Ahojte, chcem sa spytat, ci mal alebo ma niekto podobne babatko ako my. Mame babatko, ktore ma zachvilku 7 mesiacov, pretaca sa z bruska na chrbat, z chrbatika na brusko, toci sa okolo svojej osi. Co ma ale znepokojuje, ze sa nezdvihne na rucickach (2 vzpriamenie). Konzultovala som to s fyzio, vraj ma slabsie brusko, tak cvicime cviky, ale formou hry co je super ❤️ Zacali sme chodit aj na plavanie (zatil iba jedna hodina). Stale sa nevie zdvihnut 😢😢😢 su tu deticky, ktore sa zdvihali neskor na rucickach ??? Velmi ma to znepokojuje, lebo tym padom sa nepohupuje na 4, nestvornozkuje a dalsie veci…
Dakujem
Ja som do jedneho roka dieta nepoznála modreho konika takze vobec som nevdela co ma dieta ovladat ;) nemala s kym porovnavat.....moja nestvornozkovala vôbec mala vsetko svoje tempo neskor sa pretacala hlavicku zacina dvihat okolo 4m.....a začala normálne chodiť jak ine deti 13m sama a to lekarka povedala ze tak skoro chodiť nebude
@majki_ki a kedy sa zdvihol na tie rucicky ? Ja mam take velke obavy 😢 a to robim vsetko pre to, abz to zvladol
@zuzkaa1991 Na jednej strane aj dobre, lebo clovek len cita co musi dieta uz robit a ked nerobi hned panika…
A myslíte si, že každé dieťa je tabuľkové? Nerozumiem týmto prípevkom, hľadáte chyby na svojích deťoch namiesto toho, aby ste sa z nich tešili. Booože tragédia nehorázna lebo dieťa nejde podľa tabuľky 😃 normálne to je na smiech. Kľudne sa tu do mňa pustíte, ale toto je už choré. Nechajte tie detí žiť, vyvýjať sa v tempe v akom majú a nie s každou somarinou sa stresovať 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Moja dcera nestala v 13m, chodit zacala az v 16m. Vsetko dobehla a je z nej uplne zdrave dieta. Nic sme necvicili.
@mimka2019 viete, ze s vami uplne suhlasim 🙏🙏🙏 presne toto si cely cas hovorim, ale potom na mna pride kriza, ked vidim ine deti co uz vedia. Viem, nemam porovnavat a predsa to niekedy robim. Len ak viem, aspon trochu pomoct, tak spravim vsetko pre to. Snazim sa tesit z kazdeho dna, vd je to moje zlaticko 😇
@nique dakujem 🙏
Hlavne sa zbytocne nestresuj, to nepomoze ani tebe ani malickej❤😉. Chodite na fyzio aj plavat, neboj, ona sa ti zdvihne. Aj moja mala slabe brusko -hypotonus, zacala sa dvihat na ruky az v 8mesiacoch, dlho sa potom len plazila, 4nozkovat zacala ako rocna, teraz ma 15mesiacov, uz sa vie sama postavit ale este nechodi..niektore deti maju svoje tempo. Tiez som mala obavy, behali sme po fyzio, cvicili bobath a ona pomaly vsetko dobieha..
Netreba čítať somariny, hlavne nie na MK. Moja skoro do 10 mesiacov ani hlavu nezdvíhala. A tiež mi rodina posielala videa ich detí v rovnakom veku a čo všetko dokážu. Tešila som sa s nimi, ale nestresovala som, lebo každé dieťa je iné a už vôbec som neporovnávala. Prišiel rok. Začala chodiť - nikdy neštvornožkovala. Vlastne áno, keď už mala 3 roky 😂😂😂 už má 5 rokov, je zdravá, šťastná...nikdy jej nič nebolo. Sústreďte sa na radosť, ktorú vám vaše dieťa prináša a nechajte mu voľné tempo. Veľa šťastia ☺
No keď si dala zarobiť fyzioterapeutovi, povedal ti aspoň, že na druhé vzpriamenie má ešte čas? O stvornozkovani, ktoré kľudne môže prísť v 10. mesiaci ani nehovorím.
@tessa04 ja viem, ze tym stresovanim si nepomozem… a uplne viem ako ste sa citilj 😇 ale tie obavy su tam, ved je to moje dieta a bojim sa 😇 pri prvej dcere som to neriesila, lebo to islo akosi samo…
Tak verim, ze aj to moje babo sa akosi rozhybe, dakujem zq odpoved 😀
@mimka2019 dakujem krasne za odpoved, ja viem, ze v prvom rade si to musim ja urovnat v hlave 😂😂😂 a byt trpezliva 🙂
@konikkon to naozaj ??? pokial viem tak 5-6 mesiac by malo byt druhe vzpriamenie…ci je to inak ?
