Poradíte ohľadom zaspávania trojtýždňového bábätka?

tjarka1
7. jan 2014

dievčatá chcem sa spýtať, alebo vás poprosiť o radu. máme 3 týždne a maličkú nevieme nijako uspať, napapá sa a stále kričí, ani nie že palče, lebo slzičky nepadajú, len sa mi zdá že prejavuje nejakú nespokojnosť. ale je napapaná, odgrgnutá, prebalená, zabalená.... a nevieme ju nijako utíšiť ani uspať cumlík nepomáha, odmieta ho. až keď sa riadne vyvrieska odpadne od únavy. stalo sa to už niekomu? alebo my sme zas výnimka 😀 😀 😀

luba28
7. jan 2014

a neboli ju brusko????skus pomasirovat,pocvicit nozickami,.....

lolonka
7. jan 2014

mne takto vrieskal malý v kuse 2 mesiace......4-5-6 hodín reval...potom si pospal....a furt dookola....ale on moc vracal......tak som sa naštvala.....začala odsávať....a zahusťovať mlieko a malý prestal....stalo sa z neho kľudné bábo..

fopka
7. jan 2014

predpokladam, ze ten krik suvisi s travenim... bud samotne brusko alebo skus, ci nie je slabo odgrgnuta... to bol nas pripad, tiez som myslela, ze je to v pohode, lebo si uz odgrgol... ale bolo to malo, potreboval viackrat, aj trikrat - styrikrat.... a tak je to dodnes... ma ciastocny reflux a vracia sa mu do hrdielka, tym padom je ako keby naplneny a treba mu castejsie grgat... grga aj hodinu a pol po napapani.... alebo este jedna vec, nie je jej horuco?

angellinka
7. jan 2014

vyvrieska????tak zaspi????Keby si ty vrieskala,tak tiez zaspis od vycerpania...je malinka,kojis?Ak ano,uspi ju na prsniku.Nic ine nepotrebuje,len teba!!!Fit lopta,satka,nos ju.Uzi si jej pritomnost 😉

tinuska230
7. jan 2014

Mne takto detičky vrieskali kôli brušku aj niekolko hodin, chlapci do troch mesiacou,vždy v tu istu dobu, skus masaž bruška a chrbatika..popripade nejake kvapky na koliku...Sap simplex, Espumisan ...Bio gaya

katka2309
7. jan 2014

nas maly bol nespokojny tiez, ale to tak asi hodku po krmeni a nemohol zaspat, ale mal bolave brusko. on neplakal, ale pucil sa a stenal, tiez to mal od troch tyzdnov. zacali sme davat kvapky a brusko rpestalo, ale stale bol hore, az tak po 2 mesiacoch si zvykol na rutinu a zacal zaspavat pekne po krmeni a prebaleni.
drzim palce 😉

zuzana1291
7. jan 2014

Podla mna ma koliky, u nas trvali do 4 mesiaca. Ak sa to co opisujes odohrava najma vo vecernych hodinach, je to jasne 🙂 U nas pomahalo nosenie, aj to nie vzdy, proste si svoje musela odkricat. Vsetko jedneho vecera utichlo, odvtedy sa nic take neopakovalo...Nepomahali kvapky, fit lopta ani masaze. Niektore deti musia z toho jednoducho vyrast.

katrinka8
7. jan 2014

Ahoj - 3-tyzdnove babatka este nemaju slzicky, iba sa im postupne zacinaju tvorit 😉 Ale ona moze byt nespokojna aj prilisnou unavou, ze sa jej proste neda zaspat, tak sa jeduje. To robi aj nas malicky dakedy. Vtedy nezabera nic, len skusat nejako uspat - na nasho zabera zumbucca - tam zaspinka, alebo obycajne nosenie - par minut ho ponosime a spinka, niekedy len hladkat a tisit, ako kedy.... Ale moze ist aj o to odgrgnutie (nas sa jeduje, ked si neodgrgne alebo si malo odgrgne, to je taky nepokojny rozhadzuje rucickami, chce sa kojit, ale zaroven mu to vadi...), tuto som pred par minutami nasla v inej teme super link: http://www.novorodenec.sk/page.php?sekcia=clank... - tiez sa ho chystam vyuzit a vyskusat 😉 Ak by ju trapilo brusko, tak by sa asi pucila, krcila nozicky to by si videla, ze je ono.

beruska141
7. jan 2014

my sme mali to iste. a brusko nas nebolelo. cez den zaspala v pohode, aj sama, ale vecer to bola katastrofa. vedela plakat a kricat aj tri hodiny. bez priciny. kazdy vecer strasne mrzuta. nepomahalo nic, ani nosenie, ani kocikovanie, mliecko nechcela, plienka sucha, proste bez priciny plac plac plac. ked uz som to nezvladala ani ja, tak jednoducho som ju nechala vyplakat a potom zaspala sama. si myslim, ze je to len taka nervozita maleho babatka, ktoremu sa vsetko zmenilo, zrazu vela vnemov zo vsetkych stran a proste za ten den sa toho vela nakopi a ono nevie, ako to zo seba dostat. nos ju na rukach vecer, hojdaj, spievaj, bozkavaj a prihovaraj sa jej monotonne, nic ine ti poradit neviem. casom sa to zlepsi

magda89
9. feb 2014

Prosim nie vyvrieskat :( je taka malicka este. To ani psychologovia neodporucaju. V tomto veku dietatko este ma na to svoje dovody, nerobi to naschval. Su vseliake tipy. Pozrite napriklad tu:
http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/01/rad...

vodnarka06
9. feb 2014

Kazda z mamiciek tu ma v nicom pravdu a kazde dieta je ine. Nasa bola presne od 3 tyzdnov takto nervozna po veceroch a uspavanie trvalo aj hodinu. Skus tuto knihu od Harvey Karp:: nejstastnejsi miminko v okoli. Je tam popisana technika utisovania dietatka- zavinovanie napodobuje tesnost v maternici, hojdanie pohyb matky v tehotenstve, biely sum-zvuky kt babo pocuva v brusku, kontakt bruska s matkou a sanie. Resp.kojenie.Toto vsetko spusta utisujuci reflex u dietatka a ono sa skludni a zaspi. Moji dvaja drobci na to skvele reagovali este aj v 5 mesiacoch ked nas trapili zubky . A takto sa utisuju aj babetka na specialnych oddeleniach v nemocniciach, napr. Predcasne narodene babatka a funguje to, bola som toho svedkom kazdy den 😀 a samozrejme pridat vela nehy a trpezlivosti, nebyt nervozna ale kludna a s laskou k dietatku pristupovat a ono sa to spravi😀 drzim palce😀