Podstrihnutie vláskov verzus strihanie dohola

syrik
10. okt 2013

Maminky, kedy ste strihali, ak ste strihali, deťom vlásky? Malej začali rásť až okolo roka hustejšie, dovtedy len také páperie...stále toho nemá na hlave dosť, ale postupne to začína hustnúť. Treba to podstrihnúť, nechať ešte dorásť alebo dať strojčekom úplne dohola? Strihali ste doma alebo ukaderníčky? Obávam sa, že moja sa nebude chcieť dať 😀
Ďakujem

jul11
10. okt 2013

@syrik sme na tom tak isto,som zvedava na odpovede

linda20111
10. okt 2013

@syrik ahoj, my sme strihali ked mal cca 5mesiacov, vonku bolo horuco a strihali sme strojcekom doma. Ale mame chlapca, u dievcata by som nestrihala uplne tak na kratko ako u chlapca. Teraz sa niektore mamicky urcite urazia ale mne sa to nepaci ked dievcatko ma ledva tri vlasy na hlave ale hlavne ze uz robia z toho copy a vrkoce a davaju tam sponky.. vyzera to trapne. keby som mala dievcatko, strihala by som kludne strojcekom nie na 1mm ako chlapca, ale 1cm, tak vlasky rychlejsie zhustnu a potom budu pekne. Tvoja dcerka je uz velka, tak moze byt problem s tym strojcekom, ale aj s noznicami.. 🙂 🙂 🙂 uvidis treba skusit 🙂

mummy01
10. okt 2013

@syrik preco ju chces dat do hola? Mna by to pri dievcatku teda nenapadlo.Ak jej vlasky zavadzaju tak len pristrihnut noznickami,neviem ako je dcera stara ale moju strihavam len doma lebo kadernicke nechce ist a to ma uz 7 😉

mmaatt
10. okt 2013

My sme strihali doma, vlastne strihám dodnes, syn nechce chodiť ku kaderníčke (ani mm 😀 ), keď bol syn malinky, tak som ich šupla oboch do vane (aj syna aj mm), mm zabával syna, aby nevrieskal a ja som rýchlo (ako najrýchlejšie som vedela) strihala, najskôr iba nožnicani, lebo strojček to páperie nechytal (možno tie drahšie strojčeky už zachytávajú neviem, nikdy som do toho až toľko neinvestovala). Potom cca od 2 rokov, keď už mal hustejšie vlásky, som používala strojček. Dievčatko ešte nestrihám, ale prikláňam sa k názoru @linda20111, treba podstrihovať, ja som celé detstvo nosila dlhé vlasy a neznášala som všetky tie gumičky, ozdôbky, mašle, strašné ma bolelo rozčesávanie a pri hrách a šantení sa tie vlásky chlpatia, zbytočne sa to dieťa trápi. Keď podrastú vlásky, tak až potom ak to bude dcérka chcieť...., ale určite by som nestrihala do hola. Hustota vlasov nezávisí od toho či ju ostriháš do hola či nie, ani to či budú vlásky kučeravé alebo rovné....to je dané geneticky.

januliku
10. okt 2013

@syrik My sme zatial nestrihali, ani sa nechystam, nevidim zatial dovod.

viera77
10. okt 2013

urcite nestrihat a uz vobec nie dohola......keby si ty mala malo vlasov aj teraz ako dospela, dala by si sa len tak ostrihat dohola? Kratke vlasy vyzeraju ovela hustejsie ale to len preto, ze maju rovnaku dlzku. Pocet vlasovych cibuliek je dany, ten strihanim vobec neovplyvnis, je to len mylna predstava.....ja mam riedke a jemne vlasy, dcerka ma 2,5 roka, vlasy zdedila po mne, teda doteraz mala na hlavke len paperie, ktore jej podla potreby pristrihujem noznicami a aj to len v spanku, inak nehrozi, ale uz jej zacinaju rast viditelne hustejsie vlasky, este su kratucke ale su! Do 3 rokov sa hustotou vlaskov netreba vobec zaoberat, vsetko ma svoj cas😉 aj sponky a gumicky 😀

syrik
autor
10. okt 2013

@mummy01 Pýtala som sa kaderníčky na to, že by nebolo od veci jej aj dohola ostrihať...teraz sa nosia čapice a do leta dorastie...ale tiež mi je to ľúto, lebo konečne jej začali hustnúť. No na druhej strane kaderníčka hovorila, že strihaním nezhustnú vlasy...že to závisí od genetiky...Máme 18 mesiacov...

