Plač pri zaspávaní ročného dieťatka

denych
7. feb 2022

Mili rodicia,
zaujimal by ma vas nazor. Mame rocne dievcatko, spinka uz 2-3 mesiace vo svojej postielke vo svojej izbe. Donedavna sme ju pri zaspavani « doprevadzali », bol to prijemny a rychly ritual. Rozpravka, mojkanie na rukach, ulozenie do postielky (bez placu) a verte ci nie do 5 minut kludne bez placu zaspala (boli sme pri nej, bud ja alebo manzel, kym uplne nezaspala). Posledne dva tyzdne sa to vsak zmenilo. Uz len ked zacneme « ritual » zacne plakat. Ked vidi, ze je zatial na rukach, upokoji sa, pokracujeme rozpravka, mojkanie a postielka. A vtedy spusti velky plac, cicikame ju, drzime za rucku, aj sa ukludni ale pomrnkava a akonahla ideme odist z izby tak plac…zostaneme pri nej, zaspi, urobime krok od postielky, plac. Tak sme ju nechali trosku si poplakat, ze skusime tu metodu vyplakania sa. Nevydrzala by som ju (nie som zastancom nechat dieta vyplakat), ale ona plakala 2-3 minutky (max 5minut zriedkavo) a potom zaspala. A takto je to kazdy vecer, maximalne po prvom placi kratkom stichne a este raz dva krat zopakuje 2mintovy plac. Ked k nej ideme, zopakuje sa rovnaky scenar, ukludni sa, zaspi, ale ked odchadzame plac. Hladala som v lupe, citala som vela prispevkov tu v diskusiach, ale nenasla som odpoved. Vela sa hovorilo o mensich detickach, vela, ze nenechat vyplakat, ze to dietatu poskodi. Co si myslite o takomto kratkom placi pri rocnom dietatku? Este som zabudla, ze ked zaspala krasne v pokoji ked sme jej napriklad drzali rucku, tak bola hore s placom v noci aj 10 krat (a my sme k nej stale isli), teraz si poplace vecer a celu noc prespi. Myslite si, ze taketo plakanie je ok?

slovakboy
7. feb 2022

@denych neviem či mám pravdu ale myslím si, že rastie a jej psychika sa pomaly vyvíja. Preto pred tým nebol plač teraz je. Pred tým si nevšimla že idete otec teraz si to všimne. To je dobre. Myslím že dvoj trojminútový plač jej neuškodí a momentálne to patrí k jej rituálu. Kľudne v ňom pokračujte. To že plače kameňa že o vás vie a spolieha na vás. Vie že prídete. A teraz možno aj vie že neprídete a bude sa dobre spinkať. Problém by bol keby plakala dlho a veľmi silno až by hrozil pruh. Ale ako to píšeš tak je to ok. Milé plakajúce zlatíčko.

luci_ba
8. feb 2022

@denych tiež nie som zastancom nechat dieta vyplakat, ale par minútový plač je myslim v poriadku. Ine je ak by plakala pol hodinu a zaspala odnunavy

elizabet173
8. feb 2022

@denych veď pri nej zostaň, kým nezaspí tvrdo, potom odíď. Deti sa menia, o pár mesiacov to bude zase ináč

denych
autor
10. feb 2022

Dakujem pekne za vase nazory ☺️

denych
autor
10. feb 2022

@elizabet173 ano rieseni je viac, mna skor zaujimal (ne)skodlivost toho placu ale dakujem