Platba za jasle počas choroby dieťaťa

12. júl 2021

Zdravím, prosím o radu. dcéra chodí do jaslí, teraz bola dva tyzdne doma nakolko v jasliach chytila kiahne . Co sa týka mesiaca jul, do jasli bude chodit len tyzden, lebo potom maju dovolenku. Manzel isiel platit za tyzden a jemu dali platbu za cely mesiac,je toto normalne????hoci tam dieta vobec nebolo.,... dakujem

belllinka
12. júl 2021

Áno, je normálne, jasle predsa nemôžu za to, že máš choré dieťa. Personál je tam tak či tak.

biem22
12. júl 2021

Všetko budete mať v zmluve. Budova , jeho miesto a aj učiteľky sa musia platiť aj keď tam dieťa nie je... Takže áno, je to normálne 🙂

simca06022011
12. júl 2021

samozrejme, plati sa komplet.

autor
12. júl 2021

@simca06022011 takže aj keď majú dámy tri týždne dovolenky ja to platím ....skvele

gdpr
12. júl 2021

Áno, je to normálne rovnako ako aj v škôlke platíte za miesto a nie zato koľko tam dieťa chodí s výnimkou ak platíte len na hodinový pobyt.

hennyinnsbruck
12. júl 2021

Moja je v sukromnych v at a tiez sa plati ci su prazdniny ci choroba…

mondolina
12. júl 2021

veď aj dovolenka je platená, či?
neplatis len za stravu,

mabenn
12. júl 2021

prečítaj si zmluvu...vlastne si si ju mala prečítať na začiatku

alana1
12. júl 2021

ano je to tak, moj syn tiez marodoval 3 tyzdne kvoli kiahnam, ktore do jasli priniesla majitelkyna dcera...a platila som za cely mesiac.

autor
12. júl 2021

@alana1 no čo uz, ďakujem každej za nazor

syslik81
12. júl 2021

nemas zmluvu? musi tam byt napisane ze je to rozratane na cely skolsky rok ... tj ci su alebo niesu prazdniny alebo volno .. platis za miesto v skolke nie za dni v skolke

jaroe
12. júl 2021

Neboj zvykneš si😁 Mňa to v škôlke /nestatnej/ tiež štvalo prvý rok, aj keď som to chapala. Potom som sa na to vykašľala a brala to ako bolo.

zuzubb007
12. júl 2021

Ano je to normalne aj ked budes mat dieta doma chore 4 tyzdne si povinna zaplatit plnu sumu, bohuzial krute ale tak to funguje, mna to tiez vytacalo dieta soplik kazdy mesiac tyzden doma, co sa tyka prazdnin ak su jasle zavrete je tam urcite znizena suma

autor
12. júl 2021

@jaroe čo iné ostáva ;)

sense
12. júl 2021

Ano ked je dieta chore tak platis aj za tu dobu, pretoze srzia dietatu miesto. Co sa tyka prazdnin treba pozriet zmluvu .
U nas, nezijem na svk bolo tak ze mesacna platba bola ratana vzdy na 4 tyzdne (20 prac dni) co bolo kvazi 48tyzdnov za rok a ked bolo v lete 2 tyzdne zavreze si platila za 4 tyzdne , a aj mesiace kt boli 4,5 tyzdna (23 prac dni ) si tiez platila 4 tyzdne a nie 4,5 tym padom sa tie 4 tyzene co boli v roku zavrete vyrovnali, kedze rok ma 52 tyzdnov a zrejme sj jednoduchsie z hladiska uctovania

andreatytler
12. júl 2021

Aj mna to zaskocilo ale uvedomila som si, ze tie ucitelky stale pracuju, aj ked tam moje dieta nie je. Necitaju si knihu.
Tu kde zijem ale plati, ze ak zavru jasle koli nejakej hromadnej chorobe alebo renovacii, tak platit nemusim...

nikaeli
12. júl 2021

platí sa tak aj v štátnej škôlke.. je to tzv.mesačné školné.. peniaze nám nevrátili ani počas karantény, kedy bola MŠ zatvorená z dôvodu pozitivity zamestnancov skoro 3 týždne, platili sme aj v čase, keď boli všetky zariadenia zatvorené rozhodnutím ministerstva.. školné sa jednoducho nevracia, iba odhlásená strava..

trochu ma ale prekvapilo to, že v júli majú plánovanú dovolenku a máte platiť celý mesiac - v našej škôlke to bolo tak, že sme v júli uhradili len toľko dní, koľko bol reálne v škôlke (do minulého piatku) - oddnes je škôlka oficiálne zatvorená..

makova333
12. júl 2021

Samozrejme platis, aj ked je skolka zavreta alebo dieta chore, lebo skolka ma naklady stale (aj ked su dovolenky/(prazdniny musia platit najom, uctitelkam dovolenku preplacat, dezinfikovat hracky, priestory, malovat, dokupovat nove pomocky, platit odvody, dane...).

simca06022011
12. júl 2021

A kto to ma platiť? Ty keď si na dv tak. Ta zamestnávateľ neplatí?

maminkadeticiek
12. júl 2021

Je to normalne a bezne.

ab727
12. júl 2021

Áno je to normálne,bolo to rovnako aj pred 15timi rokmi,stačilo že dieťa bolo jeden deň v jasliach a platil sa poplatok za celý mesiac

elizabet173
13. júl 2021

Ak je dieta chore, je logicke, ze platis celu ciastku, v jasliach im predsa neklesli poplatky za energie, naklady na platy a odvody a pod. Ak budu mat tri tyzdne zatvorene, tam by mal byt poplatok nizsi, vlastne by si mala platit len za ten jeden tyzden, plus nejaky poplatok za tie tri tyzdne, ze ti drzia miesto. Ale to by si mala mat v zmluve. Aj byt platis plnu sumu, aj ked si tri tyzdne z mesiaca na dovolenke

janage
13. júl 2021

Preto ak je dieťa často choré v jasliach je omnoho lepšie mať opatrovateľku.
Je rozdiel platiť plnú sumu v súkromnej či omnoho nižšiu aj keď stále plnú v štátnej škôlke.