Poraďte ako vziať 2-ročnému moč

vasjar
26. júl 2023

Ahojte, Dr nám dala 2 skúmavky, ze do jednej dat začiatok moču a do druhej stredný moc.
Mi vysvetlite, ako to docieliť u 2 rocneho?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
26. júl 2023

bude curat do skumavky a ty ich vymenis. Dvojrocny z toho moze mat bomba zazitok, len sa k tomu treba spravne postavit

jaskolka
26. júl 2023

Daj mu napiť vody, postav ho do vane alebo do sprchy, a čakaj s pripravenymi skumavkami. Ja som to robila tak, kým nebol odplienkovany, že som mu položila na poličku tablet s rozprávkou, sadla som k nemu na okraj vane (taky široký, dobre sa sedelo) a obvykle do 10 minút cikal.

zuz987123
26. júl 2023

@sheila121 to sa neodporúča. Mňa hneď upozorňovala že žiadne prelievanie. Sterilné skúmavky, nič iné.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
selest
26. júl 2023

Postavila som maleho do vane, na pracke isla v tablete rozpravka, pustila vodu a cakala som kym zacal cikat aby som rychlo mohla chytat.
Niekedy aj hodinu, niekedy sa mi podarilo na 3ti den.. Ale syn bol v tom veku uplne mimo a nechcel spolupracovat..

vasjar
autor
26. júl 2023

@jaskolka no mame problém, lebo pravdepodobne ma zápal močových ciest a potrebujú ešte ranný moc. Avšak syncek, už teraz nič nechce piť, a do nočníka nám nevyniká na povel, a ako píše mamička, ze sa neodporúča do nočníka, takže neviem ako to docielime, keď syncek je od teplôt uboleny, umrcany a. Doslova place na všetko.

jaskolka
26. júl 2023

@vasjar tak potom mu normálne nalepiť sáčok. Keď je taky, že nebude behať, aby sa neodlepil mu sáčok, (co asi v akútnej fáze choroby veľmi nie) tak to je najjednoduchší spôsob.
Sáčky kúpiš v každej lekárni, najlepšie sú také dlhé, aby sa hneď nevylialo vonku.

katesocka
26. júl 2023

@jaskolka sáčok pri zápale nebude dobrý, resp moč z neho
@vasjar žiaľ, jedine ako písali vyššie, postaviť do vane, pustiť vodu a čakať, dávať piť čo najviac. My sme si týmto prešli u syna veľmi veľmi veľa krát, od štyroch mesiacov do 2,5 roka. Najdlhšie som nad ním so skúmavkou stála asi 4 hodiny.

jaskolka
26. júl 2023

@katesocka keď je sterilný sáčok a skumavka, dieťa sa pri odberné veľmi nehýbe (teda v zmysle ze sa vycika v ľahu a hneď sa mu odlepi)a je človeka veľmi pozorný pri preliati do skúmavky, tak je možné aj takto odobrať.
Veľakrát takto synovi som brala moc, keďže menšiemu ani sa inak nedalo odobrať. A vždy bol moc odobratý dobre, teda ostal sterilný. Len som si aj pri prelievani musela dávať pozor, aby som sa nedotkla hrdla skúmavky ani rukou, ani sackom.

katesocka
26. júl 2023

@jaskolka ale keď potrebuje začiatok moču zvlášť a stredný prúd zvlášť tak skúmavka bude asi jediné riešenie. A teda, nehádam sa, ale teda u nás bol vždy problém so sackom, dokonca aj v nemocnici keď mu ho nalepili. Ja som si potom zvykla na skúmavku 🙈

domka222
26. júl 2023

Ja som si posadila syna holého na kolená,pod neho plienku a piňďa do skúmavky. Pustila rozprávku a bolo