Pohybové aktivity pre 2-ročné dieťa na doma

20. jan 2023

Ahojte, potrebujem poradiť, ako zabaviť dieťa doma, ktoré potrebuje stale niekam liezt a hybať sa. Najlepšie je chodiť von, ale niekedy to proste nejde traviť celé dni vonku (som tehotna a mavam nevolnosti).najlepšie su tie detské centrá ale chodiť tam každy den ma tiež nebaví. Malý ma 2 roky. Doma tancujeme, hadžeme si lopticku, ma aj montessori hojdačku. poradte nejake hry prípadne pomocky o ktorych neviem. dakujem 🙂

sabca_m3
20. jan 2023

Tiez mame doma veľmi živú dcéru, cize chapem. Robíme všetko možné ak to nemusia byť iba pohybové aktivity. Zapnem na telke nejake cvičenie a cvičíme spolu, napodobnuje ma. Kreslime, skladame puzzle. Zapájam ju do bežných domacich prac ako nalozit do práčky a vyložiť alebo pri vareni pomáhať, dam malu metlicku ja si vezmem velku a zametame. Obcas je viac bordelu ale aspon nejak ju zabavim lebo inak sa nudi a vidno to na jej spravani😁 moja ale veľmi neobsedí ,tak sa s nicim ani dlho nezahra. Skladat lego ( kto postavi vyssiu vezu a take)😁..

hilda08
20. jan 2023

Ja som mu vzdy spravila prekážkovú drahu z matracov, vankúšov, vsetkeho možného co som nasla, preliezat, podliezať, plaziť sa, nalepiť na zem pásku a po nej musi chodit, alebo nalepiť akoze stopy po ktorých musi chodit, cely den som o nom nevedela 😁

sabca_m3
20. jan 2023

Alebo ked uz mas chut a energiu na takéto kreatívnejšie ,tak ja som malej cisto z kartonov poskladala taky domcek v jej velkosti aby sa tam pohode vosla, vystrihla okna, dvere aby tam vedela dnu loziť a dala som jej ulohu aby nakreslila po kartone obrazky😁 tak zvonka vznutra zarbala po kartone a spokojna bola😁🤣