Dobrý deň chcem sa spytat syn bude mat 4 mesiačiky . Zo začiatku som mala problém že hlavičku otáčal len do lava .
Začala som ho polohovať . Potom som začala mu blokovať lavu stranu aby si tam nevedel otočiť hlavičku . Aj na bruško ho častejšie dávam . Hlavičku krásne drží. Už je to lepšie vie aj do prava otočiť . Vždy keď ho dám spinkať do postielky točí hlavu do lava do prava . Pravdepodobne si hľadá miesto ako sa mu bude lepšie spinkať . Ale všimla som si že keď mu zablokujem lavu stranu a že polohujem ho aby bol na pravej stane . Tak vždy sa da rovno . Aj teraz mi v kočíku spinká a zaspal tak že je s hlavičkou rovno . Myslite že to nevadí ? Keď leží že má hlavičku rovno ?
@januska12323 tak že da sa na chrbát .
Rovno spat je najlepsie 🙂 kazdopadne pomedzi to polohovat a hlavne davat co najviac na brusko. Nejake hracky veci pred neho nech sa motivuje. Aj ked hlavicku drzi. Daj mu veci aj z jednej strany. Z druhej strany. A nech sa za tym obzera. Pomaly potom sa za tym bude natahovat a podobne.
@maryetta tak mi spí aj teraz rovno 🤗 Ale každopádne vyskúšam tak že dám pred neho hračky. A aj z boku z jednej aj z druhej strany . Trochu má prelezanu hlavičku ale že minimum . Detská Doktorka to pozerala a povedala že to je nič . Že treba polohovať . Samozrejme že ho polohujem . Ale ked sa zobudí a idem k nemu tak je rovno myslím tak že na chrbátiku leží . Mame ísť aj k ortopédovi na konteolu s nožičkami . Myslite že on mi aj poradí alebo ukáže nejaké cviky ? Alebo skôr mi asi povie iba toľko že polohovať 😁
Hlavicka rovno je uplne vporiadku. Polohovat by sa malo na denne spanky alebo pocas bdenia, v noci ma dieta spat na chrbte. Rovnako, ak nie este viac, dolezite je ale polohovanie dietata na brusko pocas bdenia (nie na spanok!!). K dietatu treba vzdy pristupovat z oboch stran, aby sa otacalo rovnako na obe strany, teda prihovarat sa raz z prava, raz z lava, tak isto hracky, knizky ukazovat z oboch stran. V postielke (alebo aj v kosiku, na gauci atd..) by sa mali striedat strany tak, ze raz bude mat dieta hlavu vpravo a nohy vlavo a na dalsi raz naopak, teda tak aby muselo otacat hlavu raz tam a raz tam pokial nechce pozerat do steny, co nechce 🙂
Polohuje sa tak, že dáš niečo za chrbát napríklad ohnutý uterák aby sa nemohol pretočiť na chrbát. Keď tak nie je spokojný tak častejšie dávať na brucho. To sa spraví, ak nemá výrazne preležanu pod vlasmi to nebude vidno.
4m vobec nespi?? Tak cez den co najviac na brusku 🙂
Nerozumiem ako rovno hlavu keď leží na boku? Či sa dá na chrbát a tak spí?