Plačlivá trojročná dcérka

7. máj 2022

Dobrý večer baby, chcem sa poradiť dcéra ma 3 roky a posledné týždne prestala papať veľmi slabo je, k tomu je podráždená a plačlivá. Proste poviem jej, že ideme sa obliekať ideme na výlet a ona začne plakať a musím ju zobrať na ruky , keď sa jej opýtam prečo plače tak mi povie že nevie. Pýtam sa, či ju niečo bolí alebo či sa niečoho bojí tak povie že nevie. Čo to môže byť?

dzulli1980
7. máj 2022

Keď slabo papá, zrejme má nejaký problém ... nebolí ju bruško? Kľudne môže mať intoleranciu na mlieko, celiaku atď., nemá v puse afty, nebolí ju hrdlo? Ja som alergik, a teda v tomto jarnom období ma neskutočne bolí hrdlo ... inak moja dcéra ako 3-ročná hysterčila pre všetko ... ale teda jedla normálne ... podráždená a plačlivá môže byť aj z toho, že je hladná.

autor
7. máj 2022

@dzulli1980 no pýtam sa jej prečo plačeš a ona mi povie že nevie, že ju nič nebolí. A ano poslednú dobu aj veľmi vystrája, celkovo je veľmi zlá, podráždená, plačlivá.

whatever1
7. máj 2022

3rocne dieťa sa ešte nevie plne orientovať vo vlastných pocitoch. Preto je zmätené. Je dobre sa o tom rozprávať, pomenovať pocit, ubezpečiť dieťa že je v poriadku byť smutne a plakat, že všetci sme občas smutní a plačeme. Opýtať sa či mu môžeš pomôcť, či chce objatie. Nehrešiť ho za to že sa hnevá alebo že plače. Su všelijaké knižky pre deti aj rôzne aktivity, hry ako naučiť dieťa pochopiť emocie a aj ako ich ventilovať. Nájdeš toho kopu na internete.

elizabet173
8. máj 2022

zúbky máš už všetky úplne vonku? Tie posledné stoličky vedia potrápiť a to by malo súvis aj s tým slabým jedením

marianarem
8. máj 2022

Ja by som zbehla s nou k doktorke. Ak to nie su zuby, moze to byt presne nejaky traviaci problem, kvoli ktoremu jej nechuti. Nemusi to ani boliet. Podrazdena moze byt aj od slabeho stravovania.