Už ti tu napísali, že nie všetky deti sú tabuľkové. Ja neviem, ako sa k tomu vyjadruje váš pediater, ale nestresovala by som sa. Ja mám dcéru o trochu staršiu a mňa najviac znervoznovali mamičky v terminovkach, ktoré so zdravými deťmi chodili kade-tade po rehabilitáciach. Moja dcéra si tiež dávala načas.Pritom u zdravého dieťaťa je postupne sadanie, stvornozkovanie a státie úplne prirodzený proces. Mňa len naša pediatricka ukludnovala, že má čas. Neviem už presne, kedy začala robiť druhé vzpriamenie. Ale bolo to kúsok pred 8. mesiacom, potom si sadla okolo 8 - 9 mesiaca. A v 10. mesiaci začala behom pár dní plazit, stvornozkovat, stavať na nohy. Úplne sama, prirodzene a vtedy, kedy bola sama pripravená. ako rehabilitácia neublíži, ale... Toto, čo ty popisujes je úplne normálny vývoj a čudujem sa, že ti to fyzio nepovedala. Vlastne, nečudujem, z niečoho žiť musí.
Poteším ťa. Môj 2.vzpriamenie nikdy nerobil. Teda nie tak vysoko. Vždy mal to bruško na zemi. Otáčať sa začal v cca 5.mesiacoch. Plazil sa od 8.mesiaca. Potom sme boli pár x u fyzio ako ho motivovať na 4 nožkovanie a v cca 10. mesiacoch sme tu mali týždennú rodinnú návštevu počas ktorej si sadol šikmý sed, začal 4 nožkovať a stavať sa k nábytku. V roku obchádzal nábytok, v 14.mesiacoch sa pustil chodiť. Padal minimálne. Vôbec mu netrebalo byť za zadkom. Takže všetko pekne dobehol. Podľa mňa mala najviac vplyv tá návšteva kedy sa mu každý venoval a on sa úplne rozbehol.
@mimka2019 nadhera, konecne spravny pristup a komentar 🙂 tiez si myslim ze dnesne mamicky velmi sleduju svoje deti, a vlacia deti po rehabilitaciach ked sa co i len kusok ich dieta odkloni od tabuliek. Ja toto vobec neriesim , kazde dieta ma svoj cas a samo vie kedy co spravi. Mne sa mala zacala pretacat az v 5 mesiaci , a teda od 3 mesiaca som od celeho okolia len pocuvala preco to neriesim, preco nejdem na rehabilitacie a kade co. Tolko stresu kolko som zazivala pocas tych troch mesiacov no to bol des. Spatne, ked sa nad tym zamyslim, neviem ci aj tento stres nemal dopad k tomu, ze mi uplne odislo mlieko. Teraz je obrovsky boom fyzioterapeutov a kadejakych fyzio centier , a ja zacinat mat pocit, ze ide trocha aj o biznis. Mamicky skor veria tymto ludom a platia im nemale peniaze za rozne cvicenia , miesto toho aby verili vlastnym detom, a pediatrovi. Ja nechcem nikoho tymto nazorom poburit, ale nejde mi to do hlavy, ze proste odrazu kolko deticiek teraz ma slabe brusko, musi rehabilitovat, ma spomaleny vyvoj. A pri tom za mna, treba tym detickam dat trocha cas.
Moja vobec nerobila druhe vzpriammenie sama…ja som ju davala na vystrete rucky a hupala sa s nou..to pomohlo natolko ze v 8,5m zacala stvornozkovat…ale pozor robila som to ozaj casto a kazdy den-behom tyzdna zacala sama stvornozkovat…o 2tyzdne nato si sadla tusim.. teraz ma10,5 a chodi okolo nabytku… ale célkovo ona je velmi bojazliva takze vsetko jej viac menej ukazujem a nabadam ju na vela veci…ak mas instagram tak kukni spravna_mamipulacia_s_babatkom
Nestaci robit cviky,ak ma slabe brusko tak musis snim aj spravne manipulovat
@evivb
@konikkon
@callisia
@simona1306
@ls56
Dakujem krasne za odpovede 😇
Verim, ze to vsetko krasne dobehne… urcite citim aj tlak z okolia.. a stvornozkuje? A uz sa stavia??? Pri tom je to moje druhe dieta, kde by som uz mohlabyt ostrielana 🤭🤭🤭😅
V skupine su deti co uz sa stavaju popri nabytku, tak som ostala zaskocena…
Moja mama mi len povedala, ako bolo kedysi dobre, ze sa toto neriesilo…ziaden kon a tak 😂
U fyzio nam povedala ako spravne manipulovat, cvicit na overballe a pod. Ja verim, ze sa snad dockame, ako citam niesme jedini netabulkovi 😂
netreba sa stresovat, mne sa mala plazila strasne dlho. Az koncom 8 mesiaca sa zacala davat na rucicky a na 4, a asi dva dni na to, ako sa dala na 4 tak v priebehu jedneho tyzdna sa posadila, zacala stvornozkovat a dokonca sa postavila. Teraz ma 10 a zatial chodi popri nabytku, a teda par krat sa uz aj pustila a sama stala ....
Môj malý začal stvronozkovat až po roku a chodiť začal ako 16 mesačný.
@simona1306 úplny súhlas...ale tak každý by mal mať vlastný rozum ☺
Dobrý večer nieje to nič hrozne moj až na 8 a pol mesiaca sa dvyhol moj ma 10 a pol a dnes prvý krát sa pohol na štyroch 😉😉 každé dieťa je iné
Mali sme to podobné, nám odporučila fyzio aj dva cviky z vojtovky, tiež mal slabšie bruško. Všetko dobehol a teraz je v 2 rokoch nezastaviteľný