Dobry deň prosím vás dcerka ma 2 roky a tri mesiace stáva za nám že zobudí sa v noci silný plac a neviem ju zobudiť po niekoľkých minútach vstane potom už vôbec nespí túto noc sa nám to stalo 3 krát. Stavalo sa nám to raz za mesiac a teraz aj tri krát do mesiaca , myslíte si že je to zlý sen ďakujem
aj my to mame, zacalo sa to zhruba ked mal 1,5roka, a trva doteraz.
Ďakujem vám snad to prejde lebo niekedy sa v noci zlaklnem čo je s mslickou
@veronika56, ono to vyzera desivo, my sme si mysleli, ze ci nema nejaky zachvat, pomaly pohotovost sme chceli volat, nastastie to preslo, ale bolo to hrozne
Ano, to budou zlé sny. Také jsme si tím prošli, i když až okolo třetího roku. Vždycky mi jí bylo hrozně líto, ale naštěstí dneska už se to neděje 🙂
@veronika56 neboj sa. To sú zlé sny, alebo sa jej v mysli opäť vybavuje čo prežila počas dňa. Náš syn zo spánky plače od malēho bábätka. Je to normálne. V noci v spánku tak isto ako dospelá osoba aj dieťa spracováva prežité zážitky a podnety. Ja si vždy môjho synčeka vezmem k nám do postele a pritúlim si ho kým sa neupokojí a opäť nezaspí. 😉
Vyzera to podla mna na bezny nocny des. Neviem, ci pustate nejake rozpravky dietatku, je vo veku kedy rychlo rastie ale mentalna a emocna stranka nemusi stihat vyvinu (tak mi to bolo vysvetlene u neurologicky) a tak deti cez noc spracovavaju zazitky z dna a prezivaju ich. Skuste kludnejsi vecerny rezim a obmedzenie nejakych divokych zazitkov cez den.
@veronika56 Ahoj. Ako mala som vraj mala tento problem. Pamatam si len jednu noc, ako sa ma ocko so zufalym hlasom pyta v kupelke, ze nech poviem mamke preco placem, lebo je z toho nestastna. Ja som plakala, mamka plakala, nechapala som, ako som sa ocitla v kupelke... Ja som vraj hystericky vrieskala a plakala zo sna, akoby ma niekto vrazdil. Pamatam si len tuto jednu noc, ale problem som s tym vraj mala dost dlho. Boli so mnou u lekarky, povedala, ze je to nocny des. Ze ma netreba budit pocas toho. Casom vraj zistili, ze ked to na mna pride a nechaju ma tak, tak potom zvysok noci kludne prespim. Niekolko mesiacov sa ma vsetci clenovia sirsej rodiny bali, ale inak to nezanechalo ziadne nasledky 😀 . Takze ju skuste nebudit, co to spravi. Citlivejsie deti tak vraj spracovavaju to, co preziju cez den. U mna to preslo vraj priblizne v case nastupu do skolky. Rodicia sa na natrapili a ja sa tesim na to, ked to zdedia moje deti...
@veronika56 A ked som sa pytala, ako casto sa mi to stavalo, tak rodicia len mavli rukou, ze niekedy som aj tri dni z tyzdna neplakala, ked bol lepsi tyzden 😀 . Hadam to u vas ostane len trikrat do mesiaca
@veronika56, ano, su to zle sny, nocne mory..... prejde si tym asi kazde dieta, niektore skor, niektore neskor, ja si pamatam, ze malu sme nevedeli prebrat a kricala akoby ju z koze drali este nas aj bila, zrenicky mala velke roztiahnute a bola total mimo amala to aj kazdu noc. A dodnes ma zly sen, ked ma plny mechur. Ma skoro 7 rokov a naz WCko v noci sama nechodi, lebo vzdy sa zobudi na zly sen, ked ma plny mechur, tak vzdy vola mna alebo manzela, aby nesla na WCko sama a neda sa s tm nic robit. A v poslednej dobe chodi kazdu noc cikat.