Plač ročného dieťaťa na nočníku

dominika0126
9. feb 2022

Dobré ráno. Maly má 1 rok a keď mu dám dole plienku a poviem, nech sa spraví cí, tak sa vyciká. Aj keď ho nechám len tak behať bez plienky, tak pribehne a vraví cí a vycika sa. Lenže keď ho dám na nočník, tak veľmi plače a boji sa. Mám tomu nechať voľný priebeh?
Viem, že to je skoro, ale som naňho veľmi pyšná, že má 1 rok a rozumie tomu.

nikka055
9. feb 2022

@dominika0126 vycika sa kam? Ked place na nocniku tsk by som to nesilila 🤷‍♀️

nikpa
9. feb 2022

@dominika0126 keď tam plače tak ho ešte nechaj tak aby si mu nespravila blok. Poprípade skús ho dávat hneď na redukciu na wc, možno tam sa mu bude viac páčiť. Môj tak plakaval na nočníku, dávali sme ho preto rovno na wc a nočník sa u nás ani nepoužíval.

dominika0126
autor
9. feb 2022

@nikka055 Vždy pod neho podložím plienku, keď ho prebalujem.

dominika0126
autor
9. feb 2022

@nikpa Nechce ani tam.

pribinak
9. feb 2022

@dominika0126 toto má aký zmysel?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominika0126
autor
9. feb 2022

To, že vy v tom nevidíte zmysel ešte neznamená, že to je niečo zlé. Je to moje prvé dieťa. A druhá vec, doktorka mi povedala, že keď už dlhšie chodí, tak mame skúšať. Čo je na tom zle? Ja som chcela radu a nie reči okolo toho, že aký to má zmysel. Možno žiaden, ale sú aj mamičky, ktoré deti dávajú od 4 mesiacov na nočník. Nemyslím, že je to v dnešnej dobe nejaké zvláštne 🙂 pekný den

nikpa
9. feb 2022

@dominika0126 keď nechce ani tam ani tam ja by som to nesilila, iba pokiaľ neplače.

nikka055
9. feb 2022

@dominika0126 napr moja skúsenosť tiez som okolo roka dala malu sadnut nech si zvykne, necakala som ze sa hned zacne pytat atd , parkrat posedela parkrat plakala cize som ju prestala davat sadnut ale nocnik som nechala v izbe kde si ho vsimala vramci "hrania " ,teraz ma rok a pol každé rano ako vstane ide sama k nocniku niekedy sa vycika niekedy nie 🙂 nesilim nenutim pre mna je hlavne ze posedi a neplace 🙂 staršieho som mala ako rok a 8m odplienkovaneho komplet ,dcera je ina ide svojim tempom

vierka0508
9. feb 2022

Rocne dieta na nocniku, boze precooo? 😭🤷

dominika0126
autor
9. feb 2022

@vierka0508 Bože Vám neodpovie. ;)

dominika0126
autor
9. feb 2022

@nikka055 Konečne normálny komentár. Aj my mame nočník v izbe. Uvidíme v lete, keď bude starší trosku. 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elanor
9. feb 2022

Sama citis, ze to nieje v poriadku. Mozno nie vyslovene, ze zle, ale nieje to uplne ok. Inak by si sem neprisla o tom pisat a pytat sa co s tym. Ak by si bola skalopevne presvedcena, ze to co robis je na milion % spravne a tak to ma byt, nebola by si tu.
A je jedno ci je tvoje prve alebo desiate dieta. Ono kazde je ine, takze to co plati na jedno, neplati na druhe atd.
Ked vidis, ze na serbliku vyslovene place jak utrhnuty z retaze, tak to nieje spravne. Nech dieta tak a nerob mu "traumu" zo serbla / zachodu.
Az bude dieta pripravene jak fyzicky, tak psychicky tak to pojde jedna radost.
Takto len trapis decko a este aj seba. Ty nervozna, decko nervozne. No prosim ta, aky ma toto zmysel? Len aby sa mohla pochvalit, ze ma iba rok a uz nema plienku? No do zivotopisu si ani ty, ani dieta pisat nebude, cize je uplne suma-fuk, kedy sa odplienkuje.
Ked tak, len serblik vystav na nejake lahko prisputne miesto, nenut, iba ukaz a vysvetluj, prilezistostne, co to je, naco to je, co sa tam robi.
MOzno pol roka, rok, budes len rozpravat. A potom to pripde. A mozno budes vysvetklovat len mesiac. Kto vie...
Ale nasilu to nema ani vyznam, ani cenu.