aristka
10. okt 2013

vlásky sa zahusťujú a spevňujú vekom ako drobča rastie ,určite netrápiť dievčatko strihaním a nehovoriac mašinou ,treba zastihnúť len to čo ide do očí a hotovo do 3 rokov vlásky pekne spevnejú ....

mummy01
10. okt 2013

@syrik presne tak...ak cakas ze ich bude mat hustejsie tak nebude 😉 neviem preco ti to poradila ale ja by som do hola dievcatko nestrihala,nema to podla mna ziaden zmysel.

syrik
autor
10. okt 2013

Ďakujem babenky, tak to nechám tak, kým jej ofinka nepôjde do očí a ak nebude protestovať, pristrihnem trošku všetky vlásky, ak áno, tak len ofinku 🙂

horana
10. okt 2013

Takto: hovori sa ze do roka nestrihat, ze sa ukrajuje zo zivota 🙂, aj ked len povera, myslim ze je dobre nechat prilis krehke vlastky babetka nejaky cas v klude.
Potom po roku: urcite nie strojcekom, ked je moznost, strojcek namaha korienky vlaskov dietatka, ktore su este krehke, budu potom slabsie. Aj uplne oholena hlavicka ako na trestanca by som malemu chalanovi nerobila. Viem ze je to pohodlne vo vani smyk smyk strojcekom a "je pokoj" ale lespie je ist ku kadernicke (u nas sa napr. na sidlisku da objednat zadarmo presne na cas dieta, dojdes, noznickami postupne zostriha, my uz mame vacsieho chalana ale od mala sme s nim chodili, cena nikdy nie je viac nez 3E). Na zaciatku ked bol mensi toho strihania vela nebolo, ale ucil sa obsediet tych par chviliek, teraz sa na to vyslovene tesi a v 9rokoch uz culo konverzuje vzdy s kadernickou, je to pre neho udalost na ktoru sa tesi. Kadernicka vzdy da detom nejaku maskrtku alebo drobnu pozornost za odmenu nech si vyberu, ma to vzdy nachystane v skrini.
A taky "uces" (aj keby len proste na kratko - tie cca 3mm) ktory urobi odbornicka nonickami, to hned inak vyzera, ako take strojove na jednu dlzku strojkom, tvrdim ze to vidno a je to rozdiel.
A strihat v dnoch ked je mesiac v panne alebo kozorohovi, bude mat hustejsie vlasky ked sa to robi opakovane.

zana0077
10. okt 2013

@syrik no...u nas tuto dilemu za mna poriesila nasa starsia dcera... mala mala cca1rok, ked ju starsia "upravila"....:o) 5minut jej na to stacilo. mala sedela v chodaku a drzala jak hluchy za dedinou... pokial som nahadzala pradlo do pracky a zapla ju...dcerenka sa zahrala na kadernicku a segre ostrihala pierka miestami skoro nadoraz.... tiez som skor za nestrihanie, no nam to asi pomohlo, nakolko dcerka ma krasne huste kucerave vlasky.....xixixi

simca06022011
10. okt 2013

ja som malu nikdy nestrihala a uz vobec nie dohola, do roka skoro vobec nemala vlasy, ked uz mala dlhsie a zavadzali jej iba som jej to podstrihla. Potom zacali rast, teraz ma brckavu hrivu 🙂

sakura77
10. okt 2013

no to ti urcite nepomoze,len pockat a vlasky postupne narastu,,ine je chlapcek,tam je to v poho ked je nakratucko strojcekom,ale babu by som teda urcite nie....kazdemu raz tie vlasy narastu,akurat niekomu skor a niekomu neskor... 😉
a teraz su krasne celenky pre babulky,aj na hole hlavky v pohode -) a ko tu pisal niekto,je to dane geneticky,takze nejake strihanie s tym nema nic spolocne 😉

