Po troch mesiacoch života môjho druhorodeného, sa všetko "pokazilo". Ako keby dieťa niekto vymenil. Večerné zaspávanie bolo o nakojení, (niekedy dokonca bdelé) dieťa som položila do postieľky a ono po chvíľke, bez akejkoľvek mojej aktivity, zaspalo. Spalo 3-4 hodinky, nakojila som a spalo sa ďalej. Cez deň to bolo usmievavé bábo, ktoré všetko sledovalo, pomrnčalo keď malo plnú plienku, alebo bolo hladné... všetko malo riešenie a úsmev sa vrátil. Dnes (a trvá to už viac ako mesiac) uspávame aj cez hodinu, nosíme ho, x-krát sa musím počas večera vracať do spálne k zúrivo revajúcemu bábätku a robiť "akrobatické kúsky" aby zaspal. V noci je každú hodinu (ako podľa stopiek) hore, niekedy nechce nič, len sa pricucnúť a visieť na prse, niekedy len ponosiť na rukách... a potom zas spí. Hodinu. A cez deň si začal vyžadovať neustálu pozornosť. Niekedy nemôžem ani na minútku odbehnúť, hneď spustí. Tak mi povedzte ak viete- je to nejaké vývojové štádium či ako? A ak áno, koľko cca trvá (trvalo u Vás)? P.S.: zuby to nie sú, ani koliky, ani hlad, ani reflux, žiadna zmena v našom živote.
@lenicko ahoj. Moze to byt vyvojove stadium,zubky aj len narocne dieta. Deti sa menia po troch mesiacoch, kolikovym detom ustupuju koliky a taktiez tie dobre deti spave mozu zrazu nespat. Dolezite je dodrziavat denny rezim,ukladat na spanok unavene dietatko,lebo cim lepsie spi cez den tym lepsie spi v noci. Pomoct moze aj nosic. Moji od toho tretieho mesiaca boli nervoznejsi stale som cakala ze to budu zuby ale tie vysli az v osmom mesiaci. V roku som prestala v noci dojcit aby sme sa konecne vyspali. Po roku som si to uz vedela viac uzit. Prvy rok bol velmi narocny.
@iceprincess je pravda že to bolo po očkovaní, ale neviem či by som to pripisovala práve tomu. Bola to prvá várka Rotarixu. Iné sme ešte nestihli očkovať.
moja bola taka od narodenia. bud vdacna za tie 3 mesiace :D a drzim palce, aby sa to opat vratilo. deti maju nevyspytatelne fazy 🙂 a hlavne strasit ockovanim, tak urcite! :D
@lenicko ahoj,moja ma teraz 9m a zmenila sa presne ako pises od 4m.Dovtedy spokojne,usmievave babatko a po 4m nastal strasny obrat.Cez den ani sa otocit chrbtom ku nej nemozem,v noci zacne velmi plakat len tak z nicoho nic..a cez den ma spanok 3x po 30minut..je to tazke veru a neviem si tento obrat nijako vysvetlit.
Moji obidvaja presne toto iste... Do 3 mesiacov krasne spinkali, ukazkove deti a potom zmena o 180 stupnov. Nepotesim ta, este to potrva kym sa to zlepsi. Nauc sa to proste neriesit, nepotrva to vecne 😉.
nieco podobne sme zazili aj my. par mesiacov som to vydrzala (lebo presne som cakala, ze idu zuby - a fakt isli, a potom som si zase myslela, ze ma rastovy skok - a fakt mala, ale to su veci, ktore nemozu predsa trvart mesiace!), ale potom som spravila razny sek. hlavne teda s tym vecernym zaspavanim, lebo to bolo o nervy. najprv ju stacilo len uspat na rukach, potom uz bolo treba nosit (najskor par minut, neskor hodinu aj viac). najprv sa budila raz za noc, potom kazde dve hodiny a presne ako pises, iba sa pricucla a nic. bolo to vycerpavajuce. jedneho dna som si povedala dost. prvy vecer bol narocny, lebo samozrejme, nechcelo sa jej odrazu zaspavat v postielke. druhy vecer to uz bolo lepsie a treti vecer uz normalne sama zaspala. to bola prva vyhra. druha, ked sa naucila, ze nebude dostavat mlieko v noci kazde dve hodiny (ak nepotrebuje jest cez den kazde dve hodiny, tak ani v noci). postupne sa upravil aj denny rezim, aj ked ten bol vzdy narocnejsi ako vecerny az dovtedy, kym nepresla na jeden spanok cez den. vtedy to zacalo byt uplne super 🙂. kazde dieta je vsak individualne a najlepsie mama vie vycitit, kam sa da v ramci "vychovy" ist. vrelo ti odporucam knihu A dost od Pamely Druckerman a tiez Tajemství klidného ditete od Tracy Hogg.
