Po akej dobe ste išli s novorodencom na kávu, oslavu a obed v reštike?

29. jún 2022

tie čo ste mali bábätká v tomto letnom období po akej dobe ste išli s bábom okrem prechádzok na nejakú kávu, obed v reštike, oslavu a pod? ...máme doma 2týždňového novorodenca zatiaľ chodíme na prechádzky len skoro ráno aby nebolo také teplo ...ale čaká nás o týždeň napr oslava taká menšia len asi 10 ludí, ktorí už aj boli u nás malého pozrieť....a chceli by sme niekedy poobede napr aj na obed spolu s mužom vybehnúť alebo pod ....len neviem či už to bude vhodné ked bude mať napr mesiac

abbey1
29. jún 2022

Na piaty deň s nami viezla staršiu sestru do tábora, na siedmy deň so mnou v mojom náručí učila. Manžel v práci, čiže so mnou bežne do obchodu, "do práce". Čiže nejaký obed, večera v reštaurácii úplná malina.

pondelok01
29. jún 2022

My sme boli prve 2 tyzdne len doma, na balkone. Boli horucavy a ja som sa necitila uplne fit. Potom sme uz chodili von, a v ramci prechadzky na kavu alebo obed, kolacik. Sedenie vonku, v tieni.

bluka2
29. jún 2022

Určite v pohode, môj ako 2 dňový bol s nami na zmrzline, taký 5 dňový už jazdil metrom, kde milión ľudí. Zdravý ako repa. Ale budeš tu mať všelijaké názory, aj že 6 týždňov radšej nič...

autor
29. jún 2022

@abbey1 @pondelok01 @bluka2 dakujem 🙂

ivangeline
29. jún 2022

Urcite cim skor. Cim bude vacsie,tym viac bude vnimat amoze mu to vadit.

marisoul
29. jún 2022

Myslim, že je to veľmi individuálne. Niekto je fit hned, niekto potrebuje viac času na zotavenie a taku "psychickú pohodu", lebo hormóny sú po pôrode dosť rozhádzané a prítomnosť skupiny ďalších ľudí môžu byť pre mamičku či dieťa stresujúce.
Takže posud podľa seba, ak si ok, choď, ak si nie si istá, počkaj, nič ti/vam neujde.

xsuzannex
29. jún 2022

Tak ti poviem, prvorodicky a zeny co maju okolo seba full servis budu dodrziavat dva tyzdne doma.. lebo mozu😂 tie co maju deti viac, ktore uz su v skole/skolke, musia na nakupy atd nemaju inu moznost ako brat dieta sebou..

zuzulka558
29. jún 2022

S 1.som išla po 2 dňoch bola v lete,, teraz z 2. tak po týždni, ale je narodená na jeseň a aj počasie bolo všelijaké, ale ako manželovi skončila na mňa OCR už som na druhý deň fungovala naplno keďže som mala doma akurát prvacku

deti95060810
29. jún 2022

my sme išli rovno z pôrodnice na zmrzlinu do reštiky.... sedeli sme a bábo spalo.... keď sme už boli dobre najedení tak sme si zavolali taxik....
známa išla s novorodencom v buse - rovno z pôrodnice. dedinská SADka...

drzaopica
29. jún 2022

Ako sa citis...my sme chodili hned a vsade kde sa dalo.Babo len spalo a ja som sa citila dobre a bola rada, ze som mimo dom🙂

maryetta
29. jún 2022

@xsuzannex asi tak. S prvym tiez len k dr a domov. Ale je pravda ze po sekcii sa mi nikam ani nechcelo.
Pri druhej uz ona v kociku a starsi popri nas.
A hlavne treti. Ten mal 5 dni a uz som s nim do skolky isla. Pre starsich 😂
Clovek musi.
Autorka nech urobi ako sama uzna za vhodne. Kludne aj do restiky. S kocikom sa dostanes vsade. My sme chodili na terasu kde sme si sadli bokom aby kocik nezavadzal.

dzina007
29. jún 2022

Na 5 den so mnou sedel na kave na terase... 😀 v lete..

beata_k
29. jún 2022

Za dva tyzdne sa u vas premlelo x ludi. Uz je to jedno, kde a ci s nim niekam ist. To, ze zeny boli kade tade, neznamena, ze 600 nedelie nema vyznam. Ine je ked sa musi.

h2
29. jún 2022

😳 To vážne? Dvojdňový toto, päťdňový hento... ? Veď to som ešte ani z pôrodnice neprišla.

simona92101
29. jún 2022

Vsetko zavisi od toho,ako sa matka citi,ako je na tom babatko atd..je rozdiel mat porod bez komplikacii ze zena hned beha ako srnka,babatko pekne spi a papa,a je rozdiel ak zena ledva chodi,rozparana az za usami a babatko s kolikami uplakane,ktore ma problem sa dojcit..ja som mala napr.porod super ale hojenie velmi zle,stehy mi museli opatovne opravovat,po prichode domov ma chytili teploty a zapalene prsniky,dcerka hrozne koliky,trapili sme sa veru.a ja si neviem predstavit ist v takomto stave metrom,alebo na kavu ci oslavu...
Cize zalezi od kazdej,ako na tom je

patusss
29. jún 2022

Ja budem asi za čudnú, ale s mojím polročným dieťaťom nechodím po obedoch a zmrzlinách von v týchto teplách. Bojím sa, že by mohol byť dehydratovaný, veď ani nám dospelým nie je príjemne byť vonku, keď je 36°. Veď oni ešte nemajú vhodnú termoreguláciu...

