Ahoj baby, mam 6 mes slečnu, od babatka dosť málo spinka, ale v poslednom čase je to horšie. Ráno vstáva okolo 7.00 , hygiena, raňajky, čajík, a ideme von, okolo 10.00 vždy chodí spat ,spi asi 20 min( predtým spavala aj hodinu) , hráme sa a tak také tie bežné činnosti, varim je v sedačke, dám jej obed a znova spi len 20 minút, poobede bud nespi uz vôbec alebo zaspi okolo piatej na max pol hodku, večer pije o ôsmej mliecko a ide spat, predtým v noci spala, vstala len na jedenie, teraz je do hodinky hore a je hore aj do pol noci kým nechce znova mlieko a pritom zaspi, včera bola hore napr do 2.00. A o siedmej vstava, medzitým ešte raz vstane na mlieko. Co porovnávam s inými detičkami veľmi malo spi, spi menej ako 4 ročný syn. Čím to je ? Ako to zmeniť? Všetci mi hovoria ze režim ma nastavený super.
Ďakujem vám
@janka_266 to sa mi ona vôbec nedá douspat, ona sa hneď postavi a pýta sa na ruky
Ešte som zabudla dodať, že aby tých 20 min spala ju tak 40 minút uspavam a ona s nervami vrieska
kazde dieta je individualne, poznam dieta ktore spi len v noci a je vo veku tvojej. nie vsetky deti potrebuju spat 🙂
nejdú jej zúbky?
@timetotime len keby spala aspoň v noci ....
@lucka_ke zúbok ešte nema, dasna ju sem tam už bolievaju, ale z toho žeby nespala ? Ona neplace ,len proste nespi, dostane nervy a plače až keď ju začnem uspavat
môj bol taký nespavec, jemu stačilo pospať polhodinku a už stačilo... ale ak ju bolia ďasienka môže ju to budiť zo spánku a nevie zaspať naspäť
Moja spala od 1 mesiaca 1x za deň..... zaspala okolo 12 a vstávala o 12,30 hod. max 12,45 hod. a nič viac. Keby mi spala ako tebe som v siedmom nebi. A večer išla spať okolo 21 h. a ráno vstávala okolo 6 hod. Bolo kojená do 8,5 mes.
@elizabet173 ale ona neplace. Keby sú to zuby neplakala by stále? Zaspi v kociku uz keď je moc unavená, inak mi odtiaľ lezie von stavia sa
Bohužiaľ nič iné Vám nezostáva len toto obdobie prežiť. Dá sa to zvládnuť a dieťa to tiež prežije 😉 Ja som pri dcéra tiež nič nespravila dokonca sa nedalo mi ani variť ...tak som rok jedla iba špagety 🍝
@77katarina keď muž príde večer z roboty po celom dni a neberiem mu špagety, asi mi ich vykoti na hlavu 😀
to ti verím 😎 ešte že môj frajer bol aj 3 mesiace v kuse preč 💃
Môj prostredný syn v tom veku spal ešte menej ako tvoja. Vstával ráno o 4:00!!! Išiel spať o 10:00 na 15 minút a potom poobede dal ďalších 15-20 minút a to som ho asi hodinu vozila v koči, aby vôbec spal. Večer chodil spať o 19:00, v noci bol 3-4-krat hore a manžel v zahraničí. Bola som kaput. Od 1 roku nespal už cez deň vôbec.
@janickacrazy Ani moja od 1 roku nespala vôbec. Bola hore od 6,30 do 21 hod. tiež som mala frajera v zahraničí.
@janickacrazy to ti nezávidím, mne sa už toto zdá veľmi malo co moja spi, ja nemám muža v zahraničí ale každý deň pracuje od 11.00 do 22.30 takže som s dvomi deťmi v podstate sama cele dni lebo ráno toho moc nepostiha, keď tak niečo okolo domu, do obchodu.. co to tie deturence nespia kým môžu, ja by som spala a nemôžem 😀
No už mi kľudne môžeš závidieť, môj nespavec má už 10 rokov a stále spí málo na svoj vek, ale už mi to nevadí. 😂😂😅
Nezaziva toho prilis vela? Mozno to potom nevie spracovat. Vypnut tv, tablet, menej navstev a stimulov..za pokus to stoji
Ci pána a ja som dnes hotová lebo môj 6mesačný sa asi 2x zobudil o 3ráno , čo inak spí celú noc, pekne spí aj cez deň, ale teraz čo idú zuby, je to boj, pekne na bruško a hladkam aj 20min...prípadne na ruky a chodím s ním po dome až odkvecne, pomáha dať aj čistú vodu nie mlieko
@livka283 ach tie zuby... no to ja mam teraz veselo, mala mi spi ako je hore popísané, a staršieho oducam v noci od plienok takže ho budím cikat, kým mala vypije mlieko, odgrgne si, umyjem fľašu, staršieho dam cikat, prejde aj 4t minút a za dve hodiny je znova hore a ide to takto dookola, za 6 hodín spánku v kuse by som dala asi aj obličku 😀
Koľko rokov má starší? Načo sa takto nervujes v noci ešte aj s nocnikom? Radšej si pospi. Keď bude pripravený, tak bude aj v noci bez plienok. Budenie nepomáha, mám odskúšané. Do 5 rokov si netreba robiť starostí, mozog musí dozrieť.
Aha, myslela som, že je mladší. No niektorým deťom to dlhšie trvá. Môj najstarší mal s tým tiež problémy a budenie vôbec u nás nepomáhalo. U nás paradoxne pomohlo, keď sme prestali chodiť po lekároch a riešiť to. On bol z toho proste v strese, keď sme sa furt o niečo snažili. Keď som sa na to vykaslala (zo zúfalstva), tak sa to začalo zlepšovať. Držím palce aj vám.
No neboj, bude to raz dva, mám 9r staršiu a mám problém ju zobudiť do školy, akoby ani neboli tie časy, zúbky, plienky ;)
Spi ka naozaj zalostne malo cez den, to ti sposobuje preunavu na noc, z preunavy sa deticky budia kratko po zaspinkani na nocny spanok a zistanu hore, toto je uplne jasna preunava. Skus ju ukladat skor, 3 hodiny bdenia cez den je velmi vela na 6m babo (ked pises, ze vstava o 7 a potom ide spinakt az o 10 a uspavas 40min, to su skoro 4 hodiny hore)
Rady ako "to treba vydrzat" nie su na mieste, tubtreba hladat pricinu a pomoct babatku spinkat lepsie. Drzim palce. Skus ukladat aj cez den skor, nie az po 3 hodinach, vydrz aspon 4, 5 dni, az potom bude vidiet zmena. So zlwpsenim dennych spankov ti zacne lepsie spinkat aj v noci.
@marzuz89 keď ju začnem uspavat ona chytá úplne nervy, neviem uz ako jej pomôcť, predtým pomáhal nosič, no už teraz sa aj tam naťahuje a jeduje.
Ja mám tiež polročného, vstávame 6:30-7, prezlečie sa, možno stihnem raňajky a medzi 8-9 už zase spi 🤣 potom medzi 11-12 zas, dáva take hodinové hodinu a pól spanky, keď chcem dlhšie aby spal, musím douspat, potom zas spi o tej 14, a pripadne ešte raz o 16, podľa nálady, kúpe sa tak 18:30-19:30, teraz v lete podľa toho ako prídeme domov 😃 a spať ide podľa Toho či spal aj po 17, niekedy už o 19 a niekedy ako včera ledva 21:30 zaspí.
Skúste douspat, alebo viackrát ukladať na spanky.