Poobedný spánok trojročnej dcéry

3. feb 2022

Zdravím mamičky viete mi poradiť prosím vás? Moja dcérka teraz mala 3 roky, stále pekne spávala poobede tak hodinu a pol večer šla pekne spať o 21.00 a pekne spala celú noc. Od kedy dovršila 3 roky tak už nechce poobede spať, čo by mi ani nevadilo. Ale ak nespí poobede tak už o 16.00 jej padá hlava, je zlá, podráždená, iba plače nič nechce robiť lebo je unavená. Vstáva o 7.00 a dávam ju spať o tej 13.00 (do škôlky zatial nechodí) ale snažím sa ju uspať aj 1hodinu a viac a nič z toho. Proste mi nezaspí, na posteli iba vystrája, skáče tak ok nedám ju spať, lenže potom už je veľmi unavená a nedá sa mi s nou vydržať. Co poradíte? Toto vystrája už asi 2 týždne.

lucindav
3. feb 2022

Ja mám take už s 2 ročným 🙄 jedine čo pomôže je naložiť von do kočiara, alebo do auta, tam zaspí. Inak doma neexistuje.. už to trva tak 3 mesiace a ja som sa s tým už asi aj zmierila 🤷🏻‍♀️

autor
3. feb 2022

@lucindav A potom o ktorej ho dávaš spať ??

blumie
3. feb 2022

Podla mna kriza. My sme uz niekolko takych mali ale stojim si za svojim, aby spavala lebo co by robila v skolke(moja chodi, teda ked je zdrava 😄), plus vecer za vsetko reve a neda sa s nou existovat ked nespi cez obed. Snazila by som sa vytrvat v tvojom pripade, aby aspon v klude lezala tu 1.5 hodku ked uz nespi. Moja ma 3r2m.

kikk
3. feb 2022

Naobedujte sa a sup do kociara. Na cerstvom vzduchu sa teraz spi jedna radost. Alebo ak nezaspi, tak o tej 13tej sa snazte len stisit v zmysle, ziadna tv, pocitac, jemne zatiahnut zaluzie a len sa vyvalovat na posteli, pripadne si citat knizku a vecer zacat s rutinou ovela skor, posunut cas vecere, umyvania a do postielky sa zvali mozno uz 19.30. Spanok sa meni a je to ako plavba po mori, raz je pokojne, raz rozburene. Vela trpezlivosti zelam❣💪

luccija
3. feb 2022

A ste poriadne doobeda vonku unaví sa?moja úderom 3 r ešte jeden týždeň spala 2 hodiny a zrazu už nechcela, ale nebola unavená...skús ju ráno zobudiť skôr, alebo, keď je poobede unavená teda uložiť vecer oveľa skor

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janapeterjana
3. feb 2022

@viestta a ako si dosiahla, aby ležal? Môj je celkom kľudný, síce nezaspí, ale sedí v posteli, občas sa postaví, hrá sa s vankúšom...

slavkadi
3. feb 2022

Úplne zatemnit v izbe, ak máte poschodovku dať deky ako bunker, zatemnovacie rolety. Na moje deti toto platilo. Aj keď tvrdili, že nezaspia, keď bola tma a nič ich nelákalo, zaspali do 10 minut. A ešte som im pustila uspávanky od K.Koščovej, potichučky, počúvali a očká klipkali 😁

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. feb 2022

Žienky my chodíme vonku aj teraz v zime a ona už nie je v kočiari a predsa poobede nechce spať. Lenže už o 16.00 je veľmi mrzutá, podráždená, pre všetko plače.

lucindav
4. feb 2022

Vstava ráno okolo 7:00 a idem s ním von alebo autom okolo 13:30. Skôr mi nezaspi. Nechám ho spat nejaku hodinku. Večer potom zaspí okolo 21:00 ale v posteli sme už od 19:30, čítame a ešte sa tam riadne prevaľuje.. keď nespí cez obed tak ideme do postele už o 19:00 a presne, to už je nervózny, plače za všetko.. ale samozrejme zhasnem a spi do 5 min. Ale teda bez toho obedneho spánku to nie je riesenie. U nás nefunguje ľahnúť si doma a zatemnit..plače, nechce byt v posteli, skáče po posteli, uteká z izby.. keď som skúšala že nepopustím a nasilu ho udržať v posteli tak bol z toho vždy len histericky plač, tak som to nechala tak..

autor
4. feb 2022

@lucindav Kamoška mi radila aby som svoju budila o 06.00 a že tak budem mať zaručený poobedný spánok. No ale to je veľmi skoro, hlavne teraz keď je ešte tma...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz