Ahojte, syn má 6 týždňov, papa len um, pri kŕmení dosť zaspáva na fľaške, jedenie máme rozdelene na 2 fázy, pi prvej si odgrgne, po druhej už takmer spí, po chvíli si na pleci odgrgne ale akonáhle si grgne tak už je úplne hore, mlieko už odmieta, ale nezaspava. Už nemám silu ho mať na rukách do zaspatia, tak ho položím do postieľky ale vôbec nespí. Kuka, chrochta, a potom sa rozplace.. prosím vás neviete čo by mohol byť problém? Má zvýšenú polohu, ukladám ho nabok, neviem čo ešte urobiť aby si po kŕmení aspoň chvíľu pospal.. potom je nekludny a keď ho položím na decku že dobre, bude len tak ležať a nemusí spat, hodinky vydrží, potom zase rev.. :(
@mimi16 neviem či má problémy s bruškom, neviem podľa čoho to mám posúdiť.. prdka často a zdá sa mi že normalne, občas si ugrcne ale nikdy nie veľa, len tak trošku, neviem potom podľa čoho mám vedieť že má bolave bruško alebo niečo také.. ty si podľa čoho vedela že ju boli bruško?
No u nás to bol neskutočný plač ale taký, že vrieskala a to doslova. Potom sme použili rektálnu rúrku a to čo z nej vyšlo….. panebože. A bol kľud. Alebo je možno len nekludny, ja viem a úplne ťa chápem. Nevieš čo je malému a sám nepovie. Moja dcéra zaspávala len na rukách no hrôza. Zasa syn tak ten bol ukážkový. Napapal sa a sám zaspal v postieľke. Teraz som pred pôrodom tak uvidíme ako do tretice.
Nic nie je problem, moja dcera bola a je taka ista. Zaspava, vypije mlieko a je to pre nu ako energetak 😃 ma 2 roky a funguje takto cely cas.
Mne 6týždňové dieťa nikdy nezaspalo hneď po jedle. To jedna až od 4 mesiacov, mladšia dcérka ani to nie. Vždy po jedle potrebovali byť chvíľku aktívne. Veď to bábätko sa vôbec ešte nehýbe, nevie sa otočiť na bruško a tým pádom z toho mlieka všelijaké bublinky ho tam tlačia. Máte tie spánky zle nastavene. Môže byť, že keď sa kŕmi, je taký unavený, že pri tom zaspava. Skôr je cesta, aby sa najedol, bol chvíľku hore, ukľudni sa bruško a potom spokojne zaspí. Ako presne zaspí, na to je veľa metód, kočík, cumel, plienka na očká, nosenie atď
Trosku som ta nepochopila. A to musi spat po krmeni? Vsak daj mu jest ked chce, a spat taktiez ked sa mu bude chcet spat.
Je to normálne, moja 6m tiež nikdy nezaspala sama po položení.
Ak rád zaspáva v tvojom náručí, ale už nevládzeš, odporúčam fitloptu.
No co asi...ak chces spokojne babo,bude ta to nieco stat. Nosic/satka/kociarik a hejda vonku 2/3x do dna...
A čo sa stane keď ho nedáš spať po kŕmení ? Zaspí ti neskôr napríklad o hodinu v pohode? Môj (2mesiace a týždeň) nikdy neje pred spaním, kojim ho keď sa zobudí a potom je cca hodinu a pol hore - ukazujeme mu hračky, rozprávam na neho a potom ide spať - dám ho ľahnúť bez kojenia s cumlíkom, až keď sa zobudí, tak ho zas nakrmim a takto fungujeme, po kojení zaspáva iba v noci.
Moja dcéra bola tiež nekľudná ako bábätko. Ja som ju kojila ale do pol roka musela aj prikrmovať, aby sa ukludnila. U nás bol hlavný problém bruško a koliky do 4,5 mesiaca. Nemá malý problém s bruškom?