Ahojte. Mate prosim niekto pozitivne alebo nejake skusenosti s touto pomockou na chodenie? Vola sa to popruhy na chodenie, alebo walking assistent a podobne nazvy. Pripajam ilustracne foto. Ci uz vlastne alebo sprostredkovane skusenosti od kamosiek a podobne by boli skvele.
Prosim ozyvajte sa iba niekto kto ma s tym skusenosti. Dakujem. Malo by to setrit chrbat rodica. Na jednej strane si nechcem si kupit blbost, na druhej strane tych cca 15 eur nie je vela, ak je to dobre.
Nas maly drobec robi prve krociky popri nabytku asi 3 tyzdne a chcela by som to pouzit na dalsie mesiace, kedy uz bude chodit, bude padať a bude ho treba pridŕžať, nehovorim, ze stale, ale kratka pomoc pocas dna (mozno polhodinka).
@harmancek70 nerozumiem, načo by ti to bolo vlastne? Máš prvé dieťa? Lebo ak áno, chápala by som, že ešte nerozumieš, ako to pri učení sa chôdze u detí funguje. Nemá ťa totiž z čoho bolieť chrbát, pretože ty s dieťaťom predsa nechodíš, chodí samo. Len mu vytvor také podmienky, aby sa pri skušaní chôdze vo voľnom priestore nemalo o čo moc zraniť a buď poblízku, ak by šlo padnúť na nejaký roh. Veď predsa s ním nebudeš teraz chodiť na prechádzky v taktom popruhu, ak sa ešte len učí chodiť. Môžeš mu tým riadne ublížiť, keď sa bude spoliehať, že ho pridržiavaš a ono nebude cítiť, že už si má oddýchnuť. Fakt to prosím nekupuj. Moja dcéra začala skoro chodiť a furt nás nadšená chcela držať za ruku, aby sme s ňou chodili a rodina si nedala povedať a chodili s ňou stále, lebo však to bolo milé a si mala vidieť, ako potom bolo na nej vidno, že chodí akoby vykrivená do jednej strany.
Rodic si ma setrit chrbat tak, ze nevodi nechodiace dieta za ruky. Rodic by mal podporovat zdravy vyvoj svojho dietatat tak, ze nebude nechodiace dieta vodit za ruky. Takze toto je absolutna zbytocnost pre rodica, ktory dba o svoje zdravie a zdravy vyvoj svojho diatata
To to je úplná zbytočnosť
Dieťa netreba pridržiavať, malo by sa naučiť chodiť aj padať samé
@harmancek70 Netreba ho nijako pridrzat, radsej ked tak zabezpec domacnost, aby neboli ostre rohy, aby nemohol spadnut na sklo, ktore by sa pod nim rozbilo, a podobne. To zase nie je take, ze bude vkuse padat, sem-tam spadne, ale inac sa najprv nauci sam stat a az potom zacne robit kroky, cize uz bude vediet nejako drzat rovnovahu.
Vyslovene som sa pýtala na skúsenosti s danou vecou a nech sa ozývajú ľudia iba so skúsenosťami. Nepýtam na názory, či to je správne alebo nesprávne od ľudí, čo to neskúsili. Nechápem prečo sa do diskusie zapájajú ľudia, čo nevedia odpovedať na položenú otázku
@barka1 ja netvrdim, ze vyvoj chôdze nema byt prirodzeny. Som za, suhlasim vsetkymi desiatimi. Prosim precitali ste si cely moj prispevok? danu vec chcem pouzit na odlahcenie cca na 30 min denne. Vidite aj v tom problem?
Ahoj, my sme to využili pri dcére hlavne v zime, keď bol sneh a ľad a učila sa chodiť...často ju tieto popruhy zachránili pred pádom. Na doma sme to nepoužívali, len na tie prechádzky, za mňa spokojnosť, treba vyskúšať.
@harmancek70 ano, vidím. Ani 30 minut nebudeš dietatu chodit za zadkom a drzat ho za ruku
Ziadne odlahcenie potrebovat nebudeš.