travelllerka
29. jún 2022

No moja mala teraz mesiac a bola som 2x s nou v obchodaku, skoro ráno na nakup, nebolo skoro nikde nikoho a už je chorá, sople, kasel, stále ju sledujem, lebo ze hocikedy jej to môže na priedušky prejsť. Neviem isto, či to má z tade, ale no, nie je to nič, čo by si chcela absolvovať, takúto chorobu s novorodencom, že môže byť z toho z hodiny na hodinu zápal pľúc z takej obyčajnej choroby

fiafia
29. jún 2022

No ja budem za divnu ale pre mňa toto s novorodencom určite nie... Veľa ľudí, hluk, všade klíma čo je pre bábätko celkom nie vhodné. Ja by som s takýmto krpcekom išla výlučne len tam kam musím.

xsuzannex
29. jún 2022

@maryetta no ved presne.. teraz som vynimocne musela ostat doma lebo najstarsi mal teplotu a v podstate bola dcerka hned vystavela bacilom, lebo mal v hrdle stafilokoka.. no ale hold, z domu nevyhodim.. par dni na to do skolky po mladsiu a na nakup.. no bohuzial, inak to neslo.. a tu je..
@patusss polrocne tu termoregulaciu uz ma davno 🙂

thoughtfulweirdo
29. jún 2022

S mladším po 8 mesiacoch, lebo dovtedy jačal a nijaká kávička nebola vhodná pre duševné zdravie všetkých okolo 🤣🤣 so prvorodenou som vyrazila do sveta po skončení šestonedelia, na prechádzky sme samozrejme chodili skôr

sovica
29. jún 2022

Ak sa Ty cítiš dobre a v pohode aj na oslavy, tak to dieťa to ani nevníma. Zabezpeč, aby nebol na priamom slnku, v prehratom kočíku, v prievane atď. a môžeš ísť s drobcom kam chceš. A ak dojčíš, tak to bude bez problémov.

aknamorka22
29. jún 2022

My sme išli na prvú prechádzku keď mal 10 dní a najskôr sme sa prechádzali, vysmedli sme tak sme išli na terasu na "pivo". Išla by som aj skôr ale mala som extrémne opuchnuté nohy a nevedela som ich zmestiť do žiadnej topánky. Ja som prvého brala všade so sebou. Bol kľudne dieťa a nemal problém vydržať hocikde. Keď už bolo zimsie, chodili do jedného podniku a tam si v nosiči alebo na mne aj hodinku pospal. Prvé mesiace boli paráda. Potom sa naučil chodiť a odvtedy je to už len beh za ním :D to už nechodíme nikde lebo neobsedí 🙂

ailiba
29. jún 2022

Na prechadzky rano, to je v pohode... Ale oslavy a navstevy az po sestonedeli by som riešila. Teraz mam doma 10 dnove babatko... Tak ja to budem riesit tak. Aj ty potrebujes oddych, aj babatko sa musi posilnit a vsetko skonsolidovat. To je aspon moj nazor.

bluka2
29. jún 2022

@h2 ja som do pôrodnice hlavne ani nevosla. nemali mi teda čím "pomôcť" a po úplne prirodzenom pôrode som bola rovno za 15 minut fit. Dala som si sprchu a fakt úrovňou energie akoby pôrod ani nebol. V ten deň keď mal dva dni som matriku vybavila a potom sme si sadli na zmrzlinu poblíž. O babu ani nehovorím, vyzeral ako nejaké mesačne dieťa so 4,4 kg, rovno pozeral, nebolo najmenšej pochybnosti, že je pripravený na všetko a tak aj bolo

lucinka9292
29. jún 2022

Ja som sa odvazila ist sa s muzom najest po pol roku. Mala neznasala kocik, nespala v nom, stacilo vyjst z domu a vrieskala. Auto tiez 0 bodov. V nosici vydrzala co to. Do obchodu som samozrejmä chodila. Cize aj ked som sa ja citila dobre hned, dieta to teplo a kocik neznasalo 😣

petamich
29. jún 2022

myslim, ze na toto neexistuju standardy, ja som rodila v juli pred rokom, prve dva tyzdne chodil s malym len muz, lebo som bola zasita az za usami a mala problem prejst peso aj lekarke, ktoru mame vo vedlajsom dome a potom sme uz v pohode sli na obed na terasu, na kolacik... 🙂 ved nie sme uplne mimo, ze by sme s nim sli na rozpalene terasy a priame slnko, takze my sme chodili relativne skoro, spinkal v kociku, my sme sa v tieni/chladku naobedovali, dali si kofolu

kazda mame ine dieta, na ine sa citime a hlavne (snad) ma vacsina z nas zdravy rozum, na miesto, kde je vypeckovana klima nejdem ani teraz s nim a bude mat rok

my sme s nasim chodili aj dost cestujeme a je zdravy, dobre znasa cudzich ludi, nema problem zaspat a spat mimo domace prostredie a chory bol raz, ked sme vsetci schytali covid, ci tomu vdacime za to, ze sme ho tolko neizolovali alebo je to nahoda neviem ale nech mu to len zostane 🤞🏻

anavixy
29. jún 2022

Medzi ľudí-čert to vem, ale v tomto teple, celkovo v lete, by som ho fakt nebrala na obed/poobede. Je veľmi horúco, ľahko sa prehreje. Choďte radšej na večeru 🙊 alebo niekde kde je klíma z auta šup dnu, ale to zas pozor na zimu. Novorodenec je fakt veľmi termolabilný.

zuzinka888
29. jún 2022

Podla toho ako sa citis ty a ako sa citi babo. Ak je spokojne a slinka si občas pokuka a nic ho netrapy tak aj rovno z porodnice.🤣🤣

zuzinka888
29. jún 2022

*spinka* opravujem pardon.

vilma7
29. jún 2022

My sme obmedzovali počet ľudí v prvom 600 nedelí. Tuším na krstiny bol prvý x,ale asi 4 mesiace.