@classymom U nás je to na prd v tom, že mám ešte staršieho syna a ten má izbu hneď vedľa. Takže keď začne bábo pizúkať vystrelím a urobím čo najrýchlejšie to čo ho upokojí, len aby neplakal a starší mohol spať/sa nezobudil. Verím, že také tie výchovné opatrenia časom zaberajú, len bez plaču to asi nepôjde a s plačom to nezvládne ten druhý. Ale knihy si pozriem. Ďakujem 😉
@lenicko jasne, to chapem. ja som to absolvovala u nasich, kde som mala oddelenu spalnu od ostatnych a dost zvukotesnu. cize nieco sa dalo pocut, ale nikoho sme nezobudili. a teda ako som pisala, najhorsi bol prvy vecer. potom to uz bolo trosku mrnciania a treti den uz nebolo nic. nedalo sa to zvladat, lebo mala bola velka a nemohla som ju hodiny vlacit v nosici, aby potom bola o par hodin znovu hore. niektore deti sa tiez takto "presteluju", ale budia sa tak raz - dva razy za noc. to je zvladnutelne. ale byt kazdu chvilu hore, to musi byt poriadne narocne, navyse ak mas este druhe dieta. drzim palce, aby ste toto obdobie co najlpsie a najrychlejsie prekonali.
Diskusiu som necitala ale mam podobnu skusenost s dcerou. Podla mojho narozu je to mix veci co zapricinilo zmenu spravania. Jednak to ockovanie..lebo predsalen telicko a imunitny system s tou vakcinou pracuje aj ked to neni vidiet. A tiez to moze byt laktacna kriza. V tretom mesiaci sa trochu meni zlozenie mlieka a dieta to citi. Kym sa ta zmena ustali, trva to aj 3-4 tyzdne, a ked dieta dostatocne casto prikladas, tak sa to postupne da do normalnu. Ja som tiez mala dceru na prse vecer aj 2 hodiny a za hodinu bola aj tak hore zase. A tak celu noc..dni boli celkom fajn...ale noci...ooooch...na vecer aj klesa tvorba mlieka a tak mozno aj preto place. Plus mozu jej ist aj zuby...tiez ich este nemusis vidiet ani citit..ale uz sa to proste v tom dasne chysta a to je dalsia nepohoda. Ja to mozes skusit jantarovy nahrdelnik..niekto si ho chvali..ja som sa bala ze sa mi dieta zaskrti, tak som ho nedavala. A na zaver...detom sa vyvija nervova sustava v mozgu..preto musia aj trochu plakat...a ten vyvoj sa nedeje nonstop..ale po castiach...preto niekedy spi a niekedy place...a ked to vsetko das dokopy...tak vuala...tvoj pripad a dalsich milionov inych deti. Treba si povedat ze by mohlo byt aj horsie a tesit sa ze je zdrave a ze ho "mozes" nosit a hojdat a uspavat...nie ze "musis"
Mohol by to byt aj skryty reflux. Skus cez den s nim byt co najviac na cerstvom vzduchu. Dlhsie vecerne kupanie. Skor ako hodku pred spanim stlmit svetla v dome. Satkovat cez den. Uvidis. Pripadne oslov daku top dulu ci niekoho od evy kiedronovej
Je to uz sice stara tema, ale mozno to niekomu
pomoze - dovod, preco sa zhorsi spanok v 4. mesiaci tak vela detom je tzv. spankova regresia, ich spankove cykly sa vtedy zasadne menia. Nema to nic s ockovanim, aj ked su to vela mamiciek mysli, lebo ockovanie prebehne tesne pred tym. Na slovenskych strankach o tom moc nie je, ale skuste ceske al. anglicke.
@lenicko dobrý deň odstupom času to ako vnimate? Keby vám to prosím prešlo? Prechádzame niečím podobným.
@m_o_n_c_a_k ahoj, aj ja si niecim podobnym prechadzam. Dieta sice nie je jedovite cez den, ale ten nocny spanok sa nam pokazil po dovrseni 3 mesiacov a po ockovani. Zacal sa budit kazde 2 hod a tuto noc sa budil po polnoci kazdu hodinu. Silny zaberak…lebo ja hned nezaspim a ked uz uadnem do spanku po nejakej dobe maly zas hore…zuby nejdu ale vsimam si ze je viac zvedavy cez den, chce sa nosit celom do priestoru a obzerat. Je plne dojceny…moja mama mi furt spomina ako som ja po 3. mes prespala celu noc a nvm jej vysvetlit ze my sme boli na um a maly je dojceny a proste ona je z tej generacie co to moc nechape. A to mi donedavna spaval tak ze sa 1-2x budil v noci. Uplna krasa a teraz takto. Nuz ale zvykam si…no je to narocne. Stale v tom hladam akusi logiku heh🤷♀️Asi marne 🙂
@bashee moja prvá po 4tom mesiaci spávala celú noc, vies si predstaviť u mňa ten sok
A vidíš tu platí, že každé babo je ine. Aj keď maju jednu matku. Nevyberie mé si
My sme túto noc po očkovaní mali asi takú noc že každú pol hodinu hore. Potom nad ranokm dal 2x 1,5 hodiny asi vkuse. Raz možno len hodinu uu ani neviem. Ja sa modlím nech táto je lepšia. Človek sij povie ze 6mesiacoch sa to zlepší. Ma 6m a 1t a nič. Stále horšie. Dokonca uspávať je ho náročnejšie. Nestačí stocit na bok ako predtým. Už niekedy ani mliečko nezabera. Tak beriem na ruky a ako matoha s boľavými krízami chodím hore dole so slzami v očiach.
@bashee ozJ koľko má vaše dieťatko?
Nenastala ta zmena po ockovani?