@marianarem Prosim precitali ste si cely moj prispevok? danu vec chcem pouzit na odlahcenie mojho chrbata cca na 30 min denne, inak sa mu stale venujem a stale mu robim podporu. zabezpecit domacnost ja samozrejmost
@harmancek70 nerozumiem, co chces odlahcovat? seba? na co? ved ty s dietatom nechodis, dieta chodi same. ma chodit same! dieta MUSI padat, aby sa naucilo NEPADAT. odporucam ukazat tuto blbost akejkolvek detskej fyzioterapeutke alebo detskemu ortopedovi. zavesili by to na krk tebe a vysmarili by ta z ambulancie.
@harmancek70 pretoze to ludia myslia dobre...pretoze skusene matky vedia svoje...ale však kup, ked ti to tu jedna pochvalila ...tvoje dieta, tvoja výchova...
@harmancek70 aké odľahčenie potrebuješ?
Veď normálne necháš dieťa chodiť, naozaj nepotrebuje držať a vodiť
@harmancek70 a tiez je lepšie nechat dieta občas "len tak" a nevenovat sa mu nonstop...
No, bilancia tejto diskusie je: 99% tychto reakcii bola zbytocna strata mojho casu. Ja uz dalej nereagujem. Tak pekny vecer
@harmancek70 Precitala som si a chcela som povedat, ze mu tu podporu netreba vobec robit, normalne ho nechaj, nech si skusa sam, tak usetris chrbat najlepsie.
@harmancek70 Zbytočná diskusia, keď neberieš rady, ktoré nie sú podľa tvojej predstavy
Suseda ma vodzku, ale cez hrudnik sa mu to zapina. Nemyslim si, ze by to nejako pomohlo pri chodzi, ale skor to bolo dobre, aby im krpec nezdrhol. Chlapec uz chodi nejaku dobu sam, a niekedy sa bezhlavo rozbehne. Drzala som to v rukach aj s dietatom a nemyslim si, ze by to udrzalo dieta, ak by sa opustilo/spadlo.
@harmancek70 Ahoj. Nám túto vecičku posunul ktosi z rodiny. Skúsili sme ju len jeden krát, lebo viac to naozaj nebolo potrebné. Keď sme to dostali, tak som sa ako prvorodička tešila na to, ako sa to využije, lebo som sa tiež bála, že budem za malým behať zohnutá a bude ma z toho bolieť chrbát.
Aj keď sa ti zdá, že baby vyššie len mudrujú a nepíšu k veci, majú pravdu. Lebo keď sa raz dieťatko osamelí a začne chodiť, bude robiť pokroky veľmi rýchlo. U nás teda ani to obávané obdobie ohnutého chrbta nestihlo prísť 🙂 Takže walking assistent zostal zabudnutý v skrini.
@harmancek70
Prirodzený vývoj chôdze dieťaťa nie je len o chôdzi, ale aj o vyvíjajúcich sa spojeniach medzi hemisférami mozgu, takže je to celé veľmi komplexné.
Viem, že si sa pýtala len ľudí, ktorí s tým majú skúsenosti, ale ja ako lekár by som nikdy neohrozila vývoj dieťaťa tým, že visí za genitálie v nejakom takomto muciarenskom vynáleze, ty určite tiež nie.
Proste ho nepridrziavaj, je to to najlepšie, čo preňho môžeš urobiť. Držím palce!
Toto je úplná blbosť podľa mňa.
@harmancek70 🙀😳.
Daj mu tie popruhy a garantujem ti, že svoj chrbátik neskôr zaťažiš mnohonásobne väčšou váhou keď zo svojho dieťaťa dobrovoľne urobíš “krípľa”. NIE nerob hlúposti žena.
Dané popruhy čo si tu poslala, slúžia napríklad pre DMO choré detičky, ktoré potrebujú troška pomôcť (nie primárne s cieľom naučenia sa chôdze, má to hlbší aspekt).
vtipna, to ako keby si sa pytala v style - piste iba ti, ktorí ste uz jedli muchotravku zelenu, je naozaj jedovata, alebo je to len vymysel a je to vyborna delikatesa?
Nuz, ten kto ju zozral, ti uz nenapise, lebo vonia fialky od spodu. Napisu ti len ti, ktori ju nejedli, ale napriek tomu vedia, ze je jedovata.
Ale ty sa budes prskat a penit ako skysnute pivo, ze preco ti pisu taki, co s tym nemaju skusonost, ked to nejedli, ako teda mozu vediet, ze je to nebezpecne, Lebo ty chces pocut odpoved od tych co to jedli.
