Plienka na noc u 5 ročného dieťaťa

zoja2013
2. dec 2015

Prosim poradte ako odplienkovat takmer 5rocne dieta v noci. V noci spi tak tuho, ze sa sam nezobudi, ze mu treba cikat. Avsak ani ja ho neviem zobudit a dat cikat, place, nevie sa prebrat. Je odplienkovany od 2 rokov, na obedny spanok nema plienku od 3 rokov. Fakt neviem ako nato. Proism poradte.

bosoriak
2. dec 2015

@zoja2013 A naco ho chces odplienkovat? Kym vam to takto vyhovuje, ja by som to neriesila. Moja dcera mala plienku do 4 a pol roka v noci a az sa sama rozhodla, tak sme ju zrusili. Myslim, ze do 6 rokov sa to ani neriesi, ak nema nejaky zdravotny problem. V noci sa aj pocika, ci ma len plienku?

alami
2. dec 2015

@zoja2013 Ahoj, môj už dnes osemročný syn mal takýto "problém". Dlho som to neriešila, nestresovala som seba ani jeho. Cez deň sa nepocikával, ale v noci áno, takže nosil plienku. Riešiť sme to začali nejak okolo 5-6roku, navštevovali sme nefrológiu. Urobila mu krvné testy a dala nám tieto rady: poobede už piť málo, večer takmer nič, nenechávať ho prechladnúť "odspodu" - nesadať na studené, nechodiť bez papúč - vtedy sú deti náchylnejšie pocikať sa. Písať si denníček suchých a mokrých nocí - daj mu dáky kalendárik, kde si môže značiť slniečko alebo kvapku - ako motivácia. Posledná vec - posledné, keď ty ideš spať, napr o 22-23hod, daj ho vycikať. Nemusíš ho vôbec budiť, ja som ho nosila spiaceho a on keď zacítil že je na záchode, vycikal sa. Pričom fakt spal 😀 Niekedy to nešlo hneď, tak som robila taký ten zvuk cikací ccccccccccc... alebo som vedľa neho pustila vodu. Málokedy sa stalo, že by to nezabralo a vzdala som to, väčšinou sa teda vycikal.
No - trochu to všetko pomohlo, mala som pocit, že super - nepocikávame sa, hotovo. Potom sa začal zase. Potom zas dobre....potom už len sem tam. No ale predsa. Dosť sa to ťahalo. Poviem ti pravdu, ani dnes si nie som na 100% istá, že sa nepociká, hoci už je to naozaj dááávno, čo sme mali nejakú nehodu. Ale teda iná rada od dr nebola (a mali sme super doktorku). Potom je možnosť užívania liekov, ale tie som ja odmietla. Je to niečo, poviem to laicky, čo zadržiava vodu v tele a tým nejak vracia späť do obličiek a to som nechcela. Vraj tam treba dodržiavať prísne, že dieťa nesmie večer nič piť, lebo inak bude tej zadržanej vody v tele veľa.
Teda takto je to. Môžete skúšať aj bez návštevy lekára, uvidíš.... Držím palce.
(vek na odstránenie nočného pomočovania nám dr určovala k nástupu do školy z dôvodu, aby sa dieťa ani matka v tomto období zmeny nestresovali ešte aj s pomočovaním)

ivett1
3. dec 2015

@zoja2013 presne ako píše alami ... tesne pred spaním ho daj ešte vycikať a v noci, keď má taký tuhý spánok, ho nebuď , len ho prenes na wc - ko ... a píš si suché a "mokré" noci... náš nenosil plienku od 2 rokov a 2 mesiacov - ani cez deň ani v noci ...ale cca keď mal 3 a pl r. sa začal v noci pocikávať - súviselo to so zväčšenými krčnými mandľami ... po zákroku bolo všetko OK ... ale cca mesiac-dva sme to riešili tak, ako ti to opísala alami ...

ninah1486
9. feb 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

nas mal plienky do dvoch rokov

ivett1
9. feb 2022

@ninah1486 toto je diskusia z roku 2015😊

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivett1
9. feb 2022

@beata_k žeby?😁

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henka123123
9. feb 2022

Ja si myslim ze on musi na to dozriet sam.nasafila by som mu rybi olej kvalitny na rychlejsie dozretie cns..inak nic...ja som nikdy nikdy neodplienkovavala maleho a sam sa odplienkocal ked mal 3r 5 m na den aj noc bez jednej nehody zo dna na den.proste dozrel..jedinw co robjm ze tesne ako ideme uz si lahnut ho dam vycikat a vnoci necika az rano

beahavala
12. feb 2022
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

@henka123123 uplne super si to napisala