Môj 5,5 mesačný synček nechce byť vôbec na brušku. Otočí sa z chrbatika na bruška a po chvíľu mrnčí. Neurológ. Vyš v poriadku, na rhb už nemusíme chodiť. Máte s tým skúsenosti?
Moja skoro 8 mesačná nechce byť na brušku 😂😂 proste ju to tam nebaví 🙂
@petula0905 moj ma bruchu tiez nechcel velmi byt, a ked bol tak grckal. A je tu, zivy, zdravy. 🙂
@petula0905 Skoro vsetky deticky nemaju radi polohu na brusku az kym nezacnu lozit alebo stvornozkovat. Po tom ako zacne mrncat, nechat ho este tak minutu a potom prevalit na chrbatik alebo inac zmenit polohu a o 30-40 minut dat na brusko znovu.
Ak tam nebude dlho, nech je aspon casto.
Ak sa vytlaca ruckami, daj pred neho zrkadlo alebo daj zrkadlo na zem a jeho poloz na zkrkadlo.
Daj ho na brusko na stole a sklon sa k nemu tak aby bol motivovany pozerat sa ti do tvare.
Lahni si na chrbat a poloz si ho na svoje brucho a on znova bude mat motivaciu sa vytlacat ruckami aby ti pozeral do tvare.
Dajte ho hornou polovicou tela na rozne vyvysene povrchy ako tvoje stehno, vankus...
A samozrejme hracky. Ja som kupil hulahop kruh a priviazala som nan rozne stuzky a handricky a sustave veci a dala maleho do stredu toho kruhu a on sa otacal v nom ako hodinova rucicka a ohmataval vsetky tie priviazane veci.
Moja mala 11.12. 6. mesiacov a dlho sa jej nepáčilo na brušku, iba teraz pochopila, že vidí inak veci a začína skúšať kliky.... Myslím, že to príde časom 😉
No, moj syn ten polohu na brusku miloval, dokazal aj cca dvadsat minut vkuse drzat hlavicku hore,usmiaty ako pagacik,,takto som ho vozila v lete v kociku (to mal 3-5mesiacov) a vsetci sa zanami otacali...dcerka taka nebola,ale nevadilo jej byt na brusku,zvlast ak mala nadohlad nieco zaujimave
@petula0905 no nic , nechat tak a skusat v tej polohe, ale inak, cize tak aby bol na Tebe alebo ho tak nejak drzat. Mrkni si to na napr google, pinterest. Je to bezne u deti.