Vlastne ty si presvedcena, ze je to super, mega uzasne, a je jedno kde je pravda, ty proste chces pocut len slepe pritakavanie, a nic ine ta nezaujima.
Ved to povedz na rovinu.
Tak si rob podla seba... Si hadam dospela, svojpravna, zena.
Ci to bolo dobre, ci zle, ved casom zistis. Len pamataj, ze niektore veci sa nedaju vratit a ani sa nevedia odstat.
@harmancek70 Takže, akože sa pýtaš na "skúsenosti", tak je to sr*čka...dôvody nebudem menovať, nakoľko si sa vyjadrila....ach jáj....
@harmancek70 Ved sa lepsie pozri na ten obrazok. Dieta ma najtazsiu hlavu, ta ho stiahne na zem. Tieto popruhy su na jeho pase. V tomto sa preklopi dopredu, alebo dozadu pri najmensom zakopnuti. Ked uz nieco taketo, hladaj nieco co ma popruhy pod pazuchami. Precitaj si hodnotenia na amazone. Vela toho je lacny smejd, na ktorom sa trhaju popruhy.
Ja ta chapem a musim suhlasit ze zaciatky chodenia su narocne na chrbat. Vsetky tie uzasne rady ze nemas chodit za dietatom a nechat dieta chodit same, su od mam ktore nemali akcnych a zvedavych kaskaderov, ktorym nestacilo byt v bezpecnej zone s penovymi stvorcami na zemi. Pre mna bolo stvornozkovanie ovela narocnejsie ako prve kroky. Pri tom stvornozkovani potreboval neustale preskumavat cely dom a vysplhat sa na vsetko co bolo v dosahu. Samozrejme koordinacia nulova a tym padom padal. A ta tazka hlava si to castokrat odniesla. Nechcela som pridrziavat a tak som ho istila tym ze som mala ruky hned vedla neho. Bolo to narocne na chrbat, ale aj tak by som si takuto pomocku nekupila. Vdaka tomu ze som ho nedrzala sa asi za mesiac naucil spravne a bezpecne padat, cize ked zacal chodit, mal uz pady skvele natrenovane.
@harmancek70 my sme našim deťom, keď boli malé a už dlhšie samé behali popri nábytku, ale báli sa do priestoru kúpili chodítko, ale také čo sa tlačí pred sebou. Nikdy sme ich nevodili za ruku. Potom sa odvážili aj do priestoru, malo to nastaviteľnú rúčku takže nezaťažovalo to dieťa, pekne chodilo vystreté a vpredu malo dosť miesta na kroky, takže ani neobmedzovalo v dĺžke kroku, po čase sa - cca po mesiaci - osmelili aj bez chodítka a bolo. A naučiť sa padať je veľmi dôležité, po čase vidno veľmi ktoré deti boli skoro stále istené pri tom ako sa učili chodiť či pri hre, padnú ako podťatý strom bez toho aby sa akokoľvek snažili ochrániť a hneď je z toho úraz. Deti čo sa učili chodiť samé a mali aj voľnosť pri hre a teda rodičia im dovolili naučiť sa padať, vedia že ak padajú dopredu musia sa chrániť, rukami, najlepšie dopad na kolienka, ak dozadu tak nadvihujú hlavu dopredu aby si nebuchli zozadu hlavu a snažia sa dopadnúť na zadok ak to ide.
@harmancek70 spytaj sa ortopeda 🙈 ja nechapem ake setrenie chrbta rodica, ja som deti nechala normalne same, netreba ich tahat za ruky ani nic podobne, dokazu sa prirodzene naucit chodit same bez akychkolvek pomocok, kt naopak mozu len uskodit.
Pani na obrázku je v bielom. Prečo myslíš? Žeby to bola zdravotná pomôcka, ktorá sa používa len v ojedinelých prípadoch a podľa prísneho uváženia odborníka- fyzioterapeuta? A ako som písala, nie s cieľom učiť chôdzu!
@harmancek70 vývoj chodze má byt prirodzeny, sucastou nacviku chodze su aj pády. Dieta sa musí naučit padat.
Akekolvek pomocky vratane tejto su zbytocne a podla mojho laickeho názoru aj škodlivé.