Polročný chlapček odmieta fľašu s vodou

monikafeliz
8. jan 2019

Mamičky potrebujem vedieť vaše skúsenosti. Môj synček má pol roka a začínam dávať čajíky. Už týždeň sa ho snažím naučiť na fľašu ale nie a nie z nej piť. Je čisto dojčený (teda začali sme už s príkrmami) tak nie je naučený na fľašu a dudel tiež nechce od mala. Niekde som čítala že niektoré čisto dojčené deti odmietajú fľašu tak treba dávať po lyžičkách čajík a ked sa naučí sedieť učiť piť z pohárika. Aké mate skúsenosti vy mamičky ktoré ste len dojčili, nepodávali fľašu a vaše deti nechceli ani dudel? Mám ešte skúšať alebo dávať tak ako som čítala, najskôr po lyžičkách a potom pohárik?

liviakarmanova
8. jan 2019

@monikafeliz
My sme to mali tak isto doktorka mi poradila dávať čajík a vodičku cez striekačku . A neskôr si už zvykla aj na dudku aj na fľašku

bianka532
8. jan 2019

@monikafeliz a aku znacku mas?

monikafeliz
autor
8. jan 2019

@liviakarmanova dakujem za príspevok, budem skúšať ďalej aj tú fľašu =)

bianka532
8. jan 2019

@monikafeliz mne tuto mam znacku prijala. ja som si kupila avent flasu, nuk, a este jednu znacku a vsetky odmietla, nechcela sat, az na mam tu chytila hned... tak asi neporadim len prikladat

peppita
8. jan 2019

ja som dcerke nikdy nedala caj, ani vodu cez flasu, ale cez ten poharik so sosacikom a islo jej to super, skus

bobula46
8. jan 2019

@monikafeliz my sme skúšali milión cumlíkov a milión fľaší, hotový raj máme doma. Jediná značka ktorú chytil bola avent. Ale tiež to nebolo hneď. Presne sme pred mesiacom mali rovnaký problém, po dvoch týždňoch sa naučil.
Ale pokiaľ ho nechceš nútiť tak skús ten pijačik alebo pohárik či lyžicu

monikafeliz
autor
8. jan 2019

@peppita a s plastovým sosáčikom alebo silikonovým?

chovancova27
8. jan 2019

@monikafeliz v podstate ak je plne dojčené, tak čajík nepotrebuje. Ďalej sa môže stať, že sa naučí na fľašku a bude odmietať prsník. Ak máš pocit, že čajík potrebuje, najlepšie by bolo dávať mu z pohárika, ale nie každá na to máme nervy 🙂 fľašiek je sto milionov na výber, tuším Tomee Tipee mali tvar taký akože "náhradu" bradavky. Ale neriešila by som to a dávala vodičku až v lete. má Tvoje mliečko, to mu bohato stačí.

saja1
8. jan 2019

@monikafeliz moja ma cez rok a stale sa nechytila. Jeden den trosku cucne z aventu, potom 2 tyzdne vobec nic, potom trochu z lyzicky, potom zas nic, potom trochu zo stamprlika. Tiez som skusala asi 10 flasiek a rozne napoje.

marianna9630
8. jan 2019

@monikafeliz obe moje deti do takých 9 mes.az roka nevypili skoro nič z fľaše. Výlučne mlieko. Teraz pijú iba čistú vodu. Nič iné nechcu

monikafeliz
autor
8. jan 2019

@chovancova27 ja som myslela že keď už sme začali s príkrmami tak mám dávať aj čajíky, takže netreba. Začnem teda až v lete a rovno z pohárika radšej, aby mi neodmietal ten prsník, dakujem pekne za radu =)

0silvia0
8. jan 2019

@monikafeliz moje deti nikdy nemali ani fľašu, ani cumeľ, nič. Hneď sme dávali piť z pohárika so sosákom, najobyčajnejší historický pohár aký existuje (mám už deti v teenagerskom veku). Poprípade radi pili z pohára s klasickou slamkou. Žiadne čaje som nikdy nedávala, len čistú vodu, nechcela som ich učiť na čaje a ochutené nápoje.

elizita
8. jan 2019

Ahoj, moja nikdy nemala flasu, ked nechcela tak som ju nenutila..isla rovno na poharik so sosakom, mne nechcela vobec ani prikrmy ani vodu ani caj do 9mesiacov , fakt len ochutnavala... a dudel nasadila az ked sa odstavila v 14 mesiacoch aj to len na spanie.. no kym sla do skolky ako 2rocna a 5 mesiacov, zbavila sa aj dudla... aj zacala ze jest jedlo ked sa odstavila, dovtedy sa o jedeni nedalo ani hovorit..

chovancova27
8. jan 2019

@monikafeliz jasné, pitie vôbec nerieš, keď bude maličký smädný, vypýta si mliečko. tak som rada že som poradila 🙂

monikafeliz
autor
8. jan 2019

@elizita mne zo začiatku nechcel papať z lyžičky, hádzal také pohľady ako že "čo mi to dávaš za otravu" =D a pýtal cecika, ale už sa naučil a pekne papá, ale aj tak je najspokojnejší keď je nacucnutý na mne =D

iveta143
8. jan 2019

moj maly ma 8 mesiacov a davam mu mlieko z flase uz od narodenia, no cajik z flase nevypije,len sa hra s cumlikom na flasi,nic viac..tak mu cajik davam cez striekacku...

domculik
8. jan 2019

@monikafeliz ahoj, ja to mam presne rovnake, presne pol roka a presne tento problem :D. obcas cosi vypije cez lyzicku, najlepsie cez striekacku, ale aj to mu casto vyteka po bokoch ust s nechapavym pohladom, a zda sa mi, ze pomaly najlepsie mu to ide z normalneho pohara. ten naramne chce, driape sa po nom rucickami a aj pit z neho by chcel a aj mu to celkom ide, hoci samozrejme mu to este celkom nejde 🙂

monikafeliz
autor
8. jan 2019

@domculik aj môj otvára hubičku keď mu dávam po lyžičkách ale vyteká mu to z každej strany, takže je mokrý celý podbradník a aj bodyčko, tak po čajíku vždy prezliekam =D takže toho moc (teda skoro nič) nevypije. Ale dostala som radu že s čajíkmi stačí cez leto tak to nebudem siliť, a cez leto začnem aj ja rovno s pohárikom =)

domculik
8. jan 2019

@monikafeliz ani mne by to nevadilo, az na to, ze ked niekam raz za cas chcem ist, napr. do kina, tak nema sancu ho nik iny okrem mna uspat lebo ta flasa s mlieckom absolutne nehrozi 🙂.

kitty88
8. jan 2019

Moja pila z poldecaka, neskor (okolo roka) z pohara so slamkou.

kitty88
8. jan 2019

Inak pokial je dojceny na poziadanie, ine tekutiny nepotrebuje, ked tak vodu. Ja som davala len kvoli zapekaniu z prikrmov.

peppita
8. jan 2019

@monikafeliz ja som mala plastovy, z ikey,

lucyluv
8. jan 2019

Nasa tiez nechcela ani flasku ani dudel, tak som jej dala flasku s takym sosacikom a flasa mala aj take rucky, ten zobrala a pekne mi pila vodicku odvtedy, bola to znacka MAM, kupila som v DM. Teraz je uz vacsia, uz pije cez slamku alebo rovno z poharika

monikafeliz
autor
8. jan 2019

dakujem za skúsenosti =)

cictom
10. jan 2019

@monikafeliz skús fľašky dr. Browns ;)