Ahojte, prosím o rady, skúsenosti.. odkedy má syn cca 3 mesiace začal cez deň veľmi plakať. Dovtedy bol skoro ukážkový a mrncal len keď bol hladný, toto je ale taký rev že myslím že sa až zadusí. V noci pekne spi žiadny problém. No cez deň, mne to príde niekedy ako keby sa nudí lebo neviem nájsť príčinu už. Ak ma nejaký podnet, hračka, cudzia osoba, hudba, ruky v puse, atd. je pokojný vie byt aj sám, no niekedy (neviem identifikovať príčinu, nebuchol sa, nezačne sa ani pucit že by to bolo bruško.. proste neviem) zrazu začne plakať, neskôr až vrescat. Vezmem ho na ruky a len pridáva na hlase, skúšam iné polohy, tľapkat po zadocku, hovoriť na neho, skákať na fitlopte, spievať, ponúkam prsník na upokojenie, skúšam aj dudel a nič, stále len reve až začína kašlať.. vždy tak reve až zaspi a zobudi sa s tým ako keby nič.. uz si neviem rady preto by som sa chcela spytat či ste si niečím podobným prešli alebo aspoň nejaké ďalšie tipy ako ho utíšiť.. niektoré dni sú fajn a niektoré len cele preplace.. zúbky mu ešte nejdú, aspoň nevidim, teploty nemá.. čo by mohla byt príčina? Všetci vravia že je to “len obdobie” .. občas aj v kociku spustí taký rev. Začal byt cez den dlhšie hore a spať len po 30 min, v kociku občas aj 2h ako kedy.. zachvíľku už bude mať 4 mesiace a stále ten istý problém
Ďakujem
Koliky? Bruško
Zúbky?
@neanonymna očkovanie ešte nemáme za sebou, lebo mal výsyp. To mal ale len 2 dni zrovna na poradni, budúci týždeň ideme k doktorke. Davam mu len probiotiká. Nič iné som nezmenila, všetko tak ako od malička aj stále to iste prostredie.
nebude to rastový špunt ? tej je tiež v 3 mesiacoch , a ak môžem poradiť prosím neskáč s ním na fitlopte (len taká rada odo mňa )
môj malý bratranec mal niečo podobné avšak on ked spal začal kričať cca pol hodinu vkuse a ptm prestal akoby sa nic nestalo , mal to do 5 rokov ked vedel hovoriť tak sa ho pýtali prečo place nikdy nepovedal priciny bolo to také obdobie
@minesasubu poprípade ma ešte napadlo skúšala si polohy ako koník a klokan náš vždy prestane plakať ked ho tak dáme
@minesasubu kvôli čomu nie ta fitlopta?
@fialka_7 bola som s malym na kurze psychomotorického výboja a prve co povedala ziadne uspávania na fitkopte co je teraz velmi populárne , nie je dobre z dovodu natriasania na ich krk a celkovo pre nich aj ked ho držis v náruči ze si povies ze Ved to nie je take natriasanie to male babetko to vníma uplne inak to len taka rada ze pohyb hore dole nie je dobry ked bude vacsie mozno ale pri malom urcite nie ale rob si ako chces nebudem ti tu rozkazovať len ti radim
Mojho starsieho z probiotik bolelo brucho a je tomu tak dodnes. Hylak mu sposobuje hnacku.
@minesasubu ďakujem, to som vôbec netušila, všimla som si že ho len pohojdávanie na nej upokojovalo tak som myslela že je to fajn, ale teraz už nemám ten pocit tak to nebudem zbytočne skúšať.
@beata_k skusala som týždeň prestať či sa niečo zmeni, ale nič, čiže ani neviem či majú nejaký efekt ešte.. doktorka kazala cca do 3 mesiaca dávať..
@fialka_7 moja mala tak plaka nevedela som co jej stale som snou behala na pohotovost vraj nic jej neni ..a napokon to bolo ucho mala akutny hnisavy zapal stredneho ucha .. zistila som to as vtedy ked jej z ucha zacal vytiek hnis