Malá má 6 mesiacov a keď ju dám spať do postielky(spáva na brušku), pre ňu je oveľa zaujímavejšie preplaziť sa na rukách na druhý koniec postielky ako spánok a tak nespí aj celý deň aj keď je unavená. Zažili ste to niekto?Čo ste vymysleli?
@sabina84 Ahoj nas maly ma 5 mesiacov a tiez najradsej spava na brusku, ale od tej doby co sa naucil posuvat pomocou noziciek a prevracat z bruska na chrbatik a opacne , tak namiesto spania robi vsetko mozne len nespinka. Ja ho tiez ukladam do postielky az uz je v takom polospanku, aby uz nevymyslal. Tak skus 🙂 drzim palce
@sabina84 My sa maleho snazime uplne unavit bud hranim, blaznenim sa s nim, az si zacina triet ocka alebo si sam pomrnkava alebo mu davam cumlik a sam sa postupne tym cumlanim unavi. Alebo ak je velmi uz unaveny a nervozny tak ho zoberiem na chvilku na ruky, troska ho hladkam na chrbatiku a uz mi aj zaspava, dam ho do postielky a spinkame.
@sabina84 aj nas maly sa plazil po celej postielke hore dole...teraz ma uz 9mes. a stale to robi len po nej uz lozi po styroch...sem tam sa postavi a zase si lahne...dookola, trva to hocikedy dlho aj 1,5 -2 hod. je vidiet ze by aj spinkal len sa nevie do toho spanku dostat az nakoniec zacne plakat a palkaaat a zaspava s placom. Skusali sme uz hocico,trosku zobrat na ruky nech sa ukludni, hladkanim po chrbatiku, tapšanim po zadocku (jedno obdobie to zaberalo 🙂 ) ale teraz asi za posledne 4 dni ho uspavam v kociku a tam zaspi ovela skor aj do 10min. a potom ho do postielky prelozim ked uz spinka 🙂
@sabina84 ja malého cez deň dávam spať až keď sa vyložene už sám ukladá, inak v postieľke robí všetko iné ako spí, my v nej stojíme, lozíme, vymýšľame.
skús vypozorovať kedy sa už sama učučkáva a vtedy ju daj do postieľky, u nás to zaberá 😉
my sme dnes od 7:45 hore a spali sme len raz cca 1 hodinu, inak sme hore. cez deň nejaký režim spania teraz nedodržujem, dávam spať podľa toho kedy on chce.
naopak večer chodí spať v tú istú hodinu aj keď si napr. tesne pred tým pospal a zaspí vždy pekne a spí do rána, teda medzi tým sa budí ešte na mlieko niekedy raz niekedy dvakrát a niekedy ani raz.