Dobrý deň mamičky. Potrebujem poradiť. Syna som si naučila nie len zaspávať na prsníku ale aj spať s prsnikom v ústach. Ma také silné prisatie aj keď nepapa že sa nedá odpojiť. Iba veľmi zložito a to sa vždy zobudí. Cez deň nie je problem. Zaspí aj v kočíku aj v nosiči ale večer začal robievať toto. Dudel ktorý máme odmieta ale opäť iba večer. Cez deň si ho v kočíku dá. Rozmýšľam nad kúpou projektora nad postieľku. Hviezdičky. Máte skúsenosť či to pomáha? Cez deň je fascinovaný stromami. Pozn. má 4 mesiace.
@kellypiu áno včera som začala bojovať... Ale tak mi ho bolo ľúto... Dudel vyplýval... Na rukách nič... Snažím sa nájsť niečo čo by ho upokojilo a pomohlo mu zaspať.. Nechcem ho učiť ani na zaspavanie v nosiči večer alebo fit lopta a podobne.. To by bolo iba z kaluže do blata...
Ja som niekde čítala, že aby sa bábätko odpojilo máš pichnúť malíček do kútika jeho úst😂 vyskusaj, za to nic nedas.
Nasa sa zase naučila na zaspavanie na rukach, niekedy aj 2 hodiny😂
@terka224 áno tak to robím. Aby sa zrušil podtlak. Ale zobudi sa na to. 😬
@17simona19 tak skus kociar, alebo ten projektor, ale neviem ci projektor bude az tak zaujimat tak male dieta, verim, ale musis vydrzat a byt trpezliva, nie je to tyranie, vsetko si tym ulahcis
@17simona19 jaaj a nezaspi potom ? Ale cumlik rychlo ?
@terka224 dudel ho rozčúli a má nervy keď mu ho dávam 😆
@17simona19 tak neviem potom. Su to male babatka, s nimi si moc nenavyberame😂 my tiez nosime, a cela som stastna ked za polhodinku zaspi nahodou😁 a dudel u nas tiez nie, az ju z neho napina
4m je presne spravny cas trosku ho pohnevat a zacat ho to odnaucat 🙂 nam projektor nepomohol, ale moja kaslala aj na stromy :D
Co citam knizky, tak od 3m su uz babatka schopne si vytvarat samoregulacne mechanizmy, len im treba dat sanca a podporit ich v samostatnom zaspavani
@lucyluv juj tak mu nad postieľku konár zavesim 😆
no tak to si zle bábo naučila...ale neboj sa, aj my sme to tak mali pri prvých deťoch...Posledná ani nevedela čo sú ruky...V pohode sama v postieľke zaspala, veľakrát sme ani nevedeli kedy ... Ale to sme už od malinkého bábatka tak viedli, že žiadne zbytočné nosenie, ani zaspávanie na prsníku...
@17simona19 ja som mala kolotoč. Synček pod ním vydržal aj 20 min. Ale on bol ukážkové bábätko napapal, vykakal a spal. Bez nosenia alebo hojdania zato u prvého synčeka nezaberalo nič iné ako fit lopta 😂😂😂😂. Ak máš doma krasielko alebo hrazdu a vydrží pod ňou tak by ti projektor mohol pomoc ale počítaj aj s možnosťou že za chvíľku si ho môže začať prepínať 😂😂😂😂.
@17simona19 no vidis, lepsie by som to nevymyslela :D
No my sme to takto mali prvy mesiac ja absolutne som nebola vyspata dolamana . Ale ked som uz uplne stratila mlieko to bolo tak mesiac a pol tak ze musela som ju s flaskou usoavat na rukach a chodit po celom byte a potom neskor sa mi podarilo ju usoavat na posteli s flSkou a potom su ju prelozila do postielky a chvala bohu teraz taky mesiac a pol - dva uz tak robim ze ju dam do postielky dam flasku vypije dam dudu este sa chvilku rozprava a potom zaspi sama a potom ju skontroluje.ci spi a zatvorim dvere
Ahoj, ak nemá žiadne iné problémy,tak ako písali mamky, že čas trochu ho poštengrovať, aj ked ti to bude ľúto možno na začiatku, ale ono tie deťúrence sa stále menia a aj ten ich spánok a návyky...ja mám teraz taktiku, že vyberiem prso z pusy, je v pohode, zaspím a zabudnem ho dať do postielky-tak sa zobudí, akoby na tú moju prítomnosť, že som tak blízko...ok ľahám si opačne, poviem mu, mojko teraz spinkáme a ľahni si, pár razy sa pojeduje ale je väčšinou tak ospalý že sám zaspí v nejakej polohe.čiže ak som si istá že neni hladný, že ho nič nebolí a že som ho zabudla dať do postielky tam volím taktiku "som nablízku ale cicík ti nedám".niekedy stačí v polohe na buršku ho trochu potriasť, tým myslím skorej také jemné akoby šiel v kočári na nerovnom povrchu...hentie projektori a hlúpostičky to skôr už pre väčšie deti aby sa nebáli samé v izbe zaspávať, tie menšie deti si myslím že to skôr rozruší.
Urcite zatrhni ja som mala nieco podobne, v 8 mes nechcela inak spat, plakala, nedalo sa skoro sme sa doma zblaznili a toto peklo trvalo mesiac :O Tiez mi bolo luto a neviem co no a nakoniec to dopadlo tak ako to dopadlo ufffffff
čo nejaky detsky kolotoč, nepomohlo to? MOja naskor tiež plakala, ale naučila som ju, že ak ju položim do postielky, má spinkat a tiež to chvilku trvalo. Neskor ked bola vačšia som jej pustala kolotoč, alebo mi zaspala v hracej deke
@17simona19 rychlo to zatrhni zaspavanie s prsnikom a na prsniku, proste sa najest a nespat pri tom a potom ist normalne spinkat, kym ma 4 mesiace lebo potom to bude len horsie..