa to pred asi týždňom. Boli sme s detmi v meste na zmrzku. Zrazu išli okolo dáky puberťáci a povedali. čo ti j... mii sa to zapáčilo a vraví to aj ked som jej vysvetlila že je to veľmi škaredé a vravia to iba zlý ľudia. Ona je taký chalanisko a rada opakuje po chalanoch.

seahorse27
21. júl 2014

Najlepsie taktika je nevsimat si to, nevenovat tomu pozornost. Cim viac to budete riesit, tym viac ich to bude bavit...

apollo13
21. júl 2014

no tak jej to predsa jednoducho vysvetli ako vznikaju deti, ked sa na to pyta

lia6
21. júl 2014

Tie nadávky a škaredé slovíčka-vieš,ak budeš dávať zákazy a podobne, tak to bude len horšie...vieš, ako to je, zakázané ovocie najviac chutí 😉 ...proste si to nevšímaj...a nevšímaj si ani pohľady okoloidúcich-nevidím dôvod prečo by si mala niečo každému vysvetľovať a cítiť sa trápne...kto má deti, pochopí-kto už má deti odrastené a nechápe, tak už asi zabudol 😉 ...čo sa týka toho robenia bábatka-je taká pekná knižočka, presne na vysvetlenie čo a ako v tomto veku...opýtaj sa na ňu v kníhkupectve 🙂 a to, že je chalanisko-buď rada, že je zdravá, to je najpodstatnejšie-držkajte sa a hlavne zdravíčko želám 🙂

majkalaborcova
autor
21. júl 2014

@apollo13 ja by som aj vysvetlila ale je malá a nepochopí to

majkalaborcova
autor
21. júl 2014

tá knížka je super nápad - kúpim

apollo13
21. júl 2014

@majkalaborcova nema nahodou 5 rokov? to je uz dost velka na to aby sa jej take veci vysvetlili

majkalaborcova
autor
21. júl 2014

Skúsim

apollo13
21. júl 2014

takemu velkemu dietatu sa to da vysvetlit hravo. alebo chces cakat kym sa to dozvie od kamaratov v skole v dost deformovanej verziii???

oslo1
21. júl 2014

To mi pripomina vtip:

Janko sa pyta mamicky: "Mamicka, ako som prisiel na svet?"
Mamicka odpovie:"S ockom sme sa vecer pocukrovali a potom si sa narodil."
Tak Janko sa vecer pocukruje a rano na sebe najde hrbu mravcov. Janko im hovori:"Keby ste neboli moje deti, tak vas vsetkych pozabijam."

Neviem, co ti mam poradit, ja som tiez v detstve vykrikovala blbosti, ktorym som nerozumela. Mama to ignorovala a mna to preslo.

mawka
21. júl 2014

to mi pripomina ako raz maly prisiel rozospaty do obyvacky v noci a v telke akurat vasniva scena, zena vzdychala, maly otazku, ze co to robia, reku teta dostala astmaticky zachvat a ujo jej dava prvu pomoc. neviem preco, to bolo prve, co ma napadlo 😀 spontanne. maly sa napil, vycikal a siel spat 🙂

h2
22. júl 2014

@majkalaborcova Tak pri tomto príspevku spomeniem aj našu príhodu, asi pred dvoma mesiacmi sa našej mačičke narodili mačiatka, čo, samozrejme, vyvolalo kopu otázok. Zvažovala som, čo synovi o tom povedať, nakoniec som mu povedala pravdu. Strašne ho to zaujalo a odvtedy, s čímkoľvek sa hrá (a to nie len zvieratká, ale aj bager, autíčko...), všetko má maminku, tatinka a tá maminka má v brušku bábatká a bude ich rodiť. Nedávno sme videli dvoch motýľov, jeden bol veľký, druhý menší. Samozrejme, že ten veľký bol tatino, ten menší maminka a :"Pozri, aké má veľké bruško, má v ňom veľa bábatiek!" Alebo keď som mu na niečo povedala, že to už bolo dávno, ešte predtým, ako sa narodil, tak on povedal, že:"Vtedy, keď si ma mala v brušku?" Dúfam, že ho to čoskoro prejde, ale aj tak som neoľutovala, že som mu povedala, ako to je a nevymýšľala si hlúposti. 🙂

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz