Po akom čase neúspechu učenia sa na nočník by ste to vzdali a počkali nejaký čas - skúsili neskôr?
Staršia dcéra sa naučila na nočník keď mala 20 mesiacov za 5 dní no teraz učím mladšiu dcéru ktorá vykazovala známky pripravenosti má 18 mesiacov a už týždeň sa nám nedarí - čo je ešte v pohode čas - no chcela by som vedieť po akom čase to zabaliť skúsim neskôr. Čo myslite?
Ja jedno rano 😂😂😂 ked to neslo, pockala som 2 tyzdne. Na treti krat pochopila. Mne sa ju veru nechcelo prenasledovat s nocnikom a prezliekat a utierat.
Ja dlho😅proste som ju nechávala bez plienky keď sme boli doma a prišla na to... ale trvalo to fakt asi tri mesiace
@hruska91 tak asi nevykazuje známky pripravenosti... Je to skoro.
tyzden
Ak nie je po tyzdni ziadny pokrok, vykaslala by som sa na to.Starsia dcera mala mesiac pred 2 narodeninami a za tyzden nic.Sekla som s tym.O mesiac som ju odplienkovala za 3 dni.
@hruska91 My sme to vzdali s 2r.4mes. synom po 3 mesiacoch. (jul-oktober) Za to cele obdobie dal vediet ze mu treba piskat asi 2 max. 3x. Inak stale vsade pisanice, len sa schoval a popiskal sa. V kuse pranie vsetkeho mozneho aj nemozneho, v kuse prezliekanie...no po tych 3mes. som to fakt vzdala (to sme potom chytili aj koronu), uz sa aj ochladilo (naivne som si myslela ze v lete to dame, no nedali sme). Ked uz som bola ja z toho dost nervna, prenasala som to aj na syna, tak som nechcela mu uhnat este aj nejaku traumu z toho odplienkovania. Tak som mu znova dala plienky a upokojili sme sa vsetci. Nechala som to proste tak. Ze pockam kym nejak sam s tym nepride (ze uz nechce plienocku, ze mu treba kakat, pisat a tak.) A skratka bola som zmierena s tym ze cez zimu uz nic z toho a pojdeme na to az potom na jar. V marci mal teda 3r., ale nijako neriesil plienky. Ale mal nejake knizky detske s touto odplienkovacou temou, tak to sme si pozerali a dost ho to zaujimalo. Cize on niekde vo vnutri vedel ze by nieco take trebalo, pisat a kakat do nocnika alebo na zachod. Nemala som vsak rada ked na navstevach babky zacali toto vytahovat : " A ty mas este stale plienocku ??😲 Joooj, ta uz si velky ..." a bla bla bla...pritom aj jemu to uz bolo samemu blbe lebo on sam to nejako nevedel co s tym... a potom som kupila este taku nalepkovu knizocku. A velmi som nesilila, len veeelmi sporadicky sem tam som sa spytala ci nedame dolu plienocku. Furt bola odpoved ze nie. Ale raz som vystihla moment nadsenia ked povedal ze ANO. Bol namotivovany tou nalepkovou knizkou. Asi som ju dobre odprezentovala s patricnym nadsenim 🙂🙂 Tak som to vyuzila, dali sme dole plienku, dali slipy a zacali chodit na zachodik (nocnik on velmi nechcel, skor siel na zachod s redukciou). A takto postupne sme zacali. Tak 2 tyzdne sme to takto davali, potom ochorel (hnacky) musel mat plienku, potom zas tzyden bez, potom zas ochorel (teploty, sople kasel, nechcela som ho stresovat tym pisanim) tak zas sme dali plienku, po tyzdni teda po akutnom stave sme zas dali prec plienku. A veru uz som si povedala ze uz to musime vydrzat, ze uz necuvnem. A od vtedy teda plienku nedavam Ale veru ma este stale nehody. Ale to su take, no...on akoby ma blok povedat ze mu treba pisat. Kakanie vie povedat ale piskanie...no schova sa a vypiska kde je . A potom stale len "nechcel som"...Ale tak ja ho normalne davam automaticky po nocnom spanku, pred dennym, pred tym ked niekam ideme a pod. Ale uz je to i tak uplne o inom ako minuly rok v lete a na jesen. To bolo trapenie pre vsetkych. Tak su aj take pribehy, dlhodobe odplienkovania 🙂
@hruska91 viac ako tyzden by som sa netrapila. Ak je dieta pripravene a zdrave, viac ako 7 dni nepotrebuje. A 18m je podla mna velmi skoro...
@hruska91 tri týždne