tie čo ste mali bábätká v tomto letnom období po akej dobe ste išli s bábom okrem prechádzok na nejakú kávu, obed v reštike, oslavu a pod? ...máme doma 2týždňového novorodenca zatiaľ chodíme na prechádzky len skoro ráno aby nebolo také teplo ...ale čaká nás o týždeň napr oslava taká menšia len asi 10 ludí, ktorí už aj boli u nás malého pozrieť....a chceli by sme niekedy poobede napr aj na obed spolu s mužom vybehnúť alebo pod ....len neviem či už to bude vhodné ked bude mať napr mesiac
My sme boli prve 2 tyzdne len doma, na balkone. Boli horucavy a ja som sa necitila uplne fit. Potom sme uz chodili von, a v ramci prechadzky na kavu alebo obed, kolacik. Sedenie vonku, v tieni.
Určite v pohode, môj ako 2 dňový bol s nami na zmrzline, taký 5 dňový už jazdil metrom, kde milión ľudí. Zdravý ako repa. Ale budeš tu mať všelijaké názory, aj že 6 týždňov radšej nič...
@abbey1 @pondelok01 @bluka2 dakujem 🙂
Urcite cim skor. Cim bude vacsie,tym viac bude vnimat amoze mu to vadit.
Myslim, že je to veľmi individuálne. Niekto je fit hned, niekto potrebuje viac času na zotavenie a taku "psychickú pohodu", lebo hormóny sú po pôrode dosť rozhádzané a prítomnosť skupiny ďalších ľudí môžu byť pre mamičku či dieťa stresujúce.
Takže posud podľa seba, ak si ok, choď, ak si nie si istá, počkaj, nič ti/vam neujde.
Tak ti poviem, prvorodicky a zeny co maju okolo seba full servis budu dodrziavat dva tyzdne doma.. lebo mozu😂 tie co maju deti viac, ktore uz su v skole/skolke, musia na nakupy atd nemaju inu moznost ako brat dieta sebou..
S 1.som išla po 2 dňoch bola v lete,, teraz z 2. tak po týždni, ale je narodená na jeseň a aj počasie bolo všelijaké, ale ako manželovi skončila na mňa OCR už som na druhý deň fungovala naplno keďže som mala doma akurát prvacku
my sme išli rovno z pôrodnice na zmrzlinu do reštiky.... sedeli sme a bábo spalo.... keď sme už boli dobre najedení tak sme si zavolali taxik....
známa išla s novorodencom v buse - rovno z pôrodnice. dedinská SADka...
Ako sa citis...my sme chodili hned a vsade kde sa dalo.Babo len spalo a ja som sa citila dobre a bola rada, ze som mimo dom🙂
@xsuzannex asi tak. S prvym tiez len k dr a domov. Ale je pravda ze po sekcii sa mi nikam ani nechcelo.
Pri druhej uz ona v kociku a starsi popri nas.
A hlavne treti. Ten mal 5 dni a uz som s nim do skolky isla. Pre starsich 😂
Clovek musi.
Autorka nech urobi ako sama uzna za vhodne. Kludne aj do restiky. S kocikom sa dostanes vsade. My sme chodili na terasu kde sme si sadli bokom aby kocik nezavadzal.
Na 5 den so mnou sedel na kave na terase... 😀 v lete..
Za dva tyzdne sa u vas premlelo x ludi. Uz je to jedno, kde a ci s nim niekam ist. To, ze zeny boli kade tade, neznamena, ze 600 nedelie nema vyznam. Ine je ked sa musi.
😳 To vážne? Dvojdňový toto, päťdňový hento... ? Veď to som ešte ani z pôrodnice neprišla.
Vsetko zavisi od toho,ako sa matka citi,ako je na tom babatko atd..je rozdiel mat porod bez komplikacii ze zena hned beha ako srnka,babatko pekne spi a papa,a je rozdiel ak zena ledva chodi,rozparana az za usami a babatko s kolikami uplakane,ktore ma problem sa dojcit..ja som mala napr.porod super ale hojenie velmi zle,stehy mi museli opatovne opravovat,po prichode domov ma chytili teploty a zapalene prsniky,dcerka hrozne koliky,trapili sme sa veru.a ja si neviem predstavit ist v takomto stave metrom,alebo na kavu ci oslavu...
Cize zalezi od kazdej,ako na tom je
Ja budem asi za čudnú, ale s mojím polročným dieťaťom nechodím po obedoch a zmrzlinách von v týchto teplách. Bojím sa, že by mohol byť dehydratovaný, veď ani nám dospelým nie je príjemne byť vonku, keď je 36°. Veď oni ešte nemajú vhodnú termoreguláciu...
No moja mala teraz mesiac a bola som 2x s nou v obchodaku, skoro ráno na nakup, nebolo skoro nikde nikoho a už je chorá, sople, kasel, stále ju sledujem, lebo ze hocikedy jej to môže na priedušky prejsť. Neviem isto, či to má z tade, ale no, nie je to nič, čo by si chcela absolvovať, takúto chorobu s novorodencom, že môže byť z toho z hodiny na hodinu zápal pľúc z takej obyčajnej choroby
No ja budem za divnu ale pre mňa toto s novorodencom určite nie... Veľa ľudí, hluk, všade klíma čo je pre bábätko celkom nie vhodné. Ja by som s takýmto krpcekom išla výlučne len tam kam musím.
@maryetta no ved presne.. teraz som vynimocne musela ostat doma lebo najstarsi mal teplotu a v podstate bola dcerka hned vystavela bacilom, lebo mal v hrdle stafilokoka.. no ale hold, z domu nevyhodim.. par dni na to do skolky po mladsiu a na nakup.. no bohuzial, inak to neslo.. a tu je..
@patusss polrocne tu termoregulaciu uz ma davno 🙂
S mladším po 8 mesiacoch, lebo dovtedy jačal a nijaká kávička nebola vhodná pre duševné zdravie všetkých okolo 🤣🤣 so prvorodenou som vyrazila do sveta po skončení šestonedelia, na prechádzky sme samozrejme chodili skôr
Ak sa Ty cítiš dobre a v pohode aj na oslavy, tak to dieťa to ani nevníma. Zabezpeč, aby nebol na priamom slnku, v prehratom kočíku, v prievane atď. a môžeš ísť s drobcom kam chceš. A ak dojčíš, tak to bude bez problémov.
My sme išli na prvú prechádzku keď mal 10 dní a najskôr sme sa prechádzali, vysmedli sme tak sme išli na terasu na "pivo". Išla by som aj skôr ale mala som extrémne opuchnuté nohy a nevedela som ich zmestiť do žiadnej topánky. Ja som prvého brala všade so sebou. Bol kľudne dieťa a nemal problém vydržať hocikde. Keď už bolo zimsie, chodili do jedného podniku a tam si v nosiči alebo na mne aj hodinku pospal. Prvé mesiace boli paráda. Potom sa naučil chodiť a odvtedy je to už len beh za ním :D to už nechodíme nikde lebo neobsedí 🙂
Na prechadzky rano, to je v pohode... Ale oslavy a navstevy az po sestonedeli by som riešila. Teraz mam doma 10 dnove babatko... Tak ja to budem riesit tak. Aj ty potrebujes oddych, aj babatko sa musi posilnit a vsetko skonsolidovat. To je aspon moj nazor.
@h2 ja som do pôrodnice hlavne ani nevosla. nemali mi teda čím "pomôcť" a po úplne prirodzenom pôrode som bola rovno za 15 minut fit. Dala som si sprchu a fakt úrovňou energie akoby pôrod ani nebol. V ten deň keď mal dva dni som matriku vybavila a potom sme si sadli na zmrzlinu poblíž. O babu ani nehovorím, vyzeral ako nejaké mesačne dieťa so 4,4 kg, rovno pozeral, nebolo najmenšej pochybnosti, že je pripravený na všetko a tak aj bolo
Ja som sa odvazila ist sa s muzom najest po pol roku. Mala neznasala kocik, nespala v nom, stacilo vyjst z domu a vrieskala. Auto tiez 0 bodov. V nosici vydrzala co to. Do obchodu som samozrejmä chodila. Cize aj ked som sa ja citila dobre hned, dieta to teplo a kocik neznasalo 😣
myslim, ze na toto neexistuju standardy, ja som rodila v juli pred rokom, prve dva tyzdne chodil s malym len muz, lebo som bola zasita az za usami a mala problem prejst peso aj lekarke, ktoru mame vo vedlajsom dome a potom sme uz v pohode sli na obed na terasu, na kolacik... 🙂 ved nie sme uplne mimo, ze by sme s nim sli na rozpalene terasy a priame slnko, takze my sme chodili relativne skoro, spinkal v kociku, my sme sa v tieni/chladku naobedovali, dali si kofolu
kazda mame ine dieta, na ine sa citime a hlavne (snad) ma vacsina z nas zdravy rozum, na miesto, kde je vypeckovana klima nejdem ani teraz s nim a bude mat rok
my sme s nasim chodili aj dost cestujeme a je zdravy, dobre znasa cudzich ludi, nema problem zaspat a spat mimo domace prostredie a chory bol raz, ked sme vsetci schytali covid, ci tomu vdacime za to, ze sme ho tolko neizolovali alebo je to nahoda neviem ale nech mu to len zostane 🤞🏻
Medzi ľudí-čert to vem, ale v tomto teple, celkovo v lete, by som ho fakt nebrala na obed/poobede. Je veľmi horúco, ľahko sa prehreje. Choďte radšej na večeru 🙊 alebo niekde kde je klíma z auta šup dnu, ale to zas pozor na zimu. Novorodenec je fakt veľmi termolabilný.
Podla toho ako sa citis ty a ako sa citi babo. Ak je spokojne a slinka si občas pokuka a nic ho netrapy tak aj rovno z porodnice.🤣🤣
*spinka* opravujem pardon.
My sme obmedzovali počet ľudí v prvom 600 nedelí. Tuším na krstiny bol prvý x,ale asi 4 mesiace.
Na piaty deň s nami viezla staršiu sestru do tábora, na siedmy deň so mnou v mojom náručí učila. Manžel v práci, čiže so mnou bežne do obchodu, "do práce". Čiže nejaký obed, večera v reštaurácii úplná malina.