mile mamicky potrebovala by som poradit.moja mala ma 6 mesiacov a ma prelazanu hlavku a chcela by som skusit aj vankusik no neviem aky mate skusenosti tak poradte mi prosim ☹ kazda rada dobra
moja lekarka mi vravi ze sa to casom vyrovna no nechcem len cakat ale chcem niecim pomoct polohovala som ju od mala davala som ja cukor vsetko no nic nepomaha☹ a nechcem ab&y sa to este zhorsilo
aj moj syn mal zlezanu hlavu, vsimli sme si to az v 3.mesiaci,tak sme mu dali do postielky tesne ku hlavicke vrecko naplnene pieskom na tu stranu,na ktoru stale otacal hlavicku, aby ju nemohol otocit a aj na druhu stranu,tak sme mu ju museli zafixovat...trochu to pomohlo.
Za vyskusanie nic nedas, nam pomohol, sice sme ho pouzivali ked mal 8 tyzdnov, ale pomohol. Taktiez sme to potom praktizovali aj v noci v postielke, raz spal na jednej strane a druhu noc na opacnej ( tam kde mal nozicky). Kedze bol stale otoceny ku svetlu, ku oknu.
My sme použivali zahlavček ale od mala, teraz ma maly skoro 7 mesiacov a na zahlavčeku by ležal možno 5 minut. Skôr by som naučila dieťa spať na brušku, aspon cez den, aby sa to troška urovnalo 😉
ja som ho pouzivala cca do 3 mesiaca, potom mal maly stale trosku zlezanu hlavicku tak sme ho do 7 mesiaca davali spat na tu druhu stranu, takze v noci sme chodili aj kazdych 10 minut ho pretacat, neskor sme mu tam dali tehotensky vynkus, tak aby sa nemohol otocit a cez den lezal tiez len na tej strane, teraz ma krasne gulatu hlavicku
existuju aj take specialne vyrobene helmicky na zlezanu hlavu, robi sa to presne na mieru...
kraniálna ortéza - do googla
ja som polohovala obe dcery od narodenia.kazde 2hodky jedna a druha strana.samozrejme postupne a iba par mesiacov pokial sa same neotacali🙂
polohovanie hlavičky vankušikom u 6mes. už nebude ktoviečo,dieťa si už hlavku otáča ako chce...mysli na to,že dieťa sa otáča za svetlom,možno pomôže ak ho budeš inak ukladať do postieľky resp. otočíš postieľku /vzhľadom k oknu/