Zdravím mamičky viete mi poradiť prosím vás? Moja dcérka teraz mala 3 roky, stále pekne spávala poobede tak hodinu a pol večer šla pekne spať o 21.00 a pekne spala celú noc. Od kedy dovršila 3 roky tak už nechce poobede spať, čo by mi ani nevadilo. Ale ak nespí poobede tak už o 16.00 jej padá hlava, je zlá, podráždená, iba plače nič nechce robiť lebo je unavená. Vstáva o 7.00 a dávam ju spať o tej 13.00 (do škôlky zatial nechodí) ale snažím sa ju uspať aj 1hodinu a viac a nič z toho. Proste mi nezaspí, na posteli iba vystrája, skáče tak ok nedám ju spať, lenže potom už je veľmi unavená a nedá sa mi s nou vydržať. Co poradíte? Toto vystrája už asi 2 týždne.
@lucindav A potom o ktorej ho dávaš spať ??
Podla mna kriza. My sme uz niekolko takych mali ale stojim si za svojim, aby spavala lebo co by robila v skolke(moja chodi, teda ked je zdrava 😄), plus vecer za vsetko reve a neda sa s nou existovat ked nespi cez obed. Snazila by som sa vytrvat v tvojom pripade, aby aspon v klude lezala tu 1.5 hodku ked uz nespi. Moja ma 3r2m.
Naobedujte sa a sup do kociara. Na cerstvom vzduchu sa teraz spi jedna radost. Alebo ak nezaspi, tak o tej 13tej sa snazte len stisit v zmysle, ziadna tv, pocitac, jemne zatiahnut zaluzie a len sa vyvalovat na posteli, pripadne si citat knizku a vecer zacat s rutinou ovela skor, posunut cas vecere, umyvania a do postielky sa zvali mozno uz 19.30. Spanok sa meni a je to ako plavba po mori, raz je pokojne, raz rozburene. Vela trpezlivosti zelam❣💪
A ste poriadne doobeda vonku unaví sa?moja úderom 3 r ešte jeden týždeň spala 2 hodiny a zrazu už nechcela, ale nebola unavená...skús ju ráno zobudiť skôr, alebo, keď je poobede unavená teda uložiť vecer oveľa skor
@viestta a ako si dosiahla, aby ležal? Môj je celkom kľudný, síce nezaspí, ale sedí v posteli, občas sa postaví, hrá sa s vankúšom...
Úplne zatemnit v izbe, ak máte poschodovku dať deky ako bunker, zatemnovacie rolety. Na moje deti toto platilo. Aj keď tvrdili, že nezaspia, keď bola tma a nič ich nelákalo, zaspali do 10 minut. A ešte som im pustila uspávanky od K.Koščovej, potichučky, počúvali a očká klipkali 😁
Žienky my chodíme vonku aj teraz v zime a ona už nie je v kočiari a predsa poobede nechce spať. Lenže už o 16.00 je veľmi mrzutá, podráždená, pre všetko plače.
Vstava ráno okolo 7:00 a idem s ním von alebo autom okolo 13:30. Skôr mi nezaspi. Nechám ho spat nejaku hodinku. Večer potom zaspí okolo 21:00 ale v posteli sme už od 19:30, čítame a ešte sa tam riadne prevaľuje.. keď nespí cez obed tak ideme do postele už o 19:00 a presne, to už je nervózny, plače za všetko.. ale samozrejme zhasnem a spi do 5 min. Ale teda bez toho obedneho spánku to nie je riesenie. U nás nefunguje ľahnúť si doma a zatemnit..plače, nechce byt v posteli, skáče po posteli, uteká z izby.. keď som skúšala že nepopustím a nasilu ho udržať v posteli tak bol z toho vždy len histericky plač, tak som to nechala tak..
@lucindav Kamoška mi radila aby som svoju budila o 06.00 a že tak budem mať zaručený poobedný spánok. No ale to je veľmi skoro, hlavne teraz keď je ešte tma...
Ja mám take už s 2 ročným 🙄 jedine čo pomôže je naložiť von do kočiara, alebo do auta, tam zaspí. Inak doma neexistuje.. už to trva tak 3 mesiace a ja som sa s tým už asi aj zmierila 🤷🏻♀️