karmen118
9. feb 2022

@dominika0126 Ja som staršiu posádzala od roka na nočník - aby sa s ním zoznámila a keďže jej nevadilo chvíľku tam posedieť, tak sme z toho spravili rutinu. Ona neplakala ešte si sama hračku, knižku vypýtala a posedela si pár minút, ak sa jej podarilo pochválili sme ju, zatlieskali, to sa jej páčilo. Ale posádzali sme ju iba ráno ako vstala, pred denným spaním, príp. po spaní a večer pred spaním, inak mala stále plienku. A keďže zistila, že jej viac vyhovuje kakať do šerblíka vždy si počkala kým ju posadíme - ale sama sa nepýtala, proste si počkala. Cikanie zvládla až okolo tretích narodenín, ktorá má vo februári, keď jej dozrela nervová sústava (dovtedy keď cikala vôbec nevedela, že ciká a bola prekvapená, čo jej to tečie po nohách) ostala odrazu odplienkovaná hneď na celý deň aj noc.
Mladší syn to je iný prípad 🙈, odmieta šerblík aj záchod, zanedlho bude mať tri roky. Pri ňom sme tiež v roku skúsili nočník, utekal z neho reval, tak sme to nechali tak, nebol pripravený. Je drobný takže na wc aj s redukciou mu je nepohodlne.
Šerblík sme časom dali preč úplne (lebo ho používal iba ako stolček, keď chcel niečo dočiahnuť a nie na to na čo je určený) a občas ak má dobrú náladu privolí skúsiť aspoň kakať na wc, ale musí mať svoju obľúbenú knižku o autách, príp. hračku, ale nevydrží tam dlho. Ani sa len nepýta na wcko, hoci keby aj po funuse -stále by to bol pokrok, a keď urobí potrebu do plienky ani nepríde povedať, je mu to proste jedno, sedí v tom a hrá sa.
Inak pri oboch deťoch boli letné odúčania od plienky absolútne fiasko, akonáhle sa ochladilo a deti museli mať dve vrstvy napr. spodné prádlo a tepláky, tak to v nich navodzovalo asi pocit, že majú znovu plienku a začali sa pocikávať nanovo - pri synovi aj pokakávať, až tak, že sme im museli plienku vrátiť 🙄.
Proste musia im dozrieť zvierače a hlavne musia sami chcieť, inak sa môže rodič aj na hlavu postaviť a nezmôže nič. Ak ti malý plače, tak to zbytočne nesil, aby nedostal odpor k tomu. Nočník môžeš nechať v izbe, príp.na záchode či v kúpelni, a keď pôjdeš na wc ty, skús sa ho opýtať, či nechce skúsiť aj on. Ak začne mať suchú plienku dlhšiu dobu počas dňa, vtedy by som začala skúšať odpliekovávať, ak sa dovtedy neosmelí na ten nočník. príp. wc skúšať pravidelne sám.

elizabet173
9. feb 2022

@dominika0126 zmysel by to malo, keby dieťa nočník neodmietalo, kľudne by sa naň posadilo a prípadne sa aj vycikalo po nočnom a popoludňajšom spánku, aby si vytvorilo návyk. Inak to nemá absolútne žiadny zmysel a keď plače, tak mu môžeš vytvoriť taký blok, že bude nočník odmietať ešte o dva roky. Skutočne som ešte nepočula o tom, aby mama odplienkovávala dieťa tak, že dieťa stojí a ona mu podloží plienku.🙉

anjelik44
9. feb 2022

@dominika0126 je to skoro ked place treba pockat , ja som tiez skusala ked mala rok vycikala sa pochvalila som ju ale nemalo to vyznam potom sa jej to nepacilo uplne odmietala pockali sme teraz ma 22 mesiacov a uz ukaze na plienku ked treba kakat piska aj na velkom zachode aj na nocnik , ked je bez plienky pekne chodi sadne si vypiska ale aj potom na to zabudne a je pocikana , skus ukazovat je taka kniha od svojtka ze na co je nocnik alebo co to je hovienko je to zaujimave a mozno aj dieta pochopi co a jak drzim palce