Poradíte ohľadom nočného budenia?

nelciatko
10. feb 2013

Už nevladzem, potrebujem pomoc. Mam tri deti..ale iba pri Nelke sa mi stava toto.Má dva roky....Zaspí pekne okolo 19.30...ale za noc sa budí neskutočne veľa krát. Túto noc do 3.30 bola hore až 10 krát. Nepije mliečko, ale zato sa pekne napapá,takže nemôže byť hladná.Reční ako stará žena...povedala by. Spí cca do polnoci bez zobudenia..ale po polnoci to začne...mamííí, chcem čajík, mamííí podme dole, mamííí....ľúbim ťa, mamííí ochraniš ma? Za svet by som ju nedala, ale už nevládzem, ona je ako keby vyspatá a vymýšla. Caj nachystam cca 200 ml, vypije do rána asi polovicu...ale vypýta si ho 5 krát za noc, čo len pocucká....Skúsila som ju jednoducho nechať mrnčať...ale zľutovala som sa , lebo manžel vstáva o 4.30 tak bud idem s nou do obyvačky..alebo do detskej...ale predsa nemôžem pobehovať celú noc po dome. Potom okolo 4 zaspí...a spí do 6.
Ale už sa chcem vyspať............ako ju donútim spať celú noc....dakujem za každú radu

emakiki
11. feb 2013

ja dieťa ešte nemám, ale za to mám skúsenosť: strážila som kamarátke chlapca, mal asi do dvoch rokov (1,5 až 2) a bola som s ním sama u nich doma, prvú noc krásne zaspal a potom sa tiež stále budil, že je smädný... a na druhú noc, keď išiel spinkať som ho dala do postielky, bol najedený, čajík mal pri sebe, prebalený a povedala som mu že aj teta Kika sa chce vyspať a že čajík má pri sebe a že v noci sa spinká...ja neviem či zabralo to že som sa sním rozprávala, alebo ho to jednoducho prešlo...ale od vtedy sa mi v noci zobudil max. jeden krát alebo vôbec...ja viem, že dvojročné dieťa ešte niečo také nechápe, ale skús jej to vysvetliť, možno aj na tú tvoju to zaberie... inak to bolo velmi inteligentné dieťa v dvoch rokoch už vedel prečítať celú abecedu a poznal značky všetkých áut...teraz má asi 7 rokov a v škole je najlepší a v šachu velmi úspešný, chodí aj na súťaže, kde vyhráva.... možno bol naozaj taký inteligentý, že to pochopil ale za pokus to stojí no nie?