Podpora imunity u bábätka

janulka257
6. jan 2020

Ahojte, máme 6 mesačne dvojičky. Jedna je stále chorá, nedávno nás pustili z nemocnice, mala 40 horúčky, kašeľ, sopel, hnačky, nepila, mala po tele fľaky, zle pečeňové testy, skoro nám zomrela... bola na kortikoidoch, antibiotikach do žily, infúziách, antivirotikach.... nám pocit že sa na ňu nalepí každá choroba a má horší priebeh (jej sestricka zvýšené teploty iba chvalabohu)... ideme zajtra pediatričke a chcem sa vypýtať imunologovi...
ale náhodou neviete o niečom na podporu imunity? niečo čo môže 6 mesačne bábo? niečo v strave prípadne výživový doplnok?
ďakujem za odpoveď ❤️

mogaa
6. jan 2020

@janulka257 počkaj na výsledky z imunológie, podľa výsledkov ti doktorka poradí....myslím že z volnopredajných je len Imunoglukán sirup - ale te je od 3rokv a po odporučení pediatra sa môže dávať od jedného roku....Pri takýchto malinkých deičkách neviem či sa vôbec niečo dáva, lebo je len vrodená imunita - prirodzená imunita sa dieťaťu len vyvíja až do cca 6rokov

nikpa
6. jan 2020

@janulka257 pre také malé bábätko myslím ze len Cebion. Ja som tiež hľadala niečo do jedneho roku a len toto mi odporúčali Dr. Od roku je už potom toho viac.

janulka257
autor
6. jan 2020

@mogaa
@nikpa
ďakujem za odpoveď.
Ja nekojim, nemôžem kvôli liekom, ktoré užívam. Myslíte že by pomohlo na nejaký čas materské mlieko? Z nejakej banky mlieka? Je vôbec čosi také možné?

mogaa
6. jan 2020

@janulka257 ja si to nemyslím....najzdravšie je len to prvé mlieko vtedy obsahuje ešte kolostrum....sú deti čo sú zdravé ako buk a od narodenia boli na UM a aj také čo sú čisto kojené a stále choré.... v 6.mesiacoch sa skôr zameraj na stravu ako na mlieko. banky mlieka existujú/existovali ale dávalo sa tam mlieko prevažne novorodencom alebo predčasniatkam ak mama nemala mlieko....nerieš blbosti, snaž sa dávať deťom pestrú stravu, nebabušiť ich a denne aby boli na čerstvom vzduchu, obe deti dokonca môžu mať imunitu ok, len na to jedno sa všetko nalepí...naozaj počkaj na výsledky od imuno-alergologa, ten ti najlepšie poradí či treba vôbec nejaký doplnok alebo priamo predpíše liek aby sa v imunite doplnilo to, čo dieťaťu chýba.....len naozaj je problém v tom že ide o maličké dieťa, takže môže byť že mu aj zistia slabšiu imunitu ale nič mu ešte nebudú môcť dať, sama uvidíš....ak malo to jedno z detí viackrát ATB, tak je to začarovaný kruh - ATB vyliečilo chorobu ale oslabilo imunitu, tým pádom sa na dieťa ktoré malo oslabené imunitu opäť niečo nalepilo(a na to zdravé nie)....probiotiká si dávala? tie dávaj dlhodobo, neuškodia...skús používať aj inhalátor, odsávať soplíky aby nezatekali.....a neboj čochvíla bude jar a deti nebudú ani toľko kašlať ani sopliť, hlavne tá pestrá strava a "otužovanie"- nebabušiť a každý deň byť s deťmi vonku

nikpa
6. jan 2020

@janulka257 co ja viem banky fungovali ešte 2 roky dozadu keď som rodila, dávali odtiaľ malému mlieko keďže bol predcasniatko a ja som ešte mlieko nemala ale neviem ako to funguje keby si si chcela teraz kúpiť. Inak môj malý bol kojeny len do 4 mesiacov, dávala som mu ten Cebion, probiotika Biogaia a pyridoxin. A prekonal len zápal močových ciest a šiestu chorobu, nemyslím, že materské mlieko natoľko ovplyvňuje imunitu. Keď začne papať prikrmy, treba pestrú a kvalitnú stravu a chodiť von za každého počasia. Ale toho imunológa by som skúsila.

carduelis
6. jan 2020

Materske mlieko ovplyvnuje imunitu. Kedze imunitny sytem babatka je este nezrely a vyvyja sa, cez materske mlieko dostava protilatky (imunoglobuliny) a specializovane imunitne bunky. Avsak materske mlieko je specificky tvorene pre kazde jedno dieta.

nikpa
7. jan 2020

@janulka257 ešte ma napadol sirup Echinacea-Hanus, ten je od 6 mesiacov

bibistec
7. jan 2020

U tak maleho dieťaťa by som neexperimentovala. Počkajte na výsledky imunológie. Detská imunita sa vyvíja a do nej zasahovať nie je sranda. Ale napr Nutrilon obsahuje látky na imunitu len tak mmch v žiadnom. Inom umelom mlieku som to v zložení nevidela.

janulka257
autor
8. jan 2020

@bibistec mlieko máme kvalitné, s prebiotikami aj probiotikami. Nutrilon obsahuje aj palmový olej, rybí olej...

bibistec
8. jan 2020

@janulka257 ale obsahuje aj zložku na imunitu ktorú iné mlieka nie. Ja len zo skúsenosti že fakt to funguje aj keď mlieko ako také nemusí sadnúť každému bábätku čo sa týka imunity funguje nielen nám ale aj iné mamičky mi to potvrdili keď sme riešili imunitu.

janulka257
autor
8. jan 2020

@bibistec a nevies prosím ťa čo to je za zložku na podporu imunity? by som pozrela či naše um obsahuje

bibistec
9. jan 2020

@janulka257 nukleotidy.