Pokazený režim 10 mesačného syna

jane1987
14. mar 2022

Ahojte, synovi idu nejaky ten cas zuby (brutalne dlho to trva uz, styri horne predne), posledna noc bola extrem, v podstate nespal, teraz spi uz pomaly dve hodiny, mal by mat dva spanky.
Ale k veci...Kedze noci su strasne, neraz je hore o 4tej, vecierka je medzi 18-19, u neho sa to neda presne nacas. Pomedzi to si pred obedom pospi 1hod- 2,5 hod. a po obede niekedy ani za svet nechce spat, samozrejme, potom je vecierka uz o 18,30 a niekedy pospi hodku aj po obede obvykle tak 14,30-15,30. Vtedy sa mi da vecierku posuvat na neskor. Ale tym, ze je brutalne nervny a umrncany, tak fakticky mi neviem nastavit akotaky rezim, lebo bud si pyta spat alebo ho neuspi nic.
Otazka c 1: mam ho budit, ked spi tak dlho doobeda?
Otazka c 2: nejake rady, ako mu aspon trosku zorganizovat den?
Ked je hore, bud sa hrame alebo ideme von- cca 2x denne a pomedzi to papa

lululilien
14. mar 2022

Váš predobedny spánok vyzerá byt poobedný. O koľkej obeduje? Ja mám úplne iný režim od tvojho. môj obeduje medzi jedenástou a dvanástou a potom ťahá s plným bruškom poobedný spanok dve hodiny, niekedy aj viac, podľa toho ako sa v noci vyspal a nebudím ho. Večierku ma o deviatej a vstáva o ôsmej. Môj ma teraz rok a pat mesiacov a doobedný spánok si zrušil od cca od roku? Mával ho krátky, polhodinový.

im709vf
14. mar 2022

@jane1987 so starším synom sme režim nemali asi do roka a pol. A vôbec mu to nevadilo 🤷🏼‍♀️ bol proste taky, občas bol počas dna unavenejsi, ďalší deň chcel spat menej, neriešila som to. Jedine čoho som sa držala bolo, že proste v noci sa spi v posteli. Keď bol počas noci hore, nešli sme sa ani hrať ani nič, proste musel ležať v posteli. Ak bol unavený pred obedom, dala som ho spat, naobedoval sa po spanku. Dieťa nie je stroj na hodinky, tak ako ani my dospelí.

kandelabra
14. mar 2022

keď je to s tými zúbkami teraz tak zlé, tak myslím, že to nebude dlho trvať kým výjdu von. Dovtedy by som ho nechala, nech spí ako sa mu dá.

helcanw
14. mar 2022

Môj keď mal 10m tak doobeda od cca 10 spal max, 30 minút, potom som ho budila, aby pekne zaspal na další spanok. A dlhy spanok mal po obede od cca 14 a spinkal 2 hodiny. Večierku mal o 19:30. Spal celu noc do 6:30.

jane1987
autor
14. mar 2022

@lululilien no on totiz, ked je hore o 4tej, tak je total k.o. doobeda, preto tolko chce spat. Kvoli tomu mam dilemu, ci ho budit alebo ako. Obeduje o 12 +-.
@im709vf tiez rozmyslam nad tym...ale dovtedy mal celkom pekny rezim, samozrejme s toleranciami rozni ale slo to....teraz uplne des a hroza...od polnoci ho uspavam kazdu chvilku a o 4 uz je veselo hore...samozrejme, potom je mrzuty a zly
@kandelabra jasne, teraz to az tak neriesim, len ma to stve, ze to slo a teraz sa s nim neda nic. Taky je mrzuty z toho vsetkeho, ze ani uhrat sa s nim, ani von ako normalni ludia...nic