Polročná dcéra veľmi málo spí

13. júl 2021

Ahoj baby, mam 6 mes slečnu, od babatka dosť málo spinka, ale v poslednom čase je to horšie. Ráno vstáva okolo 7.00 , hygiena, raňajky, čajík, a ideme von, okolo 10.00 vždy chodí spat ,spi asi 20 min( predtým spavala aj hodinu) , hráme sa a tak také tie bežné činnosti, varim je v sedačke, dám jej obed a znova spi len 20 minút, poobede bud nespi uz vôbec alebo zaspi okolo piatej na max pol hodku, večer pije o ôsmej mliecko a ide spat, predtým v noci spala, vstala len na jedenie, teraz je do hodinky hore a je hore aj do pol noci kým nechce znova mlieko a pritom zaspi, včera bola hore napr do 2.00. A o siedmej vstava, medzitým ešte raz vstane na mlieko. Co porovnávam s inými detičkami veľmi malo spi, spi menej ako 4 ročný syn. Čím to je ? Ako to zmeniť? Všetci mi hovoria ze režim ma nastavený super.
Ďakujem vám

janka_266
13. júl 2021

Ja mám tiež polročného, vstávame 6:30-7, prezlečie sa, možno stihnem raňajky a medzi 8-9 už zase spi 🤣 potom medzi 11-12 zas, dáva take hodinové hodinu a pól spanky, keď chcem dlhšie aby spal, musím douspat, potom zas spi o tej 14, a pripadne ešte raz o 16, podľa nálady, kúpe sa tak 18:30-19:30, teraz v lete podľa toho ako prídeme domov 😃 a spať ide podľa Toho či spal aj po 17, niekedy už o 19 a niekedy ako včera ledva 21:30 zaspí.
Skúste douspat, alebo viackrát ukladať na spanky.

autor
13. júl 2021

@janka_266 to sa mi ona vôbec nedá douspat, ona sa hneď postavi a pýta sa na ruky

autor
13. júl 2021

Ešte som zabudla dodať, že aby tých 20 min spala ju tak 40 minút uspavam a ona s nervami vrieska

timetotime
13. júl 2021

kazde dieta je individualne, poznam dieta ktore spi len v noci a je vo veku tvojej. nie vsetky deti potrebuju spat 🙂

lucka_ke
13. júl 2021

nejdú jej zúbky?

autor
13. júl 2021

@timetotime len keby spala aspoň v noci ....

autor
13. júl 2021

@lucka_ke zúbok ešte nema, dasna ju sem tam už bolievaju, ale z toho žeby nespala ? Ona neplace ,len proste nespi, dostane nervy a plače až keď ju začnem uspavat

lucka_ke
13. júl 2021

môj bol taký nespavec, jemu stačilo pospať polhodinku a už stačilo... ale ak ju bolia ďasienka môže ju to budiť zo spánku a nevie zaspať naspäť

77katarina
13. júl 2021

Moja spala od 1 mesiaca 1x za deň..... zaspala okolo 12 a vstávala o 12,30 hod. max 12,45 hod. a nič viac. Keby mi spala ako tebe som v siedmom nebi. A večer išla spať okolo 21 h. a ráno vstávala okolo 6 hod. Bolo kojená do 8,5 mes.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. júl 2021

@elizabet173 ale ona neplace. Keby sú to zuby neplakala by stále? Zaspi v kociku uz keď je moc unavená, inak mi odtiaľ lezie von stavia sa

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
77katarina
14. júl 2021

Bohužiaľ nič iné Vám nezostáva len toto obdobie prežiť. Dá sa to zvládnuť a dieťa to tiež prežije 😉 Ja som pri dcéra tiež nič nespravila dokonca sa nedalo mi ani variť ...tak som rok jedla iba špagety 🍝

autor
14. júl 2021

@77katarina keď muž príde večer z roboty po celom dni a neberiem mu špagety, asi mi ich vykoti na hlavu 😀

77katarina
14. júl 2021

to ti verím 😎 ešte že môj frajer bol aj 3 mesiace v kuse preč 💃

janickacrazy
14. júl 2021

Môj prostredný syn v tom veku spal ešte menej ako tvoja. Vstával ráno o 4:00!!! Išiel spať o 10:00 na 15 minút a potom poobede dal ďalších 15-20 minút a to som ho asi hodinu vozila v koči, aby vôbec spal. Večer chodil spať o 19:00, v noci bol 3-4-krat hore a manžel v zahraničí. Bola som kaput. Od 1 roku nespal už cez deň vôbec.