cerez
10. okt 2013

Synovca strihali od 8 mesiaca a dnes má 8 rokov a dodnes traumu so strojčeka. Kaderníčky som sa pýtala, aký má názor na použitie strojčeka u maličkých detí. Viac som jej nepovedala. Vravela, že je to riešenie, ale u detí to môže vyvolať strach hlavne u takých bojazlivejších. A to synovec bol. Do dvoch rokov viac odporúča nožničky. Môj syn je to isté a preto som to poriešila nožničkami. Čo sa týka hustoty a strihania do hola, to nemá s tým nič. Je to blbosť. Je to genetická záležitosť. Dcéra mi mala do dvoch rokov hlavu ako koleno. Po druhom roku jej začali rásť vlásky. Dnes má dlhé, husté, ťažké vlasy.

marmete
10. okt 2013

Iba nožničkami, dokonca sama kaderníčka povedala, že nerada strihá strojčekom, lebo sa jej osobne nepáčia takto vystrihané (vec vkusu samozrejme) ako druhá vec, malé detičky sa strojčeka môžu báť.

barcelona94901
10. okt 2013

strihať do hola je uplna kravina,mýtus ,je to zbytočné trápenie dieťaťa ,tam nejde o to,že deti sa možu báť strojčeka.ale tak malým deťom strojček može ešte vytiahnuť korienok..spraví viac škody ,než užitku

m.i.r.i
10. okt 2013

my mame chl apca ale tak sme to robili presne ako pise aj @mmaatt. Nas mal holu hlavu ked sa na rodil a tak do roka-roka a pol len papericko..ked uz papericko bolo dlhsie a mu to vadilo, lebo sa spotil a vlasky sa mu aj uzlili potom, tak som tiez strihala vo vani..ked sa siel kupat, noznickami som vlasky obstrihavala..a prvy krat sme pouzli strojcek v 2.5 roku ked uz mal take hustejise a s noznicami uz by som schody robila..ale nie dohola..len pekne nakratko rovnomerne...
U dievcatka by som vobec strojcek neriesila..su dievcatka co sa narodia s hustymi vlaskami...ja mam kamaratku co jej dcerka ma 10 mesiacov a musi mat tu sponku, lebo ta ma uplne huste krasne vlasky...ale ked je to papericko, tak len zastrihavat..neterka moja napriklad ma kucierky, krasne, ale nerovnomerne je rastu..vzadu viac, vpredu menej, ked jej to podrastie tak do ociek ide..tak sestra tiez podstrihava..sponky a gumky mala neznasa, tak je ako maly anjelik..ale obstrihava ofinku aby nesla do ociek a aj vzadu aby sa nemotali a neuzlili...

evelynm
10. okt 2013

ked bola dcera malicka, zastrihla som jej len vzadu trosku vlasky, urcite v ziadnom pripade by som ju nestrihala dohola. Tiez viem tak, ze strihanim vlasky nehustnu, je to opticky klam, ked su zastrihnute, vyzeraju hustejsie. vlasky casom spevneju. A ak by aj nespevneli, ked bude trosku vacsia, vzdy je cas na pekny uces z kratsich vlaskov.
Moja dcera (15r.) ma dnes nadherne hnede dlhe vlasy po pas - skutocnu ozdobu a syn )10r.) ma blondavu kuceravu hrivu. Obaja mali ako malicki jemne vlasky 🙂 .

ava11
10. okt 2013

Maleho sme strihali prvykrat ako tusim 4-mesacneho. Narodil sa s dlhymi vlaskami, ale postupne mu vypadavali a nakoniec mu ostali len take trsy, vyzeralo to strasne smiesne, tak sme ho strojcekom smykli dohola. Za par mesiacov mu vlasky super narastli a predovsetkym vsade rovnako rovnomerne, takze to vyzeralo super. Vlasky mu zbledli a ma ich uzasne huste (nie kvoli strihaniu, ale opticky kvoli rovnakej dlzke). Odvtedy sme ho strihali uz asi trikrat, lebo mu vlasky rastu rychlo, ale uz nie dohola, iba nakratko. Striham ho sama strojcekom.

