Ahojte. Viem že na túto tému tu už bolo písané. Ale nemám moc čas čítať všetko a hlavne keď sa vždy odbočí od témy. Preto prosím ak máte skúsenosť.
Malý má 3 mesiace, až pár dní ako ho dám na noc sninkat, asi pol hodinku po Tom čo zaspí začne prvý krik zo sna. Oči zavreté a hrozne kričí. Ťažko ho utíšiť, vecinou sa musí zobudiť aby prestal plakať. Zase zaspí a o 15min zase. Každý deň sa to zhoršuje a place častejšie. Predtým ako začne plakať hlasno, začne vzlikat a tak pkačlivo dýcha.
Neviem či to stým môže mat niečo spoločné, či ho boli bruško alebo sa len boji. Posledný týždeň dostava viec umelého mliečka z fľašky lebo ja mám pre neho malo MM. Už 3dni mi nekakal a dnes celý deň odmietal aj vypiť všetko mliečko čo mal v fľaške tak 3/4 vypil a potom ani za svet ( tak že sa stále krútil, hadzal sebou a kričal), čo vecinou keď nechce piť tak len začne vypluvat mliečko. Nezdá sa mi že by ho bolelo bruško, prdka pekne.
Ďakujem
@katinka041 Ahoj skus mu dat hadicku do zadku. Moj tiez prdkal, ale nekakal dva dni a realne bol zapeceny. Velmi bol nervozny, placlivy a ani som ho polozit nemohla. Hadicka mu to uvolnila a uz bolo dobre 🙂
Volá sa to nočný des. Tu je o tom pekne popísané.
https://eduworld.sk/cd/stanislava-miklovicova/1...
@deti95060810 viete mi ktomu napísať niečo konkrétnejšie.. prosím
@surama zajtra skúsim 🙂 dnes som mu dávala aj repikovy čajík, ale nechcel ho piť
Buď je to nočný des, alebo má zastavené prdy a bolí ho brucho.
V prvom prípade ho treba len upokojiť, priprav sa na to, že tieto nočné revy budú trvať aj pár rokov, ako v prípade môjho syna. Momentálne má tri roky a niekedy sa budí s rovnakým plačom, ako keď bol bábätko.
V druhom prípade som bábätku buď masírovala bruško masťou Pupík, cvičila som s ním cviky s nôžkami, alebo mu dala teplomer do zadočku. To tiež niekedy zabralo. Najúčinnejšie sa mi ale zdali práve cviky.
@brankovamama nocny des u tak maleho dietata? To sa mi nezda.
@brankovamama no jak som citala clanok, tak moze byt. Nemyslela som si, ze aj take male deti.
@luciannka83 syn mal 2roky a 8mesiacov,keď sme prespali prvú noc
tento problém s plačom malého sme mali aj my. dokonca sme to riešili aj s pediatrom...bolo nám vysvetlené že z jedla to nemá, ale ešte z vnútromaternicového vývoja...