Ahojte mamičky,,mala by som na vás otazočku hlavne na vas,ktoré máte doma neposedné a akčné detičky,,máme takuto dilemu:
moja dcerka pojde v septembri do školky,,na obed a v noci ešte nosíme plienku..síce do záchoda pekne ciká cez den aj sa pekne píta,,ale skor máme iný problém,,a to je to že sa vykakáme len po mliečku,,a len vtedy ak na obed nespí(ked sme na navšteve alebo tak)..mamina mi poradila nedat ju spat na obed ale príde mi to zvlaštne kedže v školke budu mat spanok,,chcela som to aj tak vyriešit že dame napr len polievočku ,,teda obed aby sa poriadne napapala a potom aj to kakanie príde ale nie stále len po mlieku a mlieko si píta do postielky,,a ked sme niekde preč a nespí taks a potom vykaka pekne do zachoda,,že sa vypíta cikat ale potom mi povie že aj kaka 🙂 ...tak som chcela vediet od takých mamičiek ktoré nedávate detičky spinkat na obed či im ten spanok obedný nechýba,,lebo aj ten spanok je u nas taký,,aj ked občas vstane dost skoro spat sa jej nechce,,musím ju vyslovene nutit ,,vysvetlujem jej že aj detičky v školke budu spinkat,,ale aj tak neche ide to s plačom ☹ a ked si pospinká poobede zase večer to ide tažko chodí neskoro spavat,,vždy bola akčná,,ma vela energie...preto som chcela vediet či su tu aj také maminy ktoré nedavaju svoje detičky spinkat na obed,,dakujem za odpovede,,,,prosím píšte len také maminy ktoré mate takýto problém resp,,nedávate detičky spinkat na obed dakujeem 😉
@kristiii dakujem pekne za odpoved ... tak ona ako píšem je velmi akčá a som popravde z toho nutienia a jej plaču unavená,,tak ako ona vie si poležat ked jej poviem že musí trošku oddychovat..tak leží s mackom,,a čo sa týka toho či vydrží ,,tak ona je protivná celí den lebo máme obdobie vzdoru,,takže do toho ešte stoličky nam idu,,takže sa hadžeme na zem osto šesto 😀 😒 ....ale to jedine vydržat..
@lady511 moj zacal rusit poobedny spank ako 17m. Vtedy vynechal tak 1spanok tyzdenne,neskot som bola rada,ked spal aspon 2-3xdo tyzdna. Uplne ho zrusil,ked mal 3roky. Teraz ma 4r.,spi tak raz za dva-tri tyzdne.
a vecer zaspava najskor o 21:30,vynimocne odkvacne skor(o19).
on vyzera,ze mu nechyba,ale ked uz zacne byt podrazdenejsi,tak viem,ze coskoro pride den popoludnajsieho spanku(ale za cenu,ze vecer zaspi az po 22:30,ako vcera).
nedokazali sme ho prinutit spat,tak som to nechala na neho.
ked chodil 5tyzdnov do sukromnej skolky,tam obcas spinkal,ale len tak polhodku,co vraveli ucitelky.
ani pocas choroby nezvykne nejak spavat. Este v 1.ci2.den choroby si pospi hodinu,hodinu a pol a to je vsetko.
@lady511 Moj malý nespáva asi od 2 rokov poobede. Ked sme to zaviedli, konečne mi začal večer normálne spávat o 20.00 hod, čo inokedy som ho o 22.00 ešte uspat nevedela, čo mal tolko energie. Ja si to len pochvalujem, ráno vstáva o 6:30 a večer o 20:00 hod je taký unavený, že zaspí za 5 minút. Predtým zaspával aj pol hodinu, aj dlhšie, lebo sa mu jednoducho nechcelo, ked poobede spal. V školke uvidíš ako bude, niektoré deti sú tam viac unavené ako doma, takže spia tam poobede, moj chodí len na pol dna do školky zatial tak tam nespí.
@janickacrazy dakujem,,potešila ma tvoja odpoved,,naša tiež večer skor zaspí,,,ale s poobednym spankom tiež sme zaspavali horko tažko o 23 00 😒 ,,a to som už aj ja padla do postele ako drevo..neschopna čokolvek v domácnosti porobit 😒
@kristiii
@renab
@siska53
@janickacrazy Ahojte žienky,,tak musím vám napísat ako to dopadlo,,..tak v prvý den ako som chcela zaviest "nespánok" tak som ju dala poobede do postielky že si aspon oddýchne,,a vravím jej že ked jej bude treba cikat alebo robit bubiky(kakat) nech ma zavola(predtým sme sa vycikali poriadne)..a či mi to dieta nezaspalo 😀 ...takže žiaden krik,,sama od seba ,,asi od unavy bez plienky,,a anis a nepocikala,,ale ako sa zobudila pozerá na mna a vidím že cká tak vrvaím že nech vydrží ideme na záchod,,druhý den to isté dala som ju oddýchnut bez plienky,,ten istý ritual,,nech ma zavolá ked bude treba kakat alebo cikat..pred spankom sme šli cikat a už sa aj vykakala..a dnes to isté..zaspala sama..(vstávame totiž už skor sko predtým medzi 6-7) ..tak je unavená..a ked sa zobudila tak začala plakat že jej treba cikat a vraví mi že "čuru čuru do zachoda,plienka hanba" no užasná je 😉
@lady511 ahoj, ja by som ju nenútila spať ak jej ten spánok naozaj nechýba. Môj drobec síce spáva doteraz, ale tiež mal obdobie štrajku kedy nechcel, tak som ho párkrát nechala hore ale on bol potom už podvečer neznesiteľný a hrozne protivný. Ak by bol v pohode a veselý do večera tak ho určite nenútim, sú deti čo už v 2 rokoch poobede spať fakt nepotrebujú, ale v tom prípade by som ti ju doporučila skúsiť naučiť si po obede aspoň poležať v posteli, kvôli tej škôlke myslím. Neviem ako to chodí u vás ale v našej škôlke musia všetky deti ticho ležať, aj keď poobede nespávajú. Viem že 2 dievčatká s tým mali zo začiatku dosť velký problém, lebo doma boli zvyknuté normálne fungovať a tam nedokázali "obležať" a budili ostatné deti, postupne si zvykli, teraz si aj pospia čo viem s ostatnými ale pamätám si že na začiatku roka to učiteľky s ich rodičmi často riešili.