Polhodinoví spáči,nájdu sa tu maminy takých detí?

1simuska01
11. máj 2020

Ahojte,vedel by mi niekto poradiť,viem.ze keď mi dieťa nedokáže prejsť do ďalšej fázy spánku tak sa proste zobudí,naša to robí od 3mes.po polhodine je hore,je to takmer presne ...Ale.robi to aj večer,uspime ju okolo pol 8na nočný spánok a za polhodku je hore. Potom.ju treba opätovne uspať čo niekedy trvá aj dobrých 20 min.lebo.ked sa zobudí po cca 10min.zacne kopať nohami,metat sa atď.a až potom ju môžem.polozit,keďže nočné uspavanie je na fitlopte...Zmení sa to niekedy?? Že sa prestane po polhodke preberať.

carduelis
11. máj 2020

Na margo toho vecerneho uspavania- kolko ma mesiacov? V knihe od spankovej odbornicky som citala ze u deti sa melatonin podla vyskumov zacina vyplavovat az okolo pol 8 (hormon “unavy”) a najvacsie percento deti chodi spat medzi 8-10. Nedavate vecer prilis skoro spat? Este je aj vidno tak led sa prebudi moze si mysliet ze je den.
Nas 15 mesacny doteraz spaval doobedu aj poobede 30 min, ale povacsine sa zobudil celkom v dobrej nalade ale uz 2 tyzdne doobedu strasne dlho uspavame a spi aj menej ako 30 min a najnovsie uz nespi doobedu a zrejme prechadzame na jeden spanok

1simuska01
autor
11. máj 2020

@carduelis takže by sme.skoro uspavali?? Ja som.zas čítala že malé deti by mali chodiť spať okolo 19tej..tak teraz neviem...dnes sme.ju uspavali hodinu takže prespala asi aj 40min.ona väčšinou spí do 17poskedny deňny spánok,ale pochybujem.ze by drzaoala do 9jjorre.ona vie vydržať byť dlho hore len vtedy keď ju nemôžeme uspať ..máme za týždeň 7mes

smejko25
11. máj 2020

@1simuska01 ja som davnejsie citala (aj nasa doktorka hovorila) ze deti do cca 4M nerozoznavaju den a noc 🙂 myslim ze moja v 3 mesiacoch este poomalicky zacala rozoznavat den od noci 🙂
Zato maju taky spanok vselijaky 🙂 postupne ss to upravi 🙂
Moja tiez cez den pospala max polhodku take slofiky si davala a najdlhsie pospala v kociari 🙂
Teraz mame 6M a uz mame taky vecerny ritual ze kupene o 19:30 cca tak uz prepnem z normalneho svetla na nocnu lampu dam do pyzamka lahneme a pomaly uspavame 🙂 a uz prespi aj 3-4 hodiny

carduelis
11. máj 2020

A ked ju idete dat spat javi znamky unavy? Robite spolu vecer nieco take, ze vie ze sa blizi spanok? Ci nie je vytrhnuta z toho ze sa este chce hrat? Nepohybuje sa vecer v blizkosti Tv, tabletu, mobilu? Moze to byt vela podnetov na vecer aj ked to len pocuva.

1simuska01
autor
11. máj 2020

@smejko25 my teda budeme.mat 7mes.ale vydržíme.max dve a pol,občas tri Hodky hore. Máme tri spánky . Vstavané okolo pol6az 6,potom ide spať okolo pol 9to len polhodku, ďalej na obed okolo pol 12po polhodke je hore ale uspím ju ďalej tak spí do cca 1pol.2,a pak ide okolo trištvrte na 4spat,po polhodke sa preberie ale uspím ju ešte na chvíľu tak spí tak do 17tej,a potom ukladáme okolo pol8. V noci sa stáva že býva niekedy aj hodku hore,proste rada spí na boku a keď ma ľahší spánok pretočiť sa až na bruchu zdvihne hlavu a už reisuje po posteli..neviem čo zmeniť.

nina37
11. máj 2020

ja som to mala pri obidvoch detoch,nevedi prejst fazami spanku,30min ako hodinky,plakali od unavy nevedeli spat dlhsie ani sa mi nepodarilo ich uspat este,zlepsovalo sa to nejak okolo roka,zevraj to maju deti ktore maju drazdivu nerv sustavu a vyrastu z toho,mam zive obidve deti

1simuska01
autor
11. máj 2020

@carduelis tak telka beží u nás aj keď potichsie ale beží...a hej živá a zmoli si oči...Každý druhý deň sa kúpeme.potom.kasa a spinkať.ked sa nekupeme dáme.pyzamo,kašu a uspavat.

1simuska01
autor
11. máj 2020

@nina37 vyrastú z toho och len kedy

smejko25
11. máj 2020

@1simuska01 Jaaaj pardon som myslela ze mate 3 a pol som si nevsimla ze OD 🙈🙈
Aj moja vydrzi cez den 2 a pol hodky byt hore ale vecer uz vie ze ide nocny spanok 🙂 Mozno tak to je ako pisu ostatne ze proste je to faza...bohuzial sa treba natrapit

1simuska01
autor
11. máj 2020

@smejko25 asi ano

ananas28
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pininka1
12. máj 2020

Hlasim sa tiež, môj druhorodeny bol taky od narodenia. Cez deň po pol hodinách, v noci každú hodinu hore. Takú únavu som nezažila, mala som úplne až výpadky. Ale našťastie to trvalo nie až tak dlho a postupne sa to zlepšovalo. Od roka je to taký spachtos, že zaspí kdekoľvek. Ale keď nespí je velmi hyperaktívny. Vraj tieto deti majú problémy spať poriadne od mala.

janage
12. máj 2020

@1simuska01 asi ta nepotesim, u nas nepomohlo nic vobec nic. Ale dozila som sa. Teraz pubertacka by vyspavala do 12.00😀😀😀Jedine co poradim, zozen si pomoc. Niekoho kto ju povozi vonku v kociku, aby si ty spala aspon tie tri hodky denne v kuse. A najaky pocet hodin cca 5 za den. U nas to bol dlhodoby niekolko rocny problem. To kto nezazil, nepochopi.

1simuska01
autor
12. máj 2020

@ananas28 a myslíte že to spánkové týždňové elainingove poradenstvo alebo dvojtýždňové by stačilo na nejakú úpravu?? Je isté že by došlo. K nejakej zmene?? Dokáže má pani naučiť ako ju mám.naucit prejsť do ďalšej spánkovej fázy bez prebudenia??

ananas28
Odpoveď bola odstránená
Zobraz