mam 13 mesacneho chlapca.dost castosa v noci budil kvoli kojeniu ale aj zubky mu isli.teraz mu ale davam medik do caju alebo aj do mliecka.niekedy aj ja si dam--ma to potom v materskom mlieku.cudujte sa mali sa mi od vtedy budi len raz za noc.--hura.takze medova kura naozaj pomaha. 😉
med by sa nemal do 3r.detom davat-silny alergen,podobne ako kravske mlieko
veru s medom do troch rokov veeelmi opatrne. Nie je to sranda a to dobre spanie sa ti neoplati riskovat za alergicku reakciu. My sme inak velmi medovy aj moja dcera medik zboznuje ale zacala ho jest ovela neskor ako tvoj.
Inak med sa nema varit ci piect pretoze tym sa meni na toxicku latku. Ma sa jest v surovom stave a vtedy je liek🙂
diddi, to je pravda.. ja mam alergiu na med uz od detstva.... takze ak ho niekto dava malym detickam, tak velmi opatrne...
takže medovníky sú.... 😕
davam malej obcas do caju od 15 mes. a mam to napisane aj na mede ze sa odporuca po roku 😉 takze by som to u nealergickych deti tak nehrotila 😉
uf..medovniky mna nenapadli...ale tak ked malá dobre toleruje kravské mlieko už od 6 mesiaca, snáď jej tá troška v medovníkoch neublíži... 😅
nam pri synovi doktorka odporucala med po roku kvoli nocnej regeneracii nervovej sustavy. takze med davame kazdy den aj do caju. a odporuca sa pouzivat med z oblasti, v ktorej byvate, prave kvoli moznym alergickym reakciam
No baby...my sme prvy rok vstavali v noci hadam kazde 2 hodiny,fakt hroza 😒 Po rocku sa to zlepsilo,a su noci ked prespi maly celu,ale su aj take ako teraz ked sa kvoli zubkom okolo 2hej rano zobudi,sme 2 hodiny hore a potom pokracuje v spanku.
Medik nedavam,maly by mi to nezjedol...ale skusim mozno to pomoze.
samozrejme med moze bit aj alergen ale nemusi --treba to najskor vyskusat v malej davke.a ked sa nic nedeje mozete v pohode pokracovat dalej s pouzivanim a bez strachu.
pytala som sa doktorky a medik nam schvalila ,,ze preco sa mame trapit vnoci ked nemusime .mali alergicky nieje --
a mam ho napchavat liekmi alebo homeopatikou to nie.
zacala som ale cez seba davat med ja som si davala oplatku z medom--
a ked som ho na noc nakojila mali zrazu kludne spinkal zobudil sa len raz .
od vtedy mi takto spava.keby mal nejaku reakciu urcite mu ho nedam.
ja som medik davala na cumlik od prveho dna a mala je uplne zdrava a dnes ma nadherne zubky a na medik si teraz ani nespomenie.ale vsetkeho z mierou.
med je ako alergen ak je to med zo zahranicia, niekde som citala ze ten med je z kvetov tropickych ktore sa u nas bezne nevyskytuju a ten sposobuje alergie, kvalitny slovensky alebo cesky med vraj sposobi alergiu iba zriedka, myslim ze je o tom pisane v plus 7 dni, skuste sa pozriet, je fakt, ze ja med mam od orginal vcelara a ten sa neda porovnat s tou "zbrndou" co som kupila v supermarkete tak na tom asi nieco bude 😉
Med na vecer nie je dobry napad podla mna lebo sa mu mozu zacat kazit zuby kedze do rana ich ma neumyté... 😅
Surovy med je nebezpecny pre dieta do 1ho roku, nema baktérie ktoré vedia zabit botulintoxin, moze z toho aj zomriet, to isté sa nachadza v klobasach. Po jednom roku to uz nevadi. A v medovnikoch a inych industrialnych veciach ako keksiky tiez nie, lebo je to uz upecené takze ten toxin tam uz nie je. Nie v kazdom mede je ten toxin ale vcely ho mozu v nom nechat, takze med pre deti do 1ho roku nie, tehotnym nevadi, lebo dospely tie baktérie ma na stravenie, ale na zuby na noc to nie je bohvieco... 😔
v Uk je na kazdom mede napisane ze sa nesmie davat detom do dvoch rokov.
No je to prave kvoli tomu botulo toxinu fakt to nie je sranda malé dieta moze z toho zomriet ak zje med v ktorom ten toxin je. 😔
mywiel suhlasim s tebou.....
ja som alegricka uz dlhe roky a prave med ma neraz poslal do nemocnice,co som z neho dostala sok a dusila som sa a dokonca som 2 krat vdaka nemu takmer zadusenim zomrela ☹
bohuzial odvtedy ako mi zistili alergiu,medu sa musim zdaleka vyhybat lebo vo mne vyvolava reakciu kedy sa zacnem dusit a opucham 😒 tak kvoli tomu malej sa nesnazim ani len nahodou dat medik zjest-nebudem riskovat ze mala moze mat alergiu po mne 😒
Helenka verim, ze alergia nie je sranda, muselo to byt tazké pre teba. Ale alergia je nieco iné ako botulo toxin ten je nebezpecny pre kazdé malé dieta do 1ho roku aj pre to co na med alergické nie je.
Preto sa nedavaju ani klobasy malym detom ako som pisala vyssie tiez ho obsahuju a je to zivotu nebezpecné telo malého dietatka si s tym toxinom nevie poradit.
Nevravim ze zas v kazdom mede ten toxin museli vcely zanechat ale naco riskovat no nie? Po jednom roku to uz pre dieta nie je problém a med moze jest. Ale vsetko s mierou lebo naco kazit zuby detom a davat im zbytocne cukor. 😉
mywiel presne tak....na co im davat sladke zbytocne? ale zasa aj moja svagrina davala svojmu synovi uz hadam od pol roka med do caju a v pohode ale aj tak je stale moc casto chory a stale je na atb,ma velmi slabu imunitu 😒
Ja by som do roka ten med teda neriskovala kedze dieta moze z toho toxinu zomriet...ale kazdy si robi ako uzna za vhodné. 😉
mywiel ani ja urcite by som neriskovala 😉
mywiel----nie ja nedavam med do caju a mliecka tesne pred spanim to si tiez koli zubkom myslim ze nie --ale dam mu do vlasky okolo 17,00 a o si sem tam popija stoho kym pojde spat. 🙂
do roka som tiez nedavala --pisala som ze mali ma 13 mesiacov.
poznam ludi ktery davaju detom med na cumlik ked je mrzute---ale
pokial su v rodine alergici --tak to urcite neskusat.to nestoji za to.
u nas je to v pohode nemame alergikov ,,mali este nebol ani raz chory--co som velmi rada--
okrem beznych soplikov,ked idu zubky---ale antibiotika este nebral.
a aj zato ze je este stale kojeny.
no super, len co potom tie zuby? budu pokazene, na to ho nezvykaj, to robis velmi zle.
Ja sa bojim medu ze je dost silny alergen este som malemu nedala ale moja mama mne davala tiez to malo dobry ucinok tak bud rada 🙂