Baby potrebujem sa vyrozprávať, lebo nechápem zmýšľanie ľudí. Bola som tuhá fajčiarka a fajčila som niekoľko rokov. S manželom sme si povedali, že predsa sme spolu dlho a chceme bábo a tak som postupne prestávala fajčiť a obmedzila. 3 mesiace pred snažením som úplne prestala úplne a začala brať vitamíny. Otehotnela som a porodila. Syna som kojila asi len mesiac kvôli mojim zdravotným problémom, ktoré som nadobudla počas tehotenstva. Lekárom sa to nepáčilo, že tak dlho čakám .. ja som bola rada aspoň za ten mesiac. Malého som odstavila bez problémov, je spokojný aj koliky zázrakom prešli. Po preliečení som znova začala fajčiť max ale 3 cigarety za deň a niekedy sú dni čo ani nefajčím. Problém začal vtedy keď som kočíkovala malého a som natrafila na mamičky. Vtedy strašne zlaté dobre sme si pokecali, bolo to v čase keď som kojila. Asi po 3 mesiacoch som sama išla do obchodu a zapálila som si cestou a natrafila som na jednu z tých mamičiek. Doslova bola zhrozená, že vôbec fajčím a začala ma poúčať, že kojím a či som taká sprostá (doslova), že si zabíjam dieťa. Ja som jej vysvetlila, že nekojím už dva mesiace. Ona ešte zhrozenejšia, že ako som tomu malému mohla toto urobiť. Začala som aj vysvetľovať dôvody ale ona zakaždým ta čosi si mala odsávať a neviem čo, A ja že som bola na rtg a brala mesiac antibiotika. A ona, že takých lekárov by zažalovala, že mi pokazili kojenie. Ona ja som bola rada, že som nedostala sepsu a ona, že mám zažalovať lekárov. Prišlo mi to veľmi vtipné. Po pár dňoch som sa stretla s partiou tých mamičiek .. ako pozreli na mňa a hneď kde máš cigaretu. Ja, že pri malom nefajčím ani nechcem. Potom začali do mňa navádzať, že som egoista keď som kvôli cigaretám prestala kojiť !!! a ja že to máte zlé informácie, Oni len áno počuli sme, zdravotné komplikácie ako každá, ktorá prestala kojiť z pohodlnosti. Odišla som od nich. Ja sa ani k nim už neprihováram ani nič ale just ich stále musím vonku stretávať. Tie pohľady by mohli zabíjať. Najlepšie bolo ako som sa od švagrinej dopočula, že nič iné na ihrisku neriešia len mňa ... stále má majú ako tému dňa už 2 mesiace. Ja nie som pupok sveta ani nechcem byť, nikomu sa neryjem do zadku, tak neviem prečo vkuse riešia moje kojenie a fajčenie ... Pri malom nikdy nefajčím, zapálim si len keď zaspí. Následne si umyjem ruky a zuby ani nebolo nič cítiť. Manželovi to nevadí ... len nejakým super mamkám ...
@dada13288 Pred ostatnými sa nemusíš obhajovať. Niekedy je to žiaľ tak, že čím viac chceš vysvetliť, tým horšie to niekto pochopí. A bude len viac rýpať. Ľahko sa hovorí, prenes sa nad to. Máš svoje dôvody, svoje rozhodnutia, berieš za ne zodpovednosť Ty a nik iný.
@dada13288 asi im udrelo mlieko do hlavy 😂 nic si z toho nerob, su to iba hlupe husy. Spravila si spravnu vec, ze si nefajcila ked si bola tehotna 👍 ci si uz zacala potom, je tvoja vec, vsak nemas 15 rokov. Je tvoja vec ci kojis, alebo nekojis - nemusis nic nikomu vysvetlovat. Ja nefajcim, ale nesudim zeny ktore si zbafnu ked maju chut. Vsak zi a nechaj zit!
