Pomooooc, nestíham nič po pôrode.

dada7701
17. dec 2019

Ahojte dievčatá, prosím poradte...pred 2 dňami sme prišli domov z pôrodnice, mám pocit,že nič nestiham, ani napiť sa,jesť, mala stále na prsiach, snazim sa ju kojit,pri prvej dcére mi to nevyšlo...nemá mi kto veľmi pomôcť...do toho ešte dcéra prváčka 🙄ako ste to zvládali vy, ktorým nemal kto pomôcť ? Poraďte ešte čo jesť a aké rýchle jedlá varit...manžel samozrejme pomáha ako môže, ale treba aj zarábať ....pomooooc

martyzpp
17. dec 2019

@dada7701 všetky sme si tým prešli, začiatky sú proste takéto. Časom si nájdeš systém a bude lepšie. Varenie: cestoviny na rôzne spôsoby: s vajíčkom, so strúhankou, s tvarohom, syrovo-smotanovou omáčkou na cibuľke so šunkou, s mletým mäsom s paradajkami (niečo ako bolognese). Dať do rúry na pekáč pokrájané zemiaky, sladké zemiaky, petržlen, mrkvu, červenú cibuľku, korenie a upiecť k tomu volské oko alebo zemiaky, mrkva, petržlen a kuracie nôžky/krídla s grilovacím korením a taktiež upiecť, perkelt. To sú také moje rýchlovky.

amelie2017
17. dec 2019

Hlavne klud. Ste doma 2 dni, to je nic. Musite sa vsetci zohrat a najst si system. Var, ked pride muz z prace. Nech sa on chvilu prebavi s detmi a uvar si na druhy den. Pripadne nech uvari on. Vecera aspon sestonedelie len sucha alebo ak ostane z obeda. mozno by sa dalo aj zo skoly/skolky objednat obedy a mas o problem menej. Kym je prvacka v skole, oddychuj s babatkom, aby si sa jej vladala plno venovat, ked pride zo skoly.

amelie2017
17. dec 2019

A rychle jedla- cestoviny na milion sposobov (bolonske, carbonara, len so zeleninou, cestovinovy salat), francuzske zemiaky, daj upiect maso a zemiaky, to sa tiez robi samo, ryza a kuracie prsia na prirodno, mozes kupit polotovar vyprazany syr a uz ho len vyprazis, to iste placky. Rychlo a chutne mas aj tortilla s kuracim mesom.

siska53
17. dec 2019

@dada7701 ako ti radia plus.. si druhorodicka, sama.vies, ze dieta nemoze byt nonstop na tebe
Ja som.mala.kolikoce druhé babo, do toho 2r.stupel, ano chodila mi mama.pomahat, ale..
Chodila na 9-10.. po 16:30-17 odisla, chlap odchadzal cxa 7:30, prichadzal 18-19..

V ziadnom.pripade nemozes ostat hladna a smadna.. stalo sa obcas, ze nik neprisiel..no..tak bude chvíľku plakat, nic sa nestane. A ja som.nakoniec pri malej dost vyuzivala nosic, lebo mama zas nechodila cely jej kolikovy cas, nuz som.sa naučila s nim.vsetko. a vy ste doma.kratucko. teraz by ti mal.pomoct dost muz.. mne nemohol, tak pomahala.moja mama.

nightrover
17. dec 2019

Mne mega pomohla satka. Babo naviazane na mne bolo spokojne, spalo/cuckalo a ja som si vklude navarila, najedla sa, aj na zachod isla 😁 Sprchovala som sa len rychlovka, kym bol muz doma a prve dni som nevarila vobec - bud nam jedlo doniesli nasi, donaska alebo sme proste jedli gebuziny. Moj muz je v tomto super nenarocny, takze pohoda. No a potom presne len jednoduche rychlovky. Ale satka bola totalny zachranca, s nou sa dalo vsetko!

julia2018
17. dec 2019

My sme 6 týždňov po pôrode a stále nič nestíham, malý vkuse na prsníku, včera som ho mala dve hodiny v šatke kým som navarila staršej obed. Prvýkrát som stihla polievku i druhé, naložila som práčku i umývačku, muž povesal bielizeň keď prišiel z práce.. a môžem teda povedať, že pri dcére som toho stíhala oveľa viac. Má už 11, tak som čakala, že aké to bude super, že mi pomôže atď.

nickpick
17. dec 2019

@dada7701 skus si navarit cez weekend a po veceroch ked ti manzel postrazi deti, vacsie mnozstva ktore by si mohla pripadne rozdelit do doz a hodit do mraznicky, cez tyzden mozes vybrat a len rozmrazit, super je hovadzi, alebo slepaci vyvar, tie mozes jest aj par dni, zeleninove polievky, napr. tekvicovu, mrkvovu so zazvorom atd., tym ze mas teraz trochu obmedzeny jedalnicek kvoli kojeniu je to varenie trochu narocnejsie, ja tiez kojim a frcim hlavne na krupote (posmazis cibulku na olivovom oleji, pridas na kocky nakrajanu oranzovu tekvicu, susene huby ktore si si predtym namocila do vlaznej vody, pridas premyte spaldove alebo ine krupy, nakoniec zalejes vodou a dusis, ked su uz takmer makke pridas maslo a nastruhany parmezan odstavis a nechas este dorobit s pokrievkou), to mozes robit na x sposobov s roznou zeleninou, dalej pecene kura, pecene kacacie prsicka, najlepsie rovno so zeleninou, jablckami, cervenou cibulou, opekana ryza so zeleninou a vajickom, ono ked uz vazne nevies co, skus aj donasku raz za cas, pizzu, alebo cestoviny, mozno v okoli kde byvate mate nejaku fajn restiku treba omrknut obedove menucka, a svokra alebo tvoja mama by nemohli sem tam nieco pre vas uvarit? Hlavne nezabudaj pit, ked uz jest nestihas, na tvorbu mlieka potrebujes vela vela tekutin, vody, cajov, riedenych domacich dzusov, jablkovy ci hroznovy must su vyborne na mlieko....

