Dnes som pocitala,kolkokrat bola mala v noci hore.Ma pol roka.Isla spat o 20:30 a zobudila sa 8x ! Z toho 2x flasa,1x komplet zobudena uspavanie odznovu,zvysok sa pretocila na brusko a zacala plakat (nevie sa pretocit naspat), musela som ju otocit,pohladkat,dudlik a zaspala.Cez den mi spi 2x po 30 minut aj to ju musim pol hodinu uspavat na rukach.Co s nou robit?
nic.....nas mladsi takto spaval do 21mes. .....ma 2 roky a stale sa obcas v noci budi......len vydrzat....hoci je to fakt narocne...
@sorciera24 Kym sa nevedela pretacat spala krasne iba 2x sa zobudila papat.
moj ma za tyzden 11mesiacov a niekedy je hore aj 20x za noc. Jednak kazde dieta je ine .. mozne ho cokolvem trapit, zubky, hlad, smad. A inak moj tiez sa casto otacal na brusko a plakal ked sa nevedel.otocit naspat. je to len take obdobie.. treba vydrzat.. bude lepsie a mozno ... aj nie 😁
@danii2 hm..no fakt je,ze mne sa par krat v noci,ked som sa konecne sla osprchovat,stalo,ze z izby megakrik a pan na bruchu,slzy ako krokodyl,a tiez nevedel,co dalej 🙂 teraz uz ked sa riadne vie pretocit,tak aj tie spankove polohy sa menia z chrba na bok a obcas na brusko,mozno ju teda aj toto budi..Chce to len trpezlivost,co narobime 🙂 Pokial sa nebudi,ze je chora,ci na nu cosi lezie,a ani zubky to nie su,tak to casom prejde,ked nauci lepsie ovladat telo a pohyby..moj drobec je obcas taky,ked potrebuje blizkost a tulit sa..opatrujte sa.
@danii2 mozno by som skusila nedat v noci mlieko, len vodu.....su mamky, ktorym to vyhovuje a nemaju problem vstat aj 10- krat za noc a dieta kojit/ krmit....mña by uz odviezli na psychiatriu.Moje vsetky prespali celu noc ( cca 9-10 hodin) este pred 3.mesiacom, ked sa v noci zobudili, nezazala som svetlo, nevytahovala z postielky, najprv som davala mlieko, neskor uz len vodu.....asi babenky usudili, ze nestoji za to budit sa kvoli vode a odvtedy sme sa vsetci vyspali-stastni rodicia, stastne deti
@danii2 ahoj, moja dcera ked bola babatko sa budila aj desat krat za noc a furt cucala mlieko odo mna. nevyspata, znicena. spavala iba vonku aj na mrazoch. doma ani za otca. takze treba vydrzat. a spava od dvoch rokov sama v detskej izbe. a mame aj syna a ten tiez uz s nou spava v pohode v posteli. takze asi tak. treba vydrzat.
u nás najhoršie obdobie, čo sa nočného spánku týka, bolo práve vtedy, keď sa naučila pretáčať na bruško a nevedela sa pretočiť naspäť. Dovtedy sa budila v noci len raz, potom sme boli hore každú hodinu. Treba to prežiť, keď sa naučí pretáčať z bruška na chrbátik, bude to lepšie. Skúsila by som nejako zlepšiť/predĺžiť denný spánok. Mne keď sa zobudila doma po 30 minútach, tak som ju dala do kočíka a hurá voziť po dedine. V stojacom kočíku bola do 20 minút hore, v idúcom spala aj 2 hodky v pohode.
Náš bol taký istý. Teraz má 16 mesiacov, idú zuby a máme znova to isté. A spánok cez deň sa trošička vylepšil na hodinu okolo obeda.
aj ja som si tymto presla.. ono to asi treba len vydrzat.. ja som uz bola tak zufala a nevyspata ze doteraz sa divim ak osom zvladla a prezila toto 🙂 a to este starsi syn bol tak 2x za noc hore a pytal mliecko.. ale neboj prejde to 🙂
@danii2 ahoj,ak to predtym nerobievala,mozno jej idu zubky,vtedy bol aj moj drobec tak casto hore.. aj cez den vtedy malo spaval..teraz trosku tie zubky polavili a budi sa (plne dojceny) tak 3x za noc,pocuca si a spi spokojne dalej.Cez den to riesim satkou,ci nosicom,ked si nevie chytit spanok,napr.vcera od rana zaspal uz vynervaceny az o pol 3 v nosici a na vychadzke vonku v nom prespal do pol 7 🙂 a taky spokojny bol a usmiaty vstaval.