@dada13288 no co, slepice. Ak fajcis je to Tvoja vec a podla toho ako to mas zariadene to dieta neovplyvni. Vela ludi fajci, tak to je aj bude. Nefajcila si v tehu a ani pri kojeni. Ale tie zeny maju svoj nazor a proste su to asi velmi zasadove osoby. Ked tak velmi chcu kojit a riesia to . Ja tiez kojim uz dlho a nikde to nejak neriesim, ze teraz kto nekoji je blbec
aj ja si zapalim, aj pohar vina si vecer dam 🤘😁
Len tri veci...1.) Každé čudo trvá tri dni(hovorievala moja babka)...2.) Pre blbca je každý blbec...3.) Čo si iní o Tebe myslia,sa Ťa vôbec netýka......užívaj bábo 🙂
čo sa týka kojenia do toho nikoho nič nie je nedáva sa za to vysvedčenie ani metál
čo sa týka fajčenia toho je škoda, aj ked nefajčíš tak to čo ti ostane v plucach tak nan aj tak vydychuješ , ostáva to v oblečení atd
ja napr hned viem že z knižnice mal fajčiar knihu alebo vo vytahu kto šiel zo susedov ten puch fajčenia proste a toho sa nezbavíš a je jedno či pri nom fajčíš alebo nie ,robili sa na to dost teraz vyskum na pasivne fajčenie
🤦♀️ ach jaj, keby sa tak starali o seba
@dada13288 to ci kojis, nekojis, fajcis alebo nefajcis, je tvoja vec. Za mna osobne-to ci matka koji dieta, alebo nie, je podla mojho nazoru vecou jej rozhodnutia-nepoznam okolnosti, nepoznam zdravotny stav ani rodinnu situaciu=nestaram sa. Ale priznavam, ze som alergicka na to, ked vidim zenu s malym dietatom, ktora fajci..hlavne pri aktualnych poznatkoch o alergiach a chorobach, ktore dieta uz len z vdychovania smradu z ruk fajciarov moze dostat, ja osobne pre to nemam pochopenie...
ja som zarytá nefajčiarka a kojila som moje deti najdlhšie spomedzi všetkých známych, čo mám a nenapadlo by ma poučovať inú mamičku, či kojí a prečo nekojí. K fajčeniu mám negatívny postoj, ale vobec ma netrápi, či nejaká mamka fajčí alebo nie... Blízkej kamarátke by som sa snažila dohovoriť, ale určite nie nejako agresívne, útočne...
@dada13288 Co narobiť. Keď si to tej jednej takto vysvetlila a vtedy to nepochopila, tak to už asi nikdy nepochopí. Buď nechce alebo je jednoducho nechapava. Neviem ci sa stretavas s tými ostatnými. Ak áno, ja by som im skúsila ešte raz vysvetliť tvoju situáciu. Možno ta jedna je taká, že rada ohovára, a ostatné ju neprekukli a všetko čo im nakecala jej uverili. Ak nepomôže, nevadí, lepšie sa budeš cítiť medzi seberovnymi.
Baby ste zlaté ... mali ste vidieť tie ženské keď som im hovorila, že som rodila plánovanou sekciou :D :D
Pri malom nefajčím len keď som sama ... tiež mi to nie je jedno keď vidím malé dieťa v kočíku s mamkou ktorá fajčí. Ja si dám skôr na večer, keď nemá možnosť to malý páchať ani z oblečenia alebo keď som sama vonku, čo sa stáva minimálne. Ja chápem, že je ťažké pochopiť ženu, ktorá je tuhá fajčiarka. Stále lepšie ako ženy, ktoré fajčili celé tehotenstvo a následne aj celé kojenie a stále majú prekúrené izby... toto by som nikdy nedopustila 🙂
@dada13288 1.) veľmi oceňujem, že píšeš pod nejakým nickom. v poslednom čase je tu hromada anonymných príspevkov a už to lezie na nervy a vzbudzuje to nedôveryhodnosť...