77katarina
14. júl 2021

@janickacrazy Ani moja od 1 roku nespala vôbec. Bola hore od 6,30 do 21 hod. tiež som mala frajera v zahraničí.

autor
15. júl 2021

@janickacrazy to ti nezávidím, mne sa už toto zdá veľmi malo co moja spi, ja nemám muža v zahraničí ale každý deň pracuje od 11.00 do 22.30 takže som s dvomi deťmi v podstate sama cele dni lebo ráno toho moc nepostiha, keď tak niečo okolo domu, do obchodu.. co to tie deturence nespia kým môžu, ja by som spala a nemôžem 😀

janickacrazy
15. júl 2021

No už mi kľudne môžeš závidieť, môj nespavec má už 10 rokov a stále spí málo na svoj vek, ale už mi to nevadí. 😂😂😅

dankanka
15. júl 2021

Nezaziva toho prilis vela? Mozno to potom nevie spracovat. Vypnut tv, tablet, menej navstev a stimulov..za pokus to stoji

livka283
15. júl 2021

Ci pána a ja som dnes hotová lebo môj 6mesačný sa asi 2x zobudil o 3ráno , čo inak spí celú noc, pekne spí aj cez deň, ale teraz čo idú zuby, je to boj, pekne na bruško a hladkam aj 20min...prípadne na ruky a chodím s ním po dome až odkvecne, pomáha dať aj čistú vodu nie mlieko

autor
15. júl 2021

@livka283 ach tie zuby... no to ja mam teraz veselo, mala mi spi ako je hore popísané, a staršieho oducam v noci od plienok takže ho budím cikat, kým mala vypije mlieko, odgrgne si, umyjem fľašu, staršieho dam cikat, prejde aj 4t minút a za dve hodiny je znova hore a ide to takto dookola, za 6 hodín spánku v kuse by som dala asi aj obličku 😀

janickacrazy
15. júl 2021

Koľko rokov má starší? Načo sa takto nervujes v noci ešte aj s nocnikom? Radšej si pospi. Keď bude pripravený, tak bude aj v noci bez plienok. Budenie nepomáha, mám odskúšané. Do 5 rokov si netreba robiť starostí, mozog musí dozrieť.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
15. júl 2021

Aha, myslela som, že je mladší. No niektorým deťom to dlhšie trvá. Môj najstarší mal s tým tiež problémy a budenie vôbec u nás nepomáhalo. U nás paradoxne pomohlo, keď sme prestali chodiť po lekároch a riešiť to. On bol z toho proste v strese, keď sme sa furt o niečo snažili. Keď som sa na to vykaslala (zo zúfalstva), tak sa to začalo zlepšovať. Držím palce aj vám.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
livka283
15. júl 2021

No neboj, bude to raz dva, mám 9r staršiu a mám problém ju zobudiť do školy, akoby ani neboli tie časy, zúbky, plienky ;)

marzuz89
15. júl 2021

Spi ka naozaj zalostne malo cez den, to ti sposobuje preunavu na noc, z preunavy sa deticky budia kratko po zaspinkani na nocny spanok a zistanu hore, toto je uplne jasna preunava. Skus ju ukladat skor, 3 hodiny bdenia cez den je velmi vela na 6m babo (ked pises, ze vstava o 7 a potom ide spinakt az o 10 a uspavas 40min, to su skoro 4 hodiny hore)

Rady ako "to treba vydrzat" nie su na mieste, tubtreba hladat pricinu a pomoct babatku spinkat lepsie. Drzim palce. Skus ukladat aj cez den skor, nie az po 3 hodinach, vydrz aspon 4, 5 dni, az potom bude vidiet zmena. So zlwpsenim dennych spankov ti zacne lepsie spinkat aj v noci.

marzuz89
15. júl 2021

@marzuz89 pardon za preklepy

autor
15. júl 2021

@marzuz89 keď ju začnem uspavat ona chytá úplne nervy, neviem uz ako jej pomôcť, predtým pomáhal nosič, no už teraz sa aj tam naťahuje a jeduje.