Ahojte maminy,,mam 2apol rocnu dcerku,prekonala tazsi zapal na intímnom mieste,bolo to samozrejme preliecene liekmi,,ma to uz pomerne zahojene,no zaujima ma ci existuje nejaky nezavadny pripravok ,ktorym by som mohla preventivne umyvat dcerke tieto miesta,nechcem jej to drazdit zbytocne gelmi na umyvanie a vlhcenymi utierkami,je to kadecym ponapustane,,ma to tam teraz dole dost citlive..umyvam jej to len vlaznou vodou,nepouzivam ziadne pripravky pre istotu,aby a jej zapal nevratil,ale voda pripadné bakterie nezabije,tak ma zaujima, ci su bezne dostupne nejake pripravky aj pre taketo male deti,ktore by nedrazdili pokozku a dali by sa pouzit na tzv.dezinfekciu..dakujem velmi pekne za rady 🙂
najlepsie cista voda prehnana hygiena moze skor poskodit ako pomoct ked chces cosi na dezi kup si tea tree olej zamiesaj kvapku dve do vody a umy ma antibakterialny ucinok
Súhlasím z vyššie uvedeným, prehnaná hygiena škodí a baktérie sú potrebné 🙂
prehnana hygiena. .. myslim,ze zakladatelka otazky potrebuje poradit ohladom zvysenej hygieny, kedze je. jej dievcatko citlive.
tiez by ma to zaujimalo, lebo mala ma tiez problemy.
vacsinou umyvam s cistou vodou, sem tam umyjem intimkou pre dievcatka od troch rokov to je, da sa kupit v lekarni a v dm drogerii ale chcela by som pouzit nieco prirodne....
napadlo mi len koloidne striebro
ahoj kocky, moja mala to iste, velmi citliva na vsetko medzi nohami, vlhcene utierky minimalne, staci ak sa zle v skolke utrie po cikani a este v ten den je cela cervena, podrazdena. moč ma ok. lekar poradil zvonka omyvat - oplachovat rosalginom, ale len vtedy, ked uz podrazdene ma, nezatazovat zbytocne chemiou. intim gely uz vobec nie, castejsie umyvat treba, vodou. skus ju doma po cikani vzdy mokrou zinkou utriet. niekedy aj toaletaky robia paseku. skus sa spytat gynekologa svojho, ci betadinovy slaby roztok na omyvanie by neskodil. u dospelych je to ok, neviem ako u deticiek. a skus na obnovu prostredia zvonka ten rosalgin. este slaby roztok hypermanganu - sedaci kupel. mala ked mala kiahne, tak po krk bola nalozena v hypermangane vo vani a aj ked mala pupaky aj medzi nohami, okolo konecnika, medzi pyskami, tak nastastie nenastal nijaky brutus zapal, prave si myslim, ze hypermangan jej dost pomohol a neublizil. nejaky cas potom mala vsetko pekne ruzove bez zacervenania. a jedno balenie hypermanganu mas za 50 centov a vydrzi ti to roky 🙂 a hlavne nestipe. @kikina84
Umývanie čistou vodou považujete za prehnanú hygienu???Mamina dobre vie,čo robí..Dobre robí,keď nepoužíva servítky,gély a iné "čistidlá"..Ja mám dvoch chlapcov,tak neviem ako to chodí u dievčatiek,ale umývanie prípadné kratšie sedkanie v rumančeku alebo harmančeku nemôže uškodiť..Ale by som sa poradila s dr.,nech dá dáky dobrý tip 🙂
Mne urolog aj gyn. radil vylucne cistu vodu, a stonasobne to plati pre dieta. Na cikulku urcite nie ziadne mydla, gely, vlhcene utierky .... Umyt, jemne osusit a vetrat. Samozrejme, ked uz je zapalena, treba sa poradit s dr. Male dievcatka maju casto opakujuce sa zapaly, ktore sa zial bez liekov nezaobidu ☹ Prajem vela stastia, nech sa vam zapaly z daleka vyhybaju. 🙂
Uvar odvar z repika a hlavne po kakani pouzi. Je to prirodne, bez chemie, u nas vzdy zaberie..inak to bola rada, ktoru sme dostali od detskej gynekologicky.
ja by som ziadne dezinfekcne pripravky nepouzivala. Kazde den sprchovanie, pripadne pretriet obycajnym detskym olejom - aviril