reuska1
17. dec 2019

@dada7701 ahoj....mám 3 deti a nehovorím, že to bola pohoda. Hlavne to varenie je na čas náročnejšie. Ale nechápem, ako nemôže niekto nestihat sa najesť a napiť. Raňajky, večeru dáš aj pri dojčení....chytím rozok, šunku, syr ovocie, zeleninu, čaj a ujedám, kým sa bábätko dojčí.

nika_23
17. dec 2019

chápem ťa, ja mám 4 týždňové bábo a 2 ročnú dcéri,rodičia pracujúci,babka a dedo skoro 80tnici z mužovej strany a navyše 250 km od nás.Za 2 týždne mama vzala dcéru raz na 2 hodiny k nim,to je všetko.Malý má koliky,v noci veľa nenaspí,muž pomáha ako vie,pôjde aj na materskú ale aj tak je to o držku.

wena
17. dec 2019

My sme celý prvý mesiac fungovali na donáške, ak si to môžete dovoliť, tak za mňa je to naj riešenie.

marcelik88
17. dec 2019

To sa dalo cakat asi, je to zase nova situacia. Treba si to proste vecer vzdy nejako rozvrhnut co kedy budes ako robit a nejak sa to snazit dodrziavat a niekde si tam vopchat aj cas pre seba lebo to taku dlho nevydrzis

montemotherone
17. dec 2019

@dada7701 navar si na niekolko dní a daj do mrazničky 😉 máš hneď deň voľno. Ak to urobí manžel, dva dni 😁 Ostatné veci rob len tie najnutnejšie inak ti hrozí že ti z toho prepne. Každé dieťa sa raz prestane dojčiť, prestane plakať a začne spať. Potom budeš leštiť kľučky 😉

heidy222
17. dec 2019

Rodim za par dni a mam uz nachystanu mrazenu pizzu, spenat, rybie prsty do rury, obaleny hermelin,hotovu omacku na spagety a hlavne letaky z donasiek! Som druhorodicka a uz sa nebudem hrat na superzenu ako prvy krat

richelina
17. dec 2019

@dada7701 Ahoj, no ja mám už tretie dieťa 4-mesačné, doma prváčku a tretiaka. Malička zavesená na mne, manžel dovečera v praci do toho učiť sa hlavne s prváčkou a jej krúžky, hoci má len 2 ale každý deň v týždni... Mám toho tak akurát dosť. Deti sa veľmi tešili na bábätko, syn aj dosť pomáha ale dcérka dosť žiarli. Škola jedna katastrofa, musím pri nej sedieť a chváliť za každé jedno písmenko lebo inak plače.. Ani matematika jej veľmi nejde. Včera sme počítali a 9-1 je 3 podľa nej. Počíta si na prstoch a zabudla na druhú ruku 😂 d.ú. nám trvajú straaašne dlho. A keď mi do toho začne plakať najmladšia, tak čo skôr? Syn sa snaží ju už zabaviť hračkami, čo chvíľku vydrží ale dlho nie 🙄 aj kresielko máme hojdacie aj to trochu pomôže keď ju potrebujem mať mimo mňa.
A popravde ani neviem ako som zvládla začiatky, nikto mi nepomáhal a k tomu som mala aj po cisárskom. Obedy boli jednoduché, ako cestoviny, špagety, ryža, zemiaky pečené s kečupom, melón 😅 cez víkend keď bol manžel doma, tak navaril už poriadny obed. Teraz obeduju v škole, muž v práci a ja sa zatiaľ obidem. A večera kto čo chce, buď suchá alebo cestoviny, puding, kaše majú radi. Muž už nechce varené na večeru. A dosť sa mi osvedčila šatka, v ktorej nosím najmensiu. Aj teraz mi spala v šatke a ja som si zarobila cesto zatiaľ na rohlíčky a večer budem piecť.

evittam
17. dec 2019

@dada7701 V prvom rade nemat dieťa stale na prsiach. 😉
Syn bol predškolák ked sa dcerka narodila. Normálne sme fungovali, chodila som so synom do škôlky, varila,.... nikto nam nepomahal len tatino. Ale isto som nemala dieťa stále na prsníkoch. Nadojcila som a bolo. Pri dcerke som mala menej mlieka tak ak bola ešte hladna dokrmila som-to max.1x za den-vscsinou v noci. Netreba robit zo seba dudel.😉

tristanka
17. dec 2019

@dada7701 Ahoj, nečítala som diskusiu ale môžem ti napísať ako som to robila ja.... kojila som poležiačky, keď zaspal tak som odišla a stihla som porobiť, navariť. Samozrejme, nerobila som všetko iba to najnutnejšie. Ak by to nešlo takto tak úplne super sa nám osvedčilo spanie v kočíku na balkóne, tam prespal najdlhše. Ďalšia možnosť je nosič/šatka.