Ahojte maminky. Mam 11 mesačne dieťa, od 6 mesiacov sa vie postaviť na nohy, posledný mesiac sa postaví, stojí bez držania, posledné 4 dni robí svoje prvé kroky.
Potrebujeme už kupovať topánočky ? Mal zatiaľ len obyčajne papučky, ponožky. Nikdy nič iné. Stále sa postavil iba na špičky, už je to fajn, chodí na celej ploche nohy. Za jednu ruku prejde v pohode. Ale ma moc širokú nohu, keď mu dám nejaké topánočky skrčí prsty a neviem mu ju dať. Existuju topánočky pre široké nohy? Poradíte mi aké kúpiť a ak vôbec? Ďakujem krásne 🥰
Ak este nechodi po vonku, tak topanky nepotrebuje. Nas ma nohu dost tucnu, hrubu na vsetky strany. Dost skoro chodil, nic sme mu neobuli. V lete chodil vobku v ponozkach, na jesen obul jedine attipas, take ponozky s podrazkou a na zimu stonz 😀 na jar pojdem zas nieco obzriet, snad to bude lepšie 😀
Topanky treba ak normalne riadne chodi. A ano existuju aj na siroke nohy, hlavne barefoot, syn ma tiez siroke nozky a vysoky nart.
@ludmilka2407 dobrý večer, môžem sa spýtať aké topánočky, aká značka, či konkrétne ste kupovali synčekovi? Dcérka má tiež širokú nôžku a vysoký nárt. Chcela by som barefooty na prvé kroky ale je toho trilion nie milión a ja sa v tom strácam
@aimanka na prve kroky su fajn celokozene, Freycoo ma napr.take...su na sirsiu nozku...prip.DD step maju barefoot rady, alebo Protetika barefoot
co je to siroka noha? obkresli si jeho nozku vystretu na papier a tak pomeraj dlzku a sirku- niektore deti akoby reflexne krcia prsty v topanke aj ked im neni mala a naopak niektore sa nestazuju aj ked uz je davno mala... A podla tych hodnot potom hladaj topanocky. Ale je par znaciek, ktore su polobarefoot a pritom maju pevny opatok a su super aj pre malych chdocov a zaroven maju siroky priestor pre nozicku (ddstep napr, tusim aj little blue lamb, potom superfity mali dokonca moznost uzka bezna a siroka noha...)