2.) to, ako nakladáš so svojím zdravím (fajčiť? nefajčiť?) je čisto tvoja vec. rovnako si si vedomá toho, ako to môže časom vplývať na dieťa - mám na mysli hlavne jeho vzťah k fajčeniu, keď bude vidieť teba ako aktívnu fajčiarku, tak v čase dospievania očakávaj, že môže robiť to isté - to je však tvoja záležitosť, do toho nikoho nič nie je... ako si urobíš, tak máš.
3.) čo sa týka supermatiek, to je špecifická kategória. ja som bola nefajčiarka, no mala som veľmi, fakt veľmi náročné dieťa. nejdem to tu rozpisovať, bolo to pre mňa kruté a ťažké obdobie v čase, kedy iné mamičky nakojili a potom 4 hodiny klábosili, kým ich deti spali alebo kadili... akonáhle som sa niekomu posťažovala, že sa naraňajkujem niekedy o 14:00, tak sa na mňa dívali ako na kravu... toľko k supermatkám so superdeťmi...
záver? neuveríš, ale to, čo zažívaš, je pre teba vlastne dobrá vec, konečne si vytriediš vo svojom živote ľudí, ktorí stoja za hovno a ponecháš si v ňom ľudí, ktorí sa ti nemiešajú do života. naopak, ak môžu, pomôžu. proste neriešia, pretože vedia, že každá rovnaká situácia môže mať u rôznych ľudí rôzne príčiny vzniku...
Nemusis sa pred nikym obhajovat😊
@dada13288 no neries, tieto zeny su ine trubky, ja som nekojila ani jedno a tiez som fajcila...a presne ,neznasam zeny co fajcia a tlacia kocik ,to je hrozne,ked som chcela zapalit tak doma na terase ,ked dieta spalo ,alebo vecer ...ale take premudrele kecy ...niektore maju dieta a normal im prepne ,mam take premotivovane aj v okoli ,takze klud ,zapal si ,daj si aj pohar vina a nezabudni im to spomenut,nech ich aj rozdrapi 😊
@panelacikova neboj nemám falošný nik som tu na MK asi 3 roky, hlavne kvôli bazáru, keď som hľadala kočík 🙂
Aj ten pohár vína si dám a sa smejem, že už 2 mesiace nemajú čo riešiť :D len ma to jemne zamrzí, že nikomu v živote som nič neurobila mám kopec kamošiek, super kolektív práci a nejaké mamky z ulice čo až tak nepoznám ma musia ohovárať a roznášať pletky :D aj k mojim kamoškám sa do uši dačo donieslo čo tu po blízko bývajú.
Neboj to príde ešte že prečo má plienku veď má už rok napr. U nás tak suseda a to má plienku? Náš Vilko v roku už nemal. A nočník máte kúpený? Odpoveď nie nemáme a keď kúpime na Vianoce pod stromček 😀 ptm prišla otázka joj to už neskoro to treba začať tak vravím teta my kupujeme plienky nikto iný. Len my. Ďalšia bola mama spolužiačky zo ZŠ. Malej sadli iba Pampers premium tak sme kupovali tie ... To bolo že prečo také drahe ona kupuje v drogérii nvm už ani aké. Tak sme jej povedali že aj keby malá plienku zlatou niťou vyšívané každému je hov.o do toho 😀
@dada13288 proste kašli na ne 😉
@janulik2008 aj maly ma premium :D jeho ritka neprijala ziaden lidl, dm tesco a neviem aku chmaru.. To som si zase vypocula od svokrovcoch ci sme normalni.. Ked som im ukazala blocek, ze tie plienky vysli tak isto ako lidl plienky tak boli ticho :D akcie su niekedy uzasne
kojenie je čisto súkromná vec, ja nemám problém o tom rozprávať ale plne chápem ak niektorá o tom rozprávať nechce
ak by som ťa videla s cigaretou a vedela, že máš malinké bábätko, tak by som ťa neohovárala, úplne by som s tebou prerušila kontakt 🤐 už som tak urobila, čiže netáram do vetra... a môžeš si o mne myslieť že som biomatka alebo čo len chceš, pre mňa je to hnus 👎
@zuzanka.zuzu presne ako hovoris, neohovarat a nerozpravat naco... I ja som urobila v zivote taky uzaver, kvoli ohovaraniu.. Do teraz som na to hakliva a zle to znasam. Radsej takto razantne a uprimne.
