1. S manželom sa snažíme o bábätko. Aj včera o 23:00 (cca) sme sa snažli. Detičky už spali, tak nás nemohli vyrušovať. Zrazu k nám vbehla Nellka a opýtala sa ma čo to robíme. Ja som povedala (v šoku) že bábätko. Ona dnes každému vykrikuje ( aj ked som jej to už zakázala a prišli tresty) že maminka robila bábätko. A navyše sa ma pýta ako. Otravuje ma s tým celý den a neviem čo jej mám povedať.
2. Stalo sa to pred asi týždňom. Boli sme s detmi v meste na zmrzku. Zrazu išli okolo dáky puberťáci a povedali. čo ti j... mii sa to zapáčilo a vraví to aj ked som jej vysvetlila že je to veľmi škaredé a vravia to iba zlý ľudia. Ona je taký chalanisko a rada opakuje po chalanoch.
no tak jej to predsa jednoducho vysvetli ako vznikaju deti, ked sa na to pyta
Tie nadávky a škaredé slovíčka-vieš,ak budeš dávať zákazy a podobne, tak to bude len horšie...vieš, ako to je, zakázané ovocie najviac chutí 😉 ...proste si to nevšímaj...a nevšímaj si ani pohľady okoloidúcich-nevidím dôvod prečo by si mala niečo každému vysvetľovať a cítiť sa trápne...kto má deti, pochopí-kto už má deti odrastené a nechápe, tak už asi zabudol 😉 ...čo sa týka toho robenia bábatka-je taká pekná knižočka, presne na vysvetlenie čo a ako v tomto veku...opýtaj sa na ňu v kníhkupectve 🙂 a to, že je chalanisko-buď rada, že je zdravá, to je najpodstatnejšie-držkajte sa a hlavne zdravíčko želám 🙂
http://www.martinus.sk/?uItem=155216
alebo ešte jedna...
http://www.martinus.sk/?uItem=82245
@apollo13 ja by som aj vysvetlila ale je malá a nepochopí to
tá knížka je super nápad - kúpim
@majkalaborcova nema nahodou 5 rokov? to je uz dost velka na to aby sa jej take veci vysvetlili
Skúsim
takemu velkemu dietatu sa to da vysvetlit hravo. alebo chces cakat kym sa to dozvie od kamaratov v skole v dost deformovanej verziii???
To mi pripomina vtip:
Janko sa pyta mamicky: "Mamicka, ako som prisiel na svet?"
Mamicka odpovie:"S ockom sme sa vecer pocukrovali a potom si sa narodil."
Tak Janko sa vecer pocukruje a rano na sebe najde hrbu mravcov. Janko im hovori:"Keby ste neboli moje deti, tak vas vsetkych pozabijam."
Neviem, co ti mam poradit, ja som tiez v detstve vykrikovala blbosti, ktorym som nerozumela. Mama to ignorovala a mna to preslo.
to mi pripomina ako raz maly prisiel rozospaty do obyvacky v noci a v telke akurat vasniva scena, zena vzdychala, maly otazku, ze co to robia, reku teta dostala astmaticky zachvat a ujo jej dava prvu pomoc. neviem preco, to bolo prve, co ma napadlo 😀 spontanne. maly sa napil, vycikal a siel spat 🙂
@majkalaborcova Tak pri tomto príspevku spomeniem aj našu príhodu, asi pred dvoma mesiacmi sa našej mačičke narodili mačiatka, čo, samozrejme, vyvolalo kopu otázok. Zvažovala som, čo synovi o tom povedať, nakoniec som mu povedala pravdu. Strašne ho to zaujalo a odvtedy, s čímkoľvek sa hrá (a to nie len zvieratká, ale aj bager, autíčko...), všetko má maminku, tatinka a tá maminka má v brušku bábatká a bude ich rodiť. Nedávno sme videli dvoch motýľov, jeden bol veľký, druhý menší. Samozrejme, že ten veľký bol tatino, ten menší maminka a :"Pozri, aké má veľké bruško, má v ňom veľa bábatiek!" Alebo keď som mu na niečo povedala, že to už bolo dávno, ešte predtým, ako sa narodil, tak on povedal, že:"Vtedy, keď si ma mala v brušku?" Dúfam, že ho to čoskoro prejde, ale aj tak som neoľutovala, že som mu povedala, ako to je a nevymýšľala si hlúposti. 🙂
Najlepsie taktika je nevsimat si to, nevenovat tomu pozornost. Cim viac to budete riesit, tym viac ich to bude bavit...