maribell
10. okt 2013

@syrik ahoj my sme strihali maleho ked mas asi 9mesiacov a bolo strasne horko ale ostrihali sme mu to na 2 cm strojcekom doma... mne sa vobec nepacia holohlave deti ...a zvlast dievcatka suhlasim s @linda20111 ... urcite ju nestrihaj do hola.. aspon ten 1cm jej nehaj aj ked mne sa to zda velmi malo... a ked uz jej todas na tak kratko urcite pouzi nejake hrube celenky s kvetinkami aby bolo vidiet ze je to dievcatko 😉 ....

lubina
10. okt 2013

@syrik my sme prvej ostrihali vlasky ked mala 14 mesiacov, aby jej zacali hustnut. Pekne sedela, mali sme zabavu, drzala sa a aja som ju ostrihala. Strojcekom by som to ale nerobila, ved dievcatko som nechcela ostrihat uplne nakratko. Potom sme strihali este par krat a potom sme uz nechali pekne rast dlhe vlasky. A takto sme to urobili aj s mladsou, akurat ta mala viac vlaskov, tak sme strihali skor, ked mala rok

salome123
10. okt 2013

my sme dceru ostrihali dohola ked mala 2 roky... tak ci onak mala riedke kratucke (max. 2-3cm) a jemne vlasky na svoj vek a raz ked som strihala strojcekom muza sme si ju zobrali ku sebe a vystrihali sme ju do hola (vobec sa n ebranila a pacilo sa jej to). vyzeralo to ale dost cudne a fakt blbo ako keby utiekla z onkologie, nevedela som si na to zvyknut. ale ostrihanim jej vlasy zacali rovnomerne rast, ma ich huste a pevne a rastu jej riadne rychlo, meni sa nam pred ocami 🙂

ta mladsia dcera bude asi blondina, tiez ma jemne vlasky ale ma ich rozhodne viac ako mala starsia, ale asi ju tiez coskoro ostrihame, aby jej zhustli a spevnili sa.

seastar
21. okt 2013

Strihanim alebo vyholenim dohola vlasy urcite nezhustnu, nezacnu rychlejsie rast, ani sa nezlepsi ich kvalita 🙄 Stary mytus! Kvalita, hustota, hrubka, tvar alebo farba vlasu, vsetko zavisi od genetiky 🙂 Treba si uvedomit, ze vlasy sa menia aj vekom, vplyvom hormonalnej nerovnovahy, zivotnym stylom atd, ale tym by som sa v pripade deti nezaoberala. Nedokazem pochopit, ako mozu rodicia vyholit dievcatko dohola...ako nejakeho trestanca 🤐 Zijem v krajine, kde sa u niektorych skupin obyvatelstva beznea rutinne praktizuje holenie hlavy u malych deti (ci chlapcov ci dievcat), lebo prislusnici urcitych narodnosti veria tomu, ze tym podporia rast zdravych a hustejsich vlasov, ale je to totalny blud a navyse to niekedy vyzera hrozostrasne..napr. v pripade takych indickych dievcatiek s holou hlavou alebo 2mm vlasmi, ocka hrubo oramovane uhlikom (lebo veria, ze ich to ochrani pred urieknutim alebo je to dobre pre zdravie oci LOL), k tomu extremne farebne a precackane oblecenie, proste vrchol nevkusu.. niekedy je mi tych deti fakt luto ☹
Ja som dcere nechala vlasky pekne narast, prvykrat som ich podstrihla az v 22mesiacoch, aby sme zjednotili ich dlzku.

laska1982
21. okt 2013

Moja dcerka mala ako babo straaaasne malinko a jemnulinke vlasky...davala som jej take tie mini pidi sponecky, aby bolo vidiet, ze je slecna 😅 .. do dvoch rokov mala strasne malicko vlaskov, copiky sa jej dali spravit ked mala cca 2,5 roka.....ale postupne rastli a hustli..teraz ma sedem a ma krasne huste a pevne a dlhe vlasy ... Takze za mna rozhodnie nie strojcekom dohola...mozno noznickami podstrihnut, ako tu uz kocky spominali...drzim palceky...
@syrik