@dada13288 to bola síce neter ale čo ja som nabehala s kočíkom keď bola malá maličká 😀😀😀 premium museli byť. Problém by nebol keby sa z iných nevyhádzala. My sa furt smejeme že malá má rozmaznanú riťku 😀😀
@dada13288 Ja som si slubila,ze nikdy v zivote taka p*ca nebudem ako tie kravy sproste.Prepacte ze som to takto napisala ale niektore matky by sa mali vratit do prace,lebo na materskej sa iba zblaznia..akoze koho co do toho ci ja kojim alebo nie,fajcim alebo nie...just by som si zapalila ked ma vidia...si dospela zena a este take kravy ti budu hovorit co mozes a co nie...to ked sme
Ach pane Boze, zas nejake premotivovane slepice, ktore nemaju co ine riesit a preberat 🤦♀️
Taketo zeny zdaleka ignorovat a max usmiat sa im do ksichtov, lebo musia mat strasne nudny zivot.
Je to tvoja sukromna vec, tak ako to ci kojis a ako dlho kojis a preco kojis/nekojis...tak ako aj to ci fajcis, kedy fajcis a kolko cigariet vyfajcis.😀
Premotivovane maminky nech sa staraju o seba a svoje deti.
Kojenie tam kojenie sem.Nemajú absolútne ani len tušenia, že dieťaťu to je ajtak jedno 🤦.Tiež svojej matke nevyčítam, že som jej cecky nežužlala do 6 rokov 😂 ďakujem jej za to.
Je dieťa hladné? Nie je.Tak čo riešia.Fanatičky.
Známa mala takú laktačnú.Povedala jej, že aké sú jej priority ak nechce dojčiť do 3 rokov, že to musí.Ale jej sa to už hnusilo, že by také veľké dieťa mala dojčiť.Chcela max do roka, ale nešlo jej to.
@dada13288 tak mne sa fajcenie hnusi, strašne mi to smrdí a dlho to cítim, mam problém s pľúcami a ten smrad naozaj neznášam. U žien mi to príde extra nechutne. Deti som kojila fakt dlho, super bio matky by zašli, ale aby sa niekto choval tak ako to co píšeš? To sú úplne prepnute drzé soplane. Keď mi niekto povie tak osobnú vec, ako že sa liečil, kvôli liekom nekoji a pod, tak hlavne mňa do toho nemalo nič byť, je to osobná vec a po druhé, budem to brat ako fakt, rešpektovať a nie ešte to prekrucat. Ach, dalo by sa to rozvinúť, ale budem hnusná, môj muž by to cele uzavrel veľmi stručným "nemá ich kto poriadne pretiahnuť, tak už im hrabe" ja viem ze to znie sprosto, ale na hento sa už nič iné ani nedá... A to je prosím slusnak akého by tie super bio top matky veľmi rady mali doma.
@dada13288 ak nefajcis pri malom tak podľa mňa ok. A určite klobúk dole že si to zvládla počas tehotenstva lebo veľa žien to nedokáže čo má často následky. A na tie mamičky sa môžeš vykašľať. Ja som mala niečo podobné keď som na rovinu povedala že som malého nechcela kojit a hneď v pôrodnici som si vyžiadala UM to keby pohľad zabíjal tak utekám. Vraj som pohodlná a sebecká . Ale to že nechcem celý deň riešiť len kojenie a chcem sa venovať aj strašnej dcérke to nikto nevidel. To niektoré sú premotivovane s tým sa nič nedá robiť
Nemusis sa nikomu zodpovedat, tvoje dieta a tvoje pravidla.
Nabuduce ich ponukni cigou, tak ich to pohorsi, ze ta uz snad ani neoslovia. Su aj matky fajciarky aj nefajciarky